30 april 2009 - Hemma i Målerås!!

Tjoho, meddelande från Målerås, man är framme och i gott skick! Härligt att vara hemma!

När jag kom hem fick jag hjälp av mor, far och Malinen att komma över i stolen! Kul å se folket igen! Dessutom kom Lunte förbi och sa hej!

Sen fick man lite smak för fyrhjulingen då pappa drog iväg en runda med den....vill köra själv nu mkt snart:-D

Sen tog ja en riktig helgöl, ohhh så gott! Tätt följt av en RIKning. Sedan tog vi en runda ute på byn med en öl i knät. Riktigt skönt att se att byn stod kvar. Träffade på lite folk...kände mig lite som en kändis;-)

Nu sitter jag å väntar på grillgästerna som kommer nu vid 19 tiden. Skall bli trevligt som bara den med alla kompisar!
Sedan väntar nog "brasan" en runda till kvällen.

De va allt för nu! Ha de på Orup och på alla andra ställen med för den delen:-)

30 april 2009 - Vattenkrig

Märkte redan idag på morgonen att inte allt stod "rätt" till med sköteskorna här...:-) Allmänt galna som de är i vanliga fall, var det trots allt något extra galet idag. Som jag tidigare nämnt va de full uppassning på morgonen....

Å nu har de då slagit nya rekord. Vattenkrig utbröt i matsalen...orsak...? Linda satte Susanne som 10 år äldre då hon skulle läsa Kinesiskt horoskop. Susanne tar sin Ramlösa Naturell, lägger fingret över mynningen, skadar om å pekar mot Linda att "10 år äldre va!!".....det Susanne inte verkade tänka på var att Ramlösa innehåller kolsyra. Så ur flaskan sprutar det vatten (som man kan förstå....) över Linda, Emma, TV, vägg, whiteboard....ja det mesta som fanns i köket.....detta avslutas som vanligt. Skrattattack modell större utbryter. Anneli, Malin, Linda, Emma och inte minst Susanne ligger dubbelvikta....jag försöker hålla mig undan, för sånt här vill man ju inte dras in i:-) Försöker få kontakt med taxibolag, ambulans...ja va fan som helst för å komma iväg nu innan något riktigt galet händer:-)

haha nä men allvarligt! Har riktigt skoj med personalen här och det tackar ja dem för!

Brottsplats

Brottsling


30 april 2009 - Valborg i Målerås!

Yes, då va man framme vid dagen då man skall åka hem till kära Målerås! Skall bli så gott att få umgås å träffa allt folk där hemma!!

Värmde upp med en kvarts kebabpizza med räkor idag till frukost! Magen funkade fint på toa! Skönt!

Fortfarande en hel del smärtor i baken men de går å leva med för stunden...men skulle vara skönt om de kunde avta lite...

Har haft en himla uppassning idag på morgonen...säkert 4 sköteskor inne å hjälpte mig på morgonen...poppis som fan:-)?

Nu skall jag snart ner på veckans sista sjukgymnastikpass...sen ses vi i Målerås runt 16 tiden! Sen blir de grillning och sen till den tänkta brasan...

Ses ikväll!!

29 april 2009 - En natt och en halv dag kvar...

Nu är det minsann nedräkning på riktigt! Skall bli så satans skönt å komma hem!!
Är rejält trött nu ikväll...har hållt igång rätt bra idag trots allt, dessutom så kan man bli trött av nervsmärtsmedicinen...Lyrica heter det tydligen...

Hur som helst hoppas jag att jag kan somna in rätt fort inatt och slippa ligga å ha ont av känslorna i röven....

Gonatt!

29 april 2009 - Pizza å lassange....

Helvete! Undrar just hur mkt mat man kan äta igentligen!?! Först åt jag en tallrik lassange till middag, sen började vi prata om kebabrulle å glass direkt efter....så vi fick skicka iväg susanne till byn för å hämta pizza:-D Så lyckades man nästan mosa i sig en kebabpizza med räkor åså:-) Så imorgon lär de inte vara några problem med 2an;-)

Kalasvädret som har varit idag har inbjudit till en hel del tid i solen å en del öl...riktigt gott...avnjöt en weissbier med en citronskiva i...rekommenderas verkligen!!

Idag fick jag även skåda en så kallad "stå-stol"...mkt smidig grej...ser ut som en vanlig rullstol, men så kan du pumpa upp dig så man blir stående! Sån skall ja ha! Perfekt i lägenheten i köket mm!!

Smärtorna har varit under kontroll under dagen, även om man känner att de knips en del...men mkt bättre än igår!

Så nu ligger man här i sängen å har de rätt drygt....inga som är på msn å inga som ringer....trist...skall bli så satans skönt å komma hem imoon!!

Kan passa på att länka till lite ny musik...Anaal Nathrakh's nya....Gott som bara den!! (Känsliga lyssnare varnas)
Dessvärre är dem så ny så den finns bara på deras myspace, men de är första låten som spelas....perfekt mix av brutalt skrik och finsång!
http://www.myspace.com/anaalnathrakh

29 april 2009 - En dag kvar!!!

Då var det bara en dag tills man får komma hem! Hoppas dock bara jag känner mig lite bättre. Har fått en del nervsmärtor i baken, vilket jag nu fått medicin mot. Verkar funka lite iaf. Samtidigt känner ja att de här knipgrejrna fortfarande håller på...kanske inte i samma utsträckning, men hoppas de lugnar sig snart!

Så imorgon går hemresan kl. 13.00 härifrån och hoppas vara i Målerås runt 15-16 tiden. Skall bli så satans skönt å komma hem!! Även om de blir lite spännande med hemtjänsten å det....men de skall nog lösa sig!

Åt lite korv igår på valborgsfirandet som ägde rum här på Orup. Rätt trevligt å härligt väder.

Matilda: Dessvärre så kommer jag tydligen inte ha tid å besöka Ort. 11 den dagen ja skall röntgas, men jag skall få åka till er en annan dag med fritidsledaren istället...så då har jag mer tid till er:-)

Nu sitter man å njuter till musik som man igentligen inte ens borde lysssna på i en sådan situation som man sitter i nu, men tur man har relativt starkt psyke å inte smittas av musikens budskap! Skulle dock va kul å se Shining live någon gång, samt väntar på deras nya skiva som skulle släppts för länge sen!!!

28 april 2009 - Undersökning....

Idag har doktorn gjort en lite smått jobbig undersökning som involverar de ädlare delarna så att  säga. Detta för att utreda om skadan är komplett (kört) eller inkomplett (finns chans)...en slags neurologisk undersökning....dessvärre gav detta ett negativt utslag denna  gången:-( Ingen reflexmässig aktivitet som sig bör.... Men jag tänker, de är inte länge sen skadan inträffade, de är fortfarande svullet...så ge det lite mer tid så skall de väl fan till!!! Mina känslor, om än jobbiga, är dock ett gott tecken på att de är någon kontakt. Dock så sa läkaren att jag skulle räkna med att vara beroende av en rullstol fler år framöver...och visst det är jag, men de skall inte ta bort hoppet om att komma upp igen, för det ska ja! Om de så kommer ta 50 år!!! Läkare har haft fel förrut, och jag har haft rätt innan iaf;-) Självkänslan säger iaf att ja skall upp på benen förr eller senare! Så man får bara kämpa på å försöka se framåt....även om det känns lite tyngre idag...men man skall väl få ha såna dagar med...
 
Fick dock medicin mot dessa nervsmärtor som jag upplever i baken. Hoppas det kommer hjälpa....känns som det brinner i röven!

Ikväll skall de visst firas valborg i förtid här på Orup med lite sång å sen grillade korvar....nu blir det dock middag....

28 april 2009 - Jobbigt....

Ont i röven har jag idag! Det beror på att de blivit någon form av sår där! Dessutom kan jag ha åkt på hemorojder....jobbigt som tusan är det iaf och inte alls något man vill ja nu när man är så nära permissionen! Då vill jag vara fit for fight!! Hoppas det kan lösa sig till det bästa väldigt snart!!
 
Samtidigt är de ju "skönt" att man känner något iaf, även om det är en jävligt jobbig känsla. Men för att vara på säkra sidan får jag fortsätta med avlastning så ofta jag kan denna veckan tror ja! Helvete med!!!

En lite smått rolig grej som hände idag när jag satt på toan......stolen rullades in över toastolen...då började jag tydligen fisa...å inte lite...satt nog å fes i 5 min!!! Tänkte hur i helvetes mkt gas får de rum i min mage igentligen!??! Efter 20 min ringer jag på assistans för att bli klar. Då blir jag anklagad för att ha pissat ner hela golvet!! Men fan heller sa jag, det är jag oskyldig till! Då slog det mig...de va ju toalettstolen som är den stora boven i dramat! Både fisen och läckaget!! När Anneli puttade in stolen så slog hon till ett rör som började läcka...därav "fisljudet" och vattenläckan....haha så när vi kom fram till det låg Susanne dubbelvikt på golvet å garvade:-)

SKönt me lite humor iaf;-)

27 april 2009 - Bloggen sprider sig......

Ja nu verkar det som bloggen även kommit utanför bekantskapskretsen, med massa nya kommentarer från folk ja ej känner! Skoj som tusan! Tack för allas stöd så himla mkt!

Idag har det varit jobbigt...känslor som kommer tillbaka är ju riktigt skönt i sig, men när de sitter på fel ställen (i röven etc.) så är det lite jobbigt. Idag känns det som jag har suttit och knipit hela dagen för att inte kissa eller bajsa på dig! Jobbigt som bara den och mkt svårt att slappna av. Det roliga i denna kråksången är iaf att jag tycks ha funktion över mina knip...de är inte bara som ja inbillar mig, utan ja tycks även knipa musklerna.

Anledningen till detta kan va att ja har åkt på en urinvägsinfektion. Tydligen rätt vanligt då man RIKar.Återstår att vänta på odlingsresultatet å se om man skall gå på penicillin eller inte. Hoppas i vilket fall att de snart går över!!

Nu ringde även Dennis. Berättade att min bil var fixad! Perfekt! Nu skall den bara ut på blocket å säljas! På med sommmarsulorna med innan kanske...hitta någon stackare som kan lägga på dem...

Dessutom smider vi vidare på planerna med växlingen på fyrhjulingen. Kontaktat firmor som kan anpassa, men skall försöka göra något själv till att börja med. Tror de kan bli riktigt bra de här!!

27 april 2009 - Stick i benen

Vaknar strax innan 8 av att folket kommer in i rummet och vill ha upp mig! Lika bra å lyda order....Upp på hygienstolen som den så fint heter, in på toa, 2an, sen in i duschen, sen upp i sängen å klä på sig, sen över i vanliga stolen, vidare ut i köket å äta, sen tandborste....nu 2h senare sitter man här igen efter lite sjukgymnastik och samtal med min arbetsterepeut.

Direkt när jag vaknar om mornarna nu så känner jga att de sticker i benen. Det har de inte gjort innan så de känns som en positiv sak....hoppas de leder till något helt fantastikt!

En annan som som ja känner, men som är väldigt jobbigt är att jag går å kniper kissmuskeln till å från hela tiden. Inget ja kan styra riktigt. Sen känns de som det svider lite eller att man är kissenödig...jaja de blir nog bra. De känns även lite konstigt där bak,...som om det vore något på gång i fel riktning. Detta gör det rätt svårt att slappna av då man skall sova, så de har varit lite segt innan sömnen har kommit till ro.

ch en sista sak....vem är Tanketrollet som kommenterat i bloggen:-)!? Ge dig tillkänna!

Här kommer även veckans schema.

26 april 2009 - Tillbaka på banan igen!!

Jiho då va man ägare till en MC igen! Såg inte alls dum ut! Skall fixa lite smått å gott till den innan ja kan köra den, men de skall nog gå å lösa rätt smidigt!

Pappa och Peter kom hit med den runt 13 tiden. Var ute och kollade in den och gasade lite samt såg på när de äldre roade sig med å köra den lite. Tycker dock den låter lite för lite även då vi tog ur insatsen, så en annan pipa åker nog på sen:-) Men den verkar gå helt ok iaf så ja tror ja kommer ha många trevliga mil med den! Ser fram emot MC rundorna med gänget nu!

Finns väl inte så mkt mer å tillägga just nu...ligger i sängen igen och avlastar. Funderar på å glo på lite tv om ja kan hitta dosan!? Eller lyssna lite musik....?

Här kommer iaf bilder på leksaken!

Första man fick se.....leendet på läpparna va svårt å hålla tillbaka:-)

Bakifrån......

Sida.....

Framifrån....

Så detta är kommer bli mitt substitut till 2 hjuling tills ja kan köra det igen! Tror de kommer duga helt ok!

26 april 2009 - (H)julafton!!

Idag är då dagen som jag förhoppningsvis för värvar en ny leksak som jag kan roa mig med i sommar när jag återhämtat mig riktigt! En Suzuki LTZ400 av årsmodell 2006. Hoppas den dyker upp här i Höör lagom till lunch!

Idag när jag vaknade stack det rätt starkt i benen, det har de i regel bara gjort innan då jag tränat innan, så de kändes ju rätt skönt! Hoppas de leder till något bra! Man sitter bara å väntar varje dag på nya framsteg och att svullnaden å det skall lägga sig!

Inser även idag att jag måste fan klippa mig! Börjar se ut som Kurt Olsson om mornarna! De funkar inte i längden...så nu kommer de nog bli en kort historia, lika bra å passa på medans man fortfarande är isolerad från samhället:-D

Just nu sitter jag å avnjuter lite musik.... Darkthrone....bra kämparmusik som man kan stampa takten till inombords så man kommer igång på riktigt! Är det något norrmän är bra på är det å göra bra musik!

25 april 2009 - Grillmat å öl!!

Så då har jag haft grillbesök av Tobbe å Nina! Mycket trevligt och mkt gott med mat å öl! Å inte lite öl! En låda med alkoholfri Jever Fun:-D Nu kan ja njuta varje dag ett bra tag framöver! Tack som fan!

Nu är det även bara en natt kvar tills man äger en leksak till sommaren:)

Och ikväll är då Nybro crusing som man tyvärr missar...men de går ju fler tåg! Hoppas ni har skoj som är där!

Ligger nu i min säng och avlastar...inte lätt att skriva då dock, så jag lägger in lite bilder istället!


Grilligan på väg in för att äta! Va lite för kallt ute!

Ofattbart hur skoj de kan va att åka rullstol å dricka öl:-D

Rikedomar!

25 april 2009 - Sovmorgon deluxe!

Jävlar så gott de kan va å ta de lugnt om mornarna! 10.30 drogs jag upp ur kuvösen! Vaknade vid 9.15 sen låg jag å slappade å surfade dryga timman! Inte fel!

Dock blir ju allt förskjutet...frkost mkt tätt följt av lunch! dusch å toabesök etc. Men nu har man iaf klarat av de jobbiga så nu kan man slappa å ha de gott i solen! Satt nyss ute å njöt en stund med en öl...inte fel!

Idag kommer då även Tobbe å Ninis en runda. Vi skall grilla lite och se oss omkring här i området. Vår egna lilla Orup Crusing då man missar Nybro Crusingen....surt men de kommer fler såna:-)

Igår hände även en annan rolig grej....de blir affär på fyrhjulingen som jag var sugen på! SÅ imorgon kommer pappa och Peter hit å då skall de köpa den på vägen hit (fanns i Ängelholm) så då skall ja få se den å gasa lite med hoppas ja:-D

Nu blir det lite vila i sängen så man är pigg tills de kommer!

24 april 2009 - Thaimat!

Såå gott de skall bli! Thaimat hämtas precis i skrivande stund hit av sköterska Linda! Skall bli riktigt fint med lite stark thaimat idag! Hoppas det är lika gott som i Växjö på Thai Nam eller va de heter..."Strykjärnet"....

Idag har även mor å far varit på besök. Alltid skoj! Varit ute i kalasvädret å njutit och druckit Carlbergs Non-alcoholic. Slinker ner riktigt fint i sommarvärmen!

Dessvärre har vi inte fått tag på den där fyrhjulingsnubben, så ännu är jag ingen fyrhjuling ägare...hoppas de kan hända grejer nu till helgen! Bra sugen är man, å så att den hinner anpassas tills jag är redo för å köra i sommar!

Fick idag ett vykort från Ronja med familj:-) Tack så mkt för det:-) Längtar efter er med!

Ikväll skall de bara bli gutt å slappa å ta de lugnt känns de som....skönt med helg trots allt.

24 april 2009 - Fredag återigen!

Ännu en arbetsveck har då passerat. Går rätt fort de här trots allt. Nyss varit på lite sjukgymnastik, en runda på tippbrädan och sedan lite hantelträning och stretching av benen. Känns skönt.

Hörde lite diskussioner om tid för att få igång kroppsfunktioner. Händer det inget inom 3 månader så är risken stor att de inte händer något mer alls. Men i o m att ja redan fått lite mer kontakt med min magmuskulatur så känns de ju skönt! Kämpa på nu kroppen!

Idag kommer mor och far på besök. Som de ser ut så har de inte med sig en fyrhjuling på släp då vi dessvärre inte fått tag på killen med den intressanta fyrhjulingen! Men de går ju fler tåg så förhoppningsvis blir de väl affär förr eller senare! Måste ju hinnas byggas om med innan ja kommer hem å kan köra:-) Hoppas vi kan äta lite thaimat idag....de är man bra sugen på!

Kommer inte ihåg om jag nämnde det igår, men 17 juni blir jag utskriven! Sköööönt å dessutom inom överskådlig tid...nu får vi hoppas mitt tålamod håller så långt med. Det har verkligen satts på prov!

Lundbesök 4 maj kl. 11.00, skall bli skoj å komma dit igen å hälsa på Ort. 11. Hoppas ALLA är där då;-)

Sist men inte minst, så är de ju bara mindre än en vecka tills man är hemma i goda vänners lag! Sååå skoj de skall bli!!

23 april 2009 - Grillning och besök i sommarvärmen!

Rugbyn var riktigt imponerande att kolla på! Helvete va de går å köra i de där rullstolarna! Den ena killen, P-O, som är med i både basketlandslaget och rugbylandslaget för handikappade var en riktig jävel! Svårt att uppskatta hur fort de går när han kommer i full fart, men de går undan!

Efter det kom Bocklis och Erik på besök. Med sig hade de två kassar öl:D Så vi gick ut en runda och satte oss och drack i solen! Det är precis detta man längtat efter, en öl i solen med goda vänner!!

Sedan fick jag lämna grabbarna för å grilla med avdelnigen! Riktigt fint med grillmat, kotletter och potatissallad mm. Sen en grillade korv på det! Kommer gå som smort på toan imoon;)

Efter grillningen rullade vi ut en runda i naturen och njöt av tillvaron! Varmt som det var fick man riktiga sommarkänslor.
I o m att man druckit lite öl ikväll får man nog se till att pissa lite oftare ikväll, så det är väl de som väntar härnäst vid 20.00!

En allmänt tråkig å lite mer neråtbetonad dag vände och blev bra, behövde lite pepptalk av grabbarna! Tack!

Det som irriterar mig är till stor del osäkerheten...ingen av folk här kan säga något..."man får vänta och se", "inget är säkert", "ryggmärgen är skadad å kanske inte kommer tillbaka", "ha tålamod",....fan de är väl bättre å sääga som jag, skit i om de har fel, för jag har rätt...jag skall upp!!! Raka jävla besked, inget daltande, men visst förstår ja dem (personalen här), de kan ju inte lova saker å ting...därför är de bättre å fråga kompisarna för där får man medhåll om att ja kommer upp igen!:-)

Bilder från dagen:

Ett öllass på bordet, Erik å Bocklis leverantörer!

Erik å jag ute i skogen med öl!

Bocklis och jag med ölen!

23 april 2009 - FIFH

Idag har vi haft besök av FIFH...Malmös handikappsförening eller va fan de är....var iaf två killar här som visade lite rullstolsteknik. Köra över trotoarkanter och klättra i trappor, riktigt imponerad av trappklättringen av denna kille...gick riktigt fort! I eftermiddag skall de som kan och får, spela rullstolsrugby, skall bli skoj att se på om inte annat. Testade även att man min nuvarande stridsvagn till rullstol på några mindre hinder...lyckades efter lite bestyr.

Annars känns det lite småsegt idag, mitt tålamod sätt på prov, just med att allt skall ta sån satans tid på morgonen. Toalettbesöket framför allt....jag hoppas och ber att det skall blifan så mkt smidigare längre fram å att jag kan styra å känna det mycket snart! Känner att jag har viss knip och tryck känsla, men att det inte riktigt kommer fram....men fan med, de skall gå!!! Men som de säger....man måste ha tålamod!

Nu blir de RIKning samt avlastning tills det börjar i eftermiddag med först Rugbyn sen Grillning, samt besök av Bocklis å Erik.

Dessutom fick jag brev från Jenny idag! Tack så mkt!

22 april 2009 - Rekryteringsgruppen

Idag hade vi besök från rekryteringsgruppen, en kille som var här för 10 år sedan, som efter en motorcykelolycka blivit förlamad typ som mig, men som idag faktiskt kunde gå med käpp och körde MC. Jävligt skoj att se såna framsteg! Nu blir jag ännu mer övertygad om att jag skall upp på benen!! Väldigt trevlig kille hur som helst som berättade lite om de här olika lägren man kan åka på för att utvecka sina rullstolsskills!

Har varit rätt trött idag annars, sov en stund på eftermiddagen....rätt trött nu med ikväll, men får väl hålla mig uppe en stund till.

Dessutom har jag fått nya RIK tider. I o m mina stora urinmängder jag haft vid RIKning så har vi under dagen lagt in ett extra pass. Dock verkar det inte som det hjälpte då jag vid 16.00 hade 700 ml....alltså allt för stor mängd....syster trodde det kunde bero på att hormoner å sån skit i kroppen spökade!

Vidare projektering på hur man skall lösa de där med växling på fyrhjuling har pågått. Skall nog satsa på en vajer lösning till början, men skall föra lite mätningar å så först för att se vilket moment som erfodras.

Nu blir det ut i matsalen en runda å ta en apelsin! Kanske en öl med, Göran fixade biffen, 6st ny Carlsberg står å väntar i kylen! Perfekt till grillningen imorgon eftermiddag. Desssutom kommer Bocklis och Erik Brandstedt på besök imorgon med hojarna! Skall bli trevligt!

22 april 2009 - Sweden rock #2

Tog det säkra före det osäkra och köpte en biljett extra till Sweden rock på lördagen då jag skall dit i fall de tar slut. Just nu står det att det är ett fåtal biljetter kvar. Så nu får vi se om kommunen betalar det, eller om någon annan vill köpa den eller va som händer. Men dit skall jag fan!

Nu skall jag avlasta kroppen och sedan blir det sjukgymnastik.

22 april 2009 - Sweden Rock

Idag kommer rekryteringsgruppen på besök till kvällen. Det skall bli intressant och se va de har att säga. Skall fråga dem om kurser för att lära sig klättra i trappor då det är en grej jag vill lära mig!

Nu börjar även biljetterna till Sweden Rock ta slut med. Torsdagsbiljetten tog slut igår, men lördagsbiljetten finns fortfarande iaf. Hoppas de är någon mer som nappar å hänger med på lördagen annars blir de lite jävligt för en annan där:-) Men men de får väl lösa sig på något vis iaf. Hoppas kunna få ordning på de där med ledsagare å så är de väl lättare å få med någon om de blir gratis;-)

Å precis i detta så ringde de från kommunen, så jag skall få svar i början på nästa vecka verkade det som. Tydligen var inte detta så vanligt att folk frågade om, men de får vi hoppas går fort så inte biljetterna tar slut!

Nu blir det toabesök sen träning!

21 april 2009 - Magmuskler

Yes, nu börjar de hända grejer! Har fått ökad kontroll över mina magmuskler! Kan spänna dem utåt samt dra magen inåt! Hehe känns fint som fan...Benen sticker mer å mer å resten av överkroppen känns också mer!

Har varit i full gång att få tag på folk på kommunen idag. Snackat med LSS handläggare, men vi kom där fram till att det inte va den typen av ledsagare jag sökte. Detta gällde en permanent skada och läkarintyg på att ja ej kommer kunna gå igen, och att kommunen anställer en ledsagare åt mig som är med då jag skall iväg på allt. I mitt fall vill jag bara ha med mig en eller två ledsagare till Sweden rock nu i början då ja är lite osäker. Så då skulle jag kontakta SOL-handläggare istället, då de kan utfärda såna  här "engångsledsagaregrejer" så som betald biljett till SRF. Dock så var det ingen handläggare jag fick tag på utan de skall kontakta mig för mer info senare i veckan! Fan att de skall vara så satans mkt krabb med å få en betald biljett till ett evenemang...`!?! Borde väl räcka ja bara skickar mitt läkarintyg att jag har brutit ryggen?! De borde väl räcka tycker ja för å få hjälp! Men de skall nog lösa sig till de bästa!

21 april 2009 - Trötthet

Nu sitter man här och gäspar i väntan på lite sjukgymnastik...det är förbannat segt på morgonen, det är mkt bestyr som tar tid....det är något som irriterar mig....men de kommer väl gå en hel del snabbare sen när man kan röra sig själv istället! Å allra snabbast då ja kan GÅ GÅ GÅ!!

Mina MC planer känns riktigt bra. Skall bli fint som fan å kunna vara med i sommar även om det är ett substitut för 2-hjuling! Kommer ju styra med ett styre, få vind i ansiktet å ha MC kläder på mig iaf:-D Hoppas de blir riktigt gutt väder i sommar nu bara!
Visst, man kanske kommer på benen fort å kan köra vanlig MC redan i sommar, men får inte sätta för stora förhoppningar! Lika bra å lida pin så man lär sig av sina misstag "Akta dig för det som är för roligt!"....en dag i sänder!

Adrian ringde en signal från jobbet å snackade lite, alltid trevligt! Man halkar lätt in på lite MC snack, så man blir bara mer å mer sporrad!

Mina "tendenser till sår" där bak såg mkt bättre ut idag, får fortsätta med denna avlastningsmetod jag håller på med så är vi snart i hamn! Bra bra!

Nu siktar man mot grillning, besök, permission, röntgen och besök på Mönsterås bruk! Det tar sig! Röntgen är lite avgörande för hur mina förrutsättningar på bruket kommer vara, men vilka restriktioner som upphör å så, och om ja dessutom behöver ha med mig en sköterska in, och vad som gäller då?! Detta skall undersökas!

Dessutom skall de ringa från kommunen idag, angående ledsagare och hur det funkar! Behöver ledsagare till Sweden Rock men dock måste ledsagaren själv betala biljetten....men skall se om inte kommunen kan stå för den utgiften!

20 april 2009 - Snilleblixt = Glädje!!

Fan vilken god ide jag har fått!

En av de saker som jag verkligen har grämt mig för efter olyckan är att inte kunna köra MC i sommar (jävla sjukt då de ändå va det som satte mig i stolen ja sitter i nu). Men så ikväll när jag läste runt lite på lite olika sidor å började fundera. De finns ju faktiskt 4-hjulingar som går som fan. Hittat en vettig modell som efter lite trim och justering gör runt 150 blås! Perfekt!! Då är de ju inga problem att hänga med på MC rundor å ligga å glida i 90 blås en längre bit! Så nu helt plötlsigt så skall jag ju vara med på MC rundorna i sommar trots allt:-D!!!
Måste göra om lite med växelreglage då det är fotväxel, men har redan börjat spekulera på lösningar! Fan va detta kommer bli bra!! Tror de kommer duga helt OK som substitut tills jag är uppe på benen å kan skaffa mig en liten Honda Hornet igen:-D

Se om man kan somna nu när man blev så uppspelt å lyrisk över detta! Men får helt enkelt göra ett försök nu iaf! Gonatt på er där ute!

20 april 2009 - Tid för röntgen!!

Precis nu kommer syster Emmy in och gav mig beskedet på när min röntgen kommer utföras.....å de blir den...........................................................



















4 Maj...alltså precis efter att jag kommit HEM från min permission...lite halvsurt de ej kunde ske några dagar tidigare, men nu är de som de är....får va glad för att de blev tidigt den veckan, så ja förhoppningsvis kan åka till montaget i Mönsterås sittande istället för liggande!! Se hur många restriktioner som upphör i o m röntgen!
Trots att ja kommer ha alla restirktioner under första besöket hemma så är de ändå OK....bara å kunna vara hemma å träffa kompisar å familj i rätt miljö är väldigt viktigt! Ser fram emot lite grillning å riktiga öl!!

Va dessutom å spelade lite Nintendo Wii nyss.....skoj!


20 april 2009 - För 1 månad sen....

....var man på benen och var ute och körde MC i skogarna....

Nu ligger man här i sängen å skriver på sin blogg och väntar på ett sjukgymnastikpass som börjar kl. 11.00....
1 månad har dock gått riktigt fort, och tycker att det varit en del framsteg, men visst hade man hoppats på fler...men de kommer med tiden, de är ja säker på!! Bara å kämpa på å se framåt för jag vet att de väntar massa gott där hemma!

Ligger och laddar upp med Immortal, som ja skall se på Sweden rock....skall bli skoj! Undersöker även det där med ledsagare, så ja kan få in åtminstonne en kompis fritt...ingen kontakt med kommun idag dock, får försöka imorgon....
Skall även ringa Sweden rock och se va de säger om antalet ledsagare...

Skall även börja jobba lite med SAP arbetet på jobbet. SAP är ett nytt affärsystem som vi skall införa på jobbet, vilket är något jag varit rätt insyltad i för hela Andritz Sverige, men som ja nu fått lägga över arbetet på andra...men skall försöka göra lite nytta där iaf nu så gott ja kan! Otroligt komplext och brett system som man lätt drunknar i! Men de skall nog lösa sig till de bästa allt eftersom!

19 april 2009 - Kommande veckas schema

Här infogar jag en bild på va som väntar kommande vecka!

Tror de kan tillkomma en del arbetsterapi här med.

Sen tycker ja minsann ni blivit dåliga på å kommentera.....Skärpning! ;-)

19 april 2009 - Helg över

Nu har man precis kommit upp ur  sängen efter en liten avlasting. Var rätt gott å lägga sig i sängen efter en rejäl kebabpizza från Viking nere i Höör. Mor och far har åkt hem nu med, så nu känns de bara drygt å segt...Surt man ligger så långt hemifrån...känns som de hade varit mkt lättare med besök om man legat lite närmare Målerås eller Växjö, men man får va glad för de som kommer!:-) Som det ser ut blir man här nästa helg med...se om de kan hända något skoj då...ni är hjärtligt välkomna när ni vill, har så lite om vardagarna så det är grönt ljus då med! Nu känns de som ja tigger om besök här, men det uppskattas verkligen!

Nya saker som dykt upp i min godislåda är Chilibågar och mjölkchoklad...hehe fan så fint med en öl till det ikväll!:-) Fick även en annan delikatess:-)


Nu gäller det å ladda upp för en ny vecka med träning och lite andra aktiviteter. Skall få reda på min rehabliteringsplan och ett preliminärt datum för utskrivning! Sen får vi besök av rullstolsrugbylaget (tror ja de va) och kanske även Rekryteringsgruppen! Så det kan bli intressant de här! Skall hur som helst bli skönt med vanlig vecka, för då har man inte lika mkt tid å sakna alla kompisar där hemma!

19 april 2009 - Sovmorgon

Skönt att sova så länge som man själv kände för idag! Ringde på assistans kl. 9.15 då kände ja att nu får de fan vara nog! Upp på toa, duscha å så har man nu precis ätit!

Idag kommer som sagt mor å far på besök, så de lär nog dyka upp när som helst! Så nu återstår bara tandborstning innan man är klar!

Igår kväll så märkte jag av en positiv grej. Då Sköteskorna smörjde in mina fötter så kände ja riktig skarp beröring på stortån, till å från dock, men alltid något! Har ju tidigare ibland kännt om det blivit kallt av krämen, men nu va de nya känslor. Dessutom låg jag igår kväll å kollade på fötterna å tänkte, som i Kill Bill filmen, "Vicka på stortån, vicka på stortån"...tyckte mig se att högerfoten lite lätt började skaka så de är något på G där alltså! Nu gäller de å träna vidare å låta svullnader å de gå ner!

Skötte dessutom min avlastning bra igår tycker jag och skall fortsätta i samma anda idag, trots besök....för något trycksår vill man inte ha!!

18 april 2009 - Hondan såld!!

Har ju totalt glömt bort att min kära lilla motorcykel blivit såld idag....med en tår i ögat såldes den till en kille från Norrköping! Hoppas han tar väl hand om den.....blir en likadan eller en 900cc nästa gång!!



Nu hoppas ja att ni alla där ute dricker varsin öl åt mig med! Är bra sugen nu alltså!:-)

18 april 2009 - Avlastning i sängen...

Gud i helvete vilken dryg dag detta varit! I o m tendensen till trycksår har jag idag varit duktig med att avlasta kroppen 1h i sängen med 2h mellanrjum i stolen. Just när man kommer upp i sängen är man ju som mest hjälplös och då man lättast börjar tänka å grubbla. Så idag när man då blivit tvungen å ligga mkt i sängen och avlasta kroppen så har det varit lite tungt. Saknar livet där hemma med kompisarna och allt vad det för med sig! Vill vara med på fester å grilla å allt som görs om helgerna! Detta suger inser man då....men efter en stund så är man ändå tacksam att man är här å får all hjälp man behöver,å att kompisarna faktiskt finns kvar även till sommaren då man skall ta igen en massa av det jag missar nu:) Väntar väntar väntar!!!!!

Ja så denna dagen är ju rätt lätt å summera...inte många knop gjorda....

Nu får jag besök imorgon iaf, morsan kommer en runda! Blir trevligt med lite sällskap.

18 april 2009 - Helg på Orup

DÅ har man vaknat till ännu en helg på Orup. En lugn sådan verkar det bli då inga besök är inplanerade. Kanske bra det så ja kan vila på sidan så mkt som möjligt så jag blir av med sårtendenserna! Dock kommer de nog bli lite smådrygt å segt utan besök, men de får gå....

Sovit gott inatt iaf, och varit duktig och avbelastat baken hela natten genom att ligga på sidorna, samt nu på morgonen ligga med höftkuddar då jag låg på rygg. Idag har jag tänkt hålla mig till 2h stol, 1h säng...de låter mkt bra säger personalen...Vill återigen tilldela mig en "Duktig Idiot" utmärkelse! Hoppas ja kan uppfylla detta nu bara!

Dessutom verkar det som min urinmängd verkat lugna ner  sig lite under natten...konstigt vore väl annars! Jobbigt då jag inte kan lita på hur ofta ja behöver RIKa mig...

Nu väntar lite frukost, sen skall jag nog rulla ut i solen en sväng...ser riktigt fint ut!

17 april 2009 - Hembesök done....Vill hem igen!!

Åhh va gutt de va å komma hem! Jätteskönt å träffa allt folk där hemma! Saknat er som fan! Nu känns det som väntat...vill tillbaka nu nu nu nu!!! Men får hia mig och så snällt vänta....det är ju trots allt rätt nära tills ja får komma hem på riktig permission å allt, å dessutom inte så långt tills man är utskriven å redo för nya livet!

Resen gick bra. Första anhalten Växjö, förbi jobbet, hämtade upp en dator, så jag kan jobba lite lätt härifrån. SAP arbete dock, men bättre än inget! Skönt å kunna komma tillbaka till verkligheten! Sedan förbi lägenheten. Där möttes vi upp av morsan å farsan samt arbetsterapeuten. Vi kollade igenom lägenheten (skönt å se den igen!). Vi kom fram till att vi inte skulle göra något nu till en början, utan de som kommer ske innan ja flyttar tillbaka är att byta ut en glasduschvägg i toaletten å ersätta den med ett drapperi, sedan fixa till köksbordet med kortare ben. Låg under denna vistelsen kvar på båren som jag transporterades på i bilen.

Vidare till Målerås, där fick jag byta transportmedel till min stol. Strax efter att jag kommit ut kom Malinen och Johanna med Ronja förbi! Man blir så glad av å se kompisarna så här på hemmaplan igen så man nästan studsade ur stolen:-) Sen dök Dennis upp, och efter en stund även Ida och Sanna, sen kom Björn. Tillslut ramlar Vikke förbi med några matlådor. Satt ute i solen och snackade och njöt av sällskapet så gott man bara kunde! Lät Oruppersonalen sköta snacket med mor och far, orkade inte bry mig om det då, nu när alla vännerna va på besök! Inger kommer även hon och sa hej!

Efter en bra stund ute i solen va det sen dags för lite middag. Älggryta stod på schemat. Inte alls dumt! Sedan dök Bocklis upp med motorcykeln och hälsade på å tog en kaffe. Avslutningsvis kom även Staffan och Irene och hälsade på!
Sedan var det upp på båren igen och tillbaka till Orup....lite surt, men samtidigt skönt, för här får jag all hjälp jag för tillfället behöver, men jag vet vad som väntar där hemma med alla kompisar och så, så det är verkligen en morot jag ser fram emot.

Nu sitter man då här igen, 42 mil resande på rygg...men tendenser till sår i arslet så måste det bli en lugn helg med mkt slappande i sängen på sidan....annars kan de bli ett helvete å det vill jag då fan inte! Lika bra å lyda och avlasta så mkt man bara kan, även om de kommer bli tradigt å ej få köra så mkt räserstol som man vill...men men...tar ja de lugnt i helgen så skall de nog lösa sig till det bästa säger de!

Avslutar med lite bilder från besöket:

Vikke med matlådorna två och Sanna.

Ida och Malinen (inte i arbetskläder...?:-)

Dennis lutad mot familjen Västerlund/Engdahls nya vrålåk, samt Björns rygg.

Samt en Close-up på Björn med...

Johanna med lilla Ronja i vååågnen!

Invalido himself....men bara tillfälligt invalido!:-)

Avslutningsvis #2:

Lämnar kära Målerås å dess goa invånare....snyft....men ja är snart tillbaka!

17 april 2009 - Hembesök!!

Ja då va dagen kommen då mitt första hembesök skall ske! Så härligt! 4 veckor sedan olyckan! Tiden går förvånansvärt fort alltså! Skönt är väl det, vill ju tillbaka så fort som möjligt! Och om man lyssnar på sköteskorna så går det otroligt fort fram för mig, så de låter ju skönt att man inte drygar sig....

Gick upp och duschade direkt efter RIKningen kl. 6, så nu kan man ta de lite piano så här på morgonen, slippa stressa allt för mkt. Bara man inte blir sittande här vid datorn för länge nu bara...

Liggande transport i 42 mil som väntar idag då. Kommer nog gå bra, men de låter ju inte som någon höjdare....slå gärna en signal å snacka lite skit om ni vill:-)

Frukostdags! På återseende!

16 april 2009 - Grannfejden

Haha sitter å småskrattar lite såhär efter programmet Grannfejden på TV3. Just de två personerna som var med i dagens avsnitt kände ja igen, varför undrar man då? Jo de var faktiskt och kollade på min gamla lägenhet jag sålde i Nybro, men de kunde ej köpa då de hade betalningsanmärkningar....haha jävla tur det:-)

Nu blir de sova, dock är jag rätt pigg, men lär väl somna förr eller senare. Imorgon blir det minsann att gå upp kl. 6, så ja är redo inför hemresan!

Gonatt på er gott folk!

16 april 2009 - Idrott på schemat

Idag har jag alltså haft idrott på dagordningen. Det va rätt skoj å göra något annat även om de gick åt helvete....allt är så jävla avigt när man sitter ner... pilkastning, kasta ringar, minigolf, basket och någon form av boccia var tävlingsgrenarna. Tror jag slutade sist av alla...så mitt tävlingsflyt hänger i sen påsktävlingen:-)

Nu börjar det närma sig hembesöket...spännande spännande! Men innan dess skall man genomlida kvällen...se va för trevligheter som kan hända. Det har varit brandövning för de anställda här idag så de har varit mkt folk i omlopp. Men nu till kvällen lugnar det ner sig så då kan man nog ut å snacka lite bröte!

Ikväll hoppas jag man somnar tidigt å sover gott, så man är pigg imorgon då tåget går tidigt! Kanske skall passa på å gå upp direkt efter RIKningen vid 6?! Duscha å ta de lugnt....? Dóck tror jag inte den idén är lika populär imorgon då ja vaknar:-)

16 april 2009 - Morfinfritt

Jiho jag överlevde första dagen och natten utan morfin! Känns fint som fan! Känns som man är lite piggare och rappare, dessutom är jag lite mer trögsövd om natten! Men till slut så slocknade man in. Sen råkade ja larma i sömnen igen och kom på att jag skulle vändas för att inte låta dum....men de va inte så bekvämt men jag hade ju själv försatt mig i denna sits:-) Trött som en apa vid kl. 6 då en ännu tröttare Sofie kommer och väcker mig för RIKning. Stackarn hade missat att hon skulle jobba natten så hon hade varit aktiv hela dagen och varit på tur i Malmö när de ringde härifrån å sa att hon skulle jobba natten:-)a

Har idag varit å kört ett pass sjukgymnastik på morgonen. I eftermiddag väntar sjukgymnastik på tippbrädan sen skall jag vara med på idrotten, va ja nu kan göra där, femkamp är det iaf som står på schemat!

Idag kom även ett paket från kussen Martina! Tack för detta! Mer godis och bok:-D

Verkar som det blåser småspik här idag, har inte vågat ge mig ut i vädret än. Nu väntar snart lite lunch. Solen skiner iaf så jag hoppas kunna ge mig ut en runda sen!

Imorgon väntar då hembesöket, blir skoj som fan! Hoppas på en rejäl välkomstdelegation där hemma;-)

15 april 2009 - Grillning

Då var dagens pass avklarade, nu väntar en grillkväll med avdelningen och personalen. Tror det kan bli riktigt trevligt! Grillkött och öl i solen!

Lyckades idag även köra fast med rullstolen i rummet:-) Snurrade runt vid handfatet där dagpatientsängen står...ena foten gick fint förbi, men den andra gick inte...å när ja skulle köra tillbaka så låg den andra foten i vägen så ja kunde inte vända....haha så jävla illa! Lyckades komma åt signalknappen så Malin kunde komma in och rädda mig....hon fick sig ett gott skratt iaf:-)

Har även vilat en stund i eftermiddag. Riktigt skönt, har knappt tagit mig tid till det sen ja kom hit för 2½ veckor sen! Sluta ögonen en stund efter lunchen är nog rätt melodi i framtiden!

Det kommande hembesöket på fredag verkar bli hektiskt, nu ringde även jobbarkompisen Camilla...tydligen hade hon fått en hel del extra jobb i o m att jag råkat ut för detta! sorry;-) Men hon skulle fixa fram en dator tills på fredag så skulle jag kunna arbeta lite härifrån med, om inte annat kunna hjälpa henne lite. Det känns bra att kunna komma tillbaka lite lätt i verkligheten! Sen lär det bli fullt upp med massa kommunfolk som skall kolla å prata, men hoppas man får lite tid till att träffa lite folk med där hemma!

Klarar mig utan morfinet med så de känns ju bra som fan!

15 april 2009 - Sömnaktiviteter

Det tog mig  alltså 3½ vecka innan jag börjar göra saker i sömnen. Då jag inte kan gå så får man ju göra så gott man kan, så jag larmade på sköteskorna i sömnen inatt:-) Inga sura miner iaf....fick för mig de inte kommit in efter att jag RIKat, så jag larmade, men ja hade ju sovit i en timma efter att de varit inne och hämtat pissepåsen....hehe ja så de kan bli

Idag väntar återigen två pass sjukgymnastik. Pratat med sjuksyster om röntgen å hon trodde inte på det, men vi får avvakta å se....de har skickat iväg en remiss förra veckan så de väntar på svar när det blir. Idag är även första dagen utan morfin.,...hoppas det kommer gå bra.

Igår var det lite jobbigt på kvällen. Suget efter å köra motorcykel är förbannat stort....rätt galet igentligen, då det var på den man hamnade i denna sits, men nu är det en av de saker man verkligen saknar och vill göra igen! Men de kommer tids nog....får nöja mig men en fyrhjuling till å börja med!

Hoppas vädret ka bli som igår, då blir det en liknande vy som denna:


14 april 2009 - Fel adress...ops

Nu var mina träningspass för dagen avklarade! känns skönt å va igång igen!
Tycker mig känna av kroppens tyngd mkt tydligare nu...känns som en bra sak.

Dessutom har jag uppgivit fel adress till stället, attans! Så det är därför jag ej får de grejer ni skoíckat till mig, men de lär väl komma fram förr eller senare....
Rätt adress är:

Universitetssjukhuset i Lund
VO Rehabliteringsmedicin 109
Orupssjukhuset
221 85 LUND

Jävla långsökt adress!! Men så är iaf fallet...!

Nu var det även bestämt. Från och med imorgon slutar jag helt med morfinet. Får även möjlighet att styra mina panodil under dagen. Läkaren skulle även kolla om jag inte kunde få röntgen tid innan permissionen, även om han trodde att vissa restriktioner fortfarande skulle vara kvar efter röntgen, men de lär ju bli bättre iaf! Hoppas på bra utfall i det ärendet!

Idag har även pappa varit iväg och köpt en annan båt, som är mer lämpad för mig att fiske från! Skall bli riktigt kul att komma ut å fiska sen!

Dessutom är nu motorcyklarna ute på blocket....det är tungt å sälja något som man verkligen gillar och vill köra med, men som tyvärr blir lite svårt nu en tid framöver....får köpa nytt sen när man är tillbaka!

14 april 2009 - Tillbaka i arbetet!

Äntligen tisdag! De är inte ofta man känner så, att det skall bli skönt att arbeta igen! Men nu är de verkligen för ens egna skulle man gör det! Två pass sjukgymnastik väntar, första nu vid 11.00. Sen ett i eftermiddag.

Idag har jag även varit i kontakt med Autotech, trimfirman till min bil där hemma, fick instruktioner om hur man skall göra  för att få bort styrboxen i bilen. Sedan måste jag be någon utföra detta jobbet å sedan skicka in styrboxen till dem så de kan trimma upp den, så ja sedan kan sälja bilen och köpa en ny!

Sen ringde jag till försärkingsbolaget, hade en olycksfallsförsäkring i min hemförsäkring jag har tecknad hos länsförsäkringar. Så där kommer det nog kunna generera några kulor iaf, inte så mkt med alltid något.

Ringde även till ett annat försäkringsbolag som jag hade "prova på" försäkring genom facket, men som jag tyvärr sa upp nu i vintras/våras. Så tyvärr hade den försäkringen bara täckning december ut. Men men, det va värt ett försök.

Har även varit inne hos min sjuksyster Emmy, hade med ett äpple som muta i fall det blev komplikationer. Bad henne kolla med min läkare om de kan kolla med Lund om jag kan få utföra min röntgen en vecka tidigare, veckan innan valborg helst, då ja skall ha min första riktiga permission....det hade underlättat väldigt mkt för mig. Dessutom när jag skall iväg till Mönsterås med jobbet så hade det varit skönt att ha det överspelat. Men vi får sitta och vänta och hoppas på de bästa! Dessutom har vi tänkt att testa att gå ifrån morfinet helt å hållet. Skulle vara riktigt skönt om jag inte behövde ta det mer! Så nu går vi på hårt och tar bort allt, och istället om ja skulle få ont så får ja en korttidsverkade tablett som inte är lika stark (hoppas jag). Hon var tydlig att poängtera att jag dessvärre inte kunde dricka starköl på dessa heller....va tror de om mig igentligen:-)?

Nähä nu blir det till att blås lite i min lilla flöjt innan träningen börjar! På återseende!

13 april 2009 - Lugn och ro

Efter en intensiv helg med massa besök är de nu rätt skönt med lite lugn och ro. Slappa vid datorn med en kall öl och bara va. Men samtidigt vill man ju ha besök så det är lite kluven känsla. Men så mkt besök som man haft nu i helgen är man ju inte ens van vid i vanliga fall.

I eftermiddag hämtade pappa en kebabpizza som jag smakade av, men som jag även sparade hälften av tills ikväll, då den skall avnjutas, nymicrad och slemmig:-) Smakade iaf rätt gott, verkade som det var riktigt lammkött, inte alls dumt!

Annars så har man inte gjort så mkt idag, varit ute i vädret, åkt rullstol en bit utanför sjukhuset upp och ner för Orupbacken.

Direkt efter Orupbacken på väg tillbaka till sjukhuset. Sjukhuset skymtas i bakgrunden.

Tillbaka vid sjukhuset.

Nu ikväll börjar folket så sakta komma  tillbaka till avdelningen och den vanliga "vardagen" är snart återställd! Nu väntar 3 "arbetsdagar" innan det är dags för hembesöket, så det lär gå rätt fort de här! Längtar så på att få komma hem igen, även om det bara blir en blixtvisit, som dessutom innebär att jag får åka liggande transport....men de närmar sig sakta men säkert bättre tider. Skall även prata med doktorn i veckan å se om de kan fixa så ja får åka på röntgen någon vecka tidigare, helst innan valborghelgen. Då hade man slippt tänka på restriktionerna å de där med liggande transport, då hade man kunnat slänga in mig i en bil när jag är hemma och åka runt. Men men, allt har sin tid, man får väl så snällt vänta om det ej blir så...men hoppas kan man ju alltid! Hur som helst kommer det bli skönt att komma hem på sin första riktiga permission.

SÅ nu skall vi se va de kan bli för nya framsteg i veckan! Lite mer känsel, rörlighet eller något hade ju suttit helt rätt:-) Men även om man kunde lära sig lite nya saker hade suttit fint!

13 april 2009 - Annandag påsk

Sista dagen av denna påsken...ledigheterna är nu snart förbi! Skönt är väl det, för här skall de fan i mig börja tränas igen! Visst har de varit gott med lite sovmorgon och slappande om dagarna, men så går de inte ha det  för länge, måste ju komma framåt! Och jag är tämligen säker på att hård träning och jävla massa kämparglöd kommer ta mig dit jag vill!

Det fina vädret tycks hålla sig kvar! Nyduschad och nyäten, nu återstår bestyren tandborstning, spillningslämning samt RIKning....sen får jag ta å ringa familjen så de kommer hit igen. Så får man se va som skall göras! Lär säkert bli någon promenix i vädret!

Sover fint som om nätterna. Det är skönt, dock vaknade jag inatt strax innan kl. 2 då ja ändå skulle upp å RIKa, men då va de lite jobbigt...ömt i ryggen samt svettigt som de lätt blir varje kväll, allt kommer från huvudet. Detta kan bero på mediciner, samt att svettningen inte funkar riktigt rätt i resten av kroppen i o m olyckan, men de skall lösa sig tids nog!

12 april 2009 - Skäggens tid äro över!

Jaha då rök den mkt glesbevuxna vildskogen som haft sitt frispel i ansiktet på en under 2 veckor! Insåg nederlaget, det va på tok för glest! SÅ kära vänner, släkt å överiga ja känner, ni hade rätt, med undantag från vissa. tack för stödet under denna tiden:-)

Bra trött ikväll efter allt besök, men de är ju så härligt å ha folket här, men samtidigt känner man att man behöver lite egentid med, eller bara sitta å snacka lite allmänt med sköteskorna, på något vänster blir man inte så trött av det?!
 
Före:


Efter:


Fy fan så de kan bli!

12 april 2009 - Första grillningen avklarad!

Ja idag satt den, första grillningen! Riktigt gott med karreskivor och stekpotatis och bearniesås (stavning?!). Felix, Malin och Simon gjorde oss sällskap under grillmiddagen! VÄldigt trevligt! Att de dessutom hade med sig en hel påse med alkoholfri öl gjorde ju inte saken sämre:-D

Dessutom var vi ute å körde en lite runda med rullstolen i det fina vädret.

Mor och far stannar här i Höör över natten, så ikväll får vi väl se va som händer, om man skall glo på någon film eller bara slappa å prata.

Börjat undersöka utbudet av fyrhjulingar nu med, för en sådan behöver jag ju nu när man skall sälja av alla motorcyklar som man ej kan använda på ett tag! De grämmer mig som fan att inte få möjlighet å köra, men den dagen kommer, och tills vidare så får ja skaffa mig en fyrhjuling å roa mig med:-) Yamaha Raptor 660 lutar det åt!

Nu är de ju dessutom mindre än en vecka kvar tills mitt hembesök, 17 april....1 månad efter olyckan! Känns som de skedde för några dagar sen! Sjukt va tiden går....och snart jag med:-D Nä men i vilket fall är man ju mkt snart tillbaka i vardagen om de fortsätter i denna takten.

Och nu var det nog ett tag sedan jag tackade för alla fina kommentarer! De värmer något oerhört och det är en av de största morötterna jag har! Komma tillbaka till er där hemma, och borta! Skall bl.a. försöka få tillåtelse att åka på permiss till Lund å hälsa på ortopedavdelningen 11 någon dag framöver (innan röntgen om 4 veckor)....borde gå å genomföra tycker ja!

Nu bär det ut en runda å fika lite!

12 april 2009 - Påskdagen

Hej gott folk. Påsken börjar närma sig sitt slut. Denna påsken har ju varit lite annolunda om man jämför med hur man firat påsk innan. Men vad jag vet kommer det en påsk nästa år med å då kommer det vara som vanligt, på ett eller annat vis iaf! På bena eller i rullstol, men de kommer vara precis som vanligt! Trots allt måste jag säga att helgen varit helt OK, tacka vare alla besök samt den otroligt trevliga personalen så rullar det på riktigt fint, även om man saknar allt där hemma med allt vad det innebär med kompisar, familj och aktiviteter.

Idag kommer det mkt besök. Mor och far kommer, dessutom så dyker Felix, Malin och Simon "Gäddjävel" hit! Skall bli väldigt skoj! Till kvällen skall det grillas vildsvin och vanligt svin! Skall bli fint som fan med grillat, då man redan igår under rullstolsturen med Sofie in till Höör kände grilldoften från husen i byn...mums!!!

Ja vid denna tiden väntar det vanliga så de är kanske bäst att få det överstökat innan besöken kommer. Schemat är minsann fullspäckat. Även då man är ledig ser mitt schema ut enligt följande:
Kl. 6.00 - RIKning samt 2 st panodil
Kl. 8.00 - Morfin och något mot magen, samt en Klexanspruta i magen mot blodpropp. I regel frukost i samband med detta
Kl. 10.00 - RIKning samt toalettbesök inom samma tidsram
Kl. 12.00 - Lunch och 2st panodil
Kl. 14.00 - RIKning
Kl. 17.00 Middag och 2 st panodil
Kl. 18.00 RIKning
Kl. 20.00 Morfin
Kl. 22.00 RIKning och 2 st panodil
Kl. 02.00 RIKning
Sen är vi runt....

11 april 2009 - Höör, nu har jag sett det!!

I eftermiddag har jag och sköterskan Sofie varit ute på en rejäl runda. Hon körde in mig ändra till Höör! Riktigt imponerad av detta, då det medför en hel del backar och tidsåtgång, ja 1½ timma tog det iaf! Riktigt trevligt att komma ut från sjukhusmiljön och sedan prata lite allmän skit med en väldigt trevlig tjej! Tack för detta:-)

Ikväll kollas det Robinson ute i matsalen. Vi är tre patienter inlagda ikväll så det råder allmänt lugn här!
Skall dra mig ut dit nu igen när reklamen är slut!

SÅ har snart denna helgen passerat med, det går rätt fort, speciellt när man har så trevligt som man faktiskt kan ha!

Fortsatt trevlig påsk på er!


11 april 2009 - Påskgodis

Ja då blev de lite mer godis i samlingen efter dagens besök:-) Vi kunde ta en skön rullstolsrunda och njuta av vädret, även om det var lite blåsigt. Suttit och snackat och haft trevligt! Körde runt huset och hittade denna nya utsikten! Riktigt fin här med utsikt över Ringsjön!


Lutar åt att det blir en liten rullstolsrunda nu i eftermiddag med, sköterskan Sofie ville ut en runda så det lät som en bra ide! Till kvällen blir det nog att sitta i matsalen och glo på tv och umgås med damerna.

Ringt och pratat lite med folket där hemma, ohh helvete va man längtar hem! Men måste lugna mig! Den dagen kommer snart!

Tycker mig förnimma mer och mer i benen, känns som  jag har bättre koll på vilket läge benen äri..om de är utsträckta eller böjda. masserar jag benen så känns det också tydliga pulser! Så fort svullnader och vätskor lagt sig lär det bli komma igång rätt snabbt de är jag säker på!

Sen ringde Simon, då hade den jäveln dragit en gädda på 12 kg precis! Den förbannade jävlen är osportslig, få storgädda när man är helt försvarslös!! Fyyy fan....får dela ut en örfil imorgon då han kommer på besök;-) Grattis som fan Simon! Jag är riktigt avis, men kommer slå dig så fort ja kommer på banan igen!

En annan sak jag tänkt på idag är att jag enda sedan jag körde omkull och låg på ryggen under granen, aldrig ens tänkt tanken att ja inte kommer upp igen, från första stund har jag vart positiv och sett framåt! Nästan så man är imponerad över sig själv att man lyckats hålla fanan så högt hela vägen! Så detta kommer gå så jävla bra de vet jag!

Avslutningsvis, Matilda, du kan lita på mig, är rätt flitig med flöjten!:-) känner att jag klarar mkt mer med lungorna nu!

11 april 2009 - Påskafton

Långhelg....inget vidare å ligga på rehab en sådan helg. De är rätt drygt får man väl erkänna. Folket där hemma har påskmiddagar, umgås, grillar och festar.....sån är iaf bilden man målar upp och vill tillbaka till....men man måste inse, de kommer fler högtider snart som jag faktiskt kan vara med på, inom snar framtid!

Men igentligen är de inte så farligt här. Vill man bara, så går det att få en riktigt trevlig tillvaro här med. Idag kommer jag få besök av Björn, Staffan och Irene. Det skall som vanligt bli mkt trevligt!

Vädret tycks även idag vara kanon! Så det lutar nog åt en hel del tid i solen å njuta.

Just nu sitter jag och väntar på att få bli klar för dagen, med toabesök samt dusch....vart håller de hus?! Säkert Brittel som ställt till med någe jävelskap:-)

Kommit på att jag blivit dålig på att använda min lilla flöjt, får börja med den igen så mina lungor kommer igång!

Bild på Le Flöjt


Bild på Le Flöjt i Le Jonens mun

10 april 2009 - Telefonsamtal

Ahhh de va inte dumt med lite kebabpizza, även om filmjölken till sås inte va så jävla inspirerande, så gick de ju helt klart ner!

Sedan var det en kille som ringde på mitt skinnställ som jag haft ute på blocket. Förklarade min nya sits och hur situationen ser ut just nu. Då berättar denna killen att han själv råkat ut för en Mc olycka för några år sedan. Blivit förlamad men kommit tillbaka!! Han hade även massa kompisar som skrotat av som bl.a. legat här på Orup, som varit förlamade men som nu gick! Hans tips va: Kämpa och ge aldrig upp ditt mål, träna stenhårt och ge järnet så kommer du nå målet! I o m att ryggmärgen inte varit av så finns all chans att de kommer tillbaka å ger man då bara allt å håller kvar sitt mål så kommer man dit!! SKitbra samtal, inte ofta man har sådana när man skall sälja saker till folk:-) Tackar så mkt för det!

Då var snart denna dagen slut med, saknar folket där hemma riktigt mkt nu, men kommer ju snart tillbaka trots allt, men det är mest den delen som är jobbig! Men återigen, man landar och inser att man råkat ut för en allvarlig lycka och är nöjd över att man är så pigg, glad och motiverad som man är, och att man redan nu kan se sitt nya liv inom en mycket snar framtid! Man är glad man kommit till ett så bra ställe, där man får all hjälp som man behöver nu till en början, och att personalen är så härlig och hjälpsam! Min tid kommer och det skall bli såååå skönt:-)!!

Gonatt! 

10 april 2009 - Vilket väder!

Blåsigt men varmt å soligt! RIktigt härlig dag som man kunnat sitta ute i solen å njuta i! Varit ute på en rullstolsrunda med sköterskorna, riktigt fin natur här ute!

Något konstigt pixelfel?!

Efter min lillla tur i naturen kom farmor, erno samt morfar på besök. Trevligt att se och träffa de äldre igen efter dessa veckorna! Vi fikade och satt och njöt i solen! Vann 25 riksdaler på 6st trisslotter! Inte illa pinkat!

Efter dagens besök på toaletten tycks det har kommit till en ny känsla....dessvärre en jobbigare känsla än innan, men de är ju alltid skönt med nya känslor....
Jag upplever det som den så kallade "Raketen" fortfarande sitter kvar i röven....hehe ja ni förstår de är lite jobbigt, men de lägger sig nog snart får en hoppas:-)

Sen ringde pappa, hojen har han och Peter rätat upp. Fick även höra maskineriet igång! Fan va körsugen man blir! Ja skall upp och köra igen de är ja helsäker på!!!

Ikväll väntas pizza, skall bli fint som fan! Se om de de här skånska pizzabagarna kan sin sak?! I Lund var de helt Ok iaf! Kebabpizza skall åtnjutas!

10 april 2009 - Glad påsk!

Ja Glad Påsk på er där hemma ute i stugorna! Nu sitter man här i Höör och försöker vakna  till...snart frukost. Igår va vi 4 patienter kvar, idag kommer vi va 3 patienter och imorgon 2 patienter....man kommer bli bortskämd! Skall försöka få hit en pizza ikväll. Borde inte vara några större problem så jävla mkt som ja mutat sköteskorna med godis och gott uppförande;-)

mer vad som händer idag är att jag får besök, farmor, erno och morfar kommer en runda idag! De har med sig en rakhyvel....så vi får väl se när skägget ryker...men de blir nog snart....ser ju för jävligt ut nu:-) Befarar att sköteskorna hade rätt....men de är inget ja tänker erkänna högt....

Finns nog inte så mkt mer å tillägga för stunden! Återkommer till eftermiddagen eller något...

9 april 2009 - Drygt...

Dryg dag de här! Har nu iaf haft besök av Tomme och Annie, de va väldigt trevligt (som vanligt då de kommer besök)! SÅ vi har snackat, kört en runda med rullstolen runt sjukhuset, suttit och haft det skönt i solen.

Annars har det varit lite drygt idag. Man vill hem till nära och kära nu, tillbaka till vardagen, helst gående! Men så är ju inte riktigt fallet nu dessvärre, vilket suger lite. Men trots allt, håller humöret uppe och ser framåt istället. Det ligger inte så himla långt fram i tiden innan jag får komma hem och kunna umgås med kompisar och familj igen. Hembesök och permissioner ligger ännu närmare, dock så är man ju inte lika självständig nu till en början, men de kommer ändå bli skönt att komma hem!

Nu återstår det nog runt 4 veckor tills jag får genomgå röntgen i Lund för att se så de läkt ihop riktigt. Är så fallet så slipper jag alla restriktioner = fullt ös på träning och lära sig anpassas! Vill 4 veckor fram NU!! Söv ner mig å väck mig när vi är framme! Hehe men man får se då som så att denna tiden man har nu innan så får man ändå chansen att komma igång till den milda grad att leder hålls mjuka och följsamma, samt att vissa musklergrupper(armarna) kan tränas upp, sakta men säkert!

Efter att mina restriktioner upphört verkar det som de räknar med 4-5 veckor träning och anpassning här för att kunna börja leva ett självständigt liv igen. Fortsatt träning kommer sedan ske på hemmaplan i Växjö. Kanske att man jobbar halvtid och sedan tränar på eftermiddagarna. Ja detta ser man verkligen framemot!

Har även varit i kontakt med bilanpassarna. Lutar mest åt att köpa en egen bil å skita i bilstödet. Lång handläggningstid samt att man måste ha intyg på att man ej kommer bli "återställd" och att man kommer vara i behov av anpassnigen. Jag vill fan inte ha något intyg på det! Jag skall ju för fan upp på bena igen! Helt fel moraliskt i mitt huvud, så nu kör jag på utan detta stödet!

Se va som händer ikväll, lugnt här på avdelningen, inte många kvar. De gör att man får en lite dyster tillvaro.,...men de är säkert några trevliga sköterskor man kan snacka med ikväll så de skall nog rulla på!

9 april 2009 - Skärtorsdagen - en klämdag på jobbet!

Jaha då har man missat en ledig dag på jobbet. Attans! Hade varit skönt å vara ledig idag! Men snart väntar lite träning så de är ju skönt  de händer något!

Skall ringa och prata lite med en kille på Bilanpassning idag, se va de säger om vilka biltyper å årsmodeller å miltal som går igenom bilstödet. Frågan är om det är värt å söka skiten. Men de får vi se! Tar massa tid verkar det som, dessutom får man inget bidrag förräns man fått domen att man ej kommer bli bättre...å det är ingen dom jag vill ha ELLER kommer få!! Så rent moraliskt sett så skall jag inte ha något bilstöd!!

Igår kollade vi med hjälp av ultraljud om jag hade någon urin kvar i blåsan. Då använder man en viss gel som man smörjer in magen med...Kall gel som jag kände!! Dessutom tyckte ja mig känna lite svagt att de rörde det där mätinstrumentet på magen....men kylan kände jag rätt tydligt iaf. Men de kommer och går, nu vet jag inte om ja skulle kunna känna något. Men alltid något att glädjas åt!

I eftermiddag får jag besök av Tomme, skall bli skoj!

Nu är de dags å gå på toaletten igen! På återseende!

8 april 2009 - Allmän information...

.....vill bara meddela att dessa är slut:


...bara så ni vet.....vill inte tigga eller så...men har ni vägarna förbi........jaa....

Källa bild: http://corrugated.smurfitkappa.se/NR/rdonlyres/5BCADD24-0B7B-4772-8862-14668EC708BD/0/Carlsberg_%C3%B6lol%C3%A5danonalcoholic_10x11cm_72dpi.jpg

8 april 2009 - Besök och endorfinrus!

Idag har jag haft besök av jobbarkompisarna Peter, Mikael och Patrik, mycket trevligt ni kom! Ännu mer godis inkasserades men dessutom lite blomster och en ljudbok! Tack för detta! Tog en lite åktur ute i det relativt sköna vädret. Skoj att snacka lite skit, ser fram emot å komma tillbaka till kontoret å börja jobba igen! Ligger ju inte så långt fram ändå!

De var med under mitt sjukgymnastikpass, som idag bestod av lite träning på tippbrädan. Kändes rätt bra idag med, men visst de tar på krafterna!

Så jävla glad man kan bli av å "stå" igen:-)

Ikväll har vi även någon påsk tävling, tydligen någon frågesportkväll. Kan ju bli trevligt.
Försäkringsbolaget ringde även idag och frågade lite saker. Så nu börjar de hända grejer på fler fronter än vad man orkar hålla reda på.

Något annat jag har börjat känna är en ny känsla! En känsla av akut törst, eller sug efter något speciellt (trodde det var öl förrut, men är ej riktigt säker)som dock försvinner rätt omgående, sedan en kittlande, kokande känsla i kroppen å som ett glädjerus...kommer lite till å från, ofta då jag blir vänd i sängen! Misstänker detta är något form av endorfinrus eller liknande, men de är rätt gutt!:-)

8 april 2009 - Den orakade sanningen

Onsdag morgon, lite mulet ute, säkert inte alls så skönt som det varit resten av veckan, regnade som fan inatt så det är säkert rätt blött ute med.....tur man kan stanna inne och träna sin kropp då!!

Idag väntas besök från jobbarkompsarna Peter, Mikael och Patrik. Skall bli trevligt!

Nu väntar snart ett kuratorsamtal en timma för att sedan gå ner på lite sjukgymnastik en halvtimma. Sista passet är i eftermiddag, trekvarts timme med sjukgymnastik vid kl. 15.00.

Även idag funkade min mage som den skulle! Känns skönt som fan att den verkar funka när den ska! Tacka Toilax "Raketen" för det! Ser ju inte direkt inbjudande ut men man är tacksam för hjälpen nu tiööl en början!!


Över till rubriken på detta inlägg. Min skäggväxt har nåt nya höjder. Börjar se rent förjävligt ut....perfekt:-D
Detta är alltså den orakade sanningen om mig själv, som i o f s kasnke borde censureras för känsliga! Men som sagt, skall man testa är de ju perfekt tillfälle nu när man är isolerad från civilisationen, bara personalen här och de frivilliga besökarna jag har som får lida:-)


Observera även den mkt klassiska "dårhusfrillan" jag lyckats skapa under natten! Nu kanske ni frågar er om jag verkligen ligger på ett rehabcenter för ryggmärgskadade...det kan ju likväl vara ett mentalsjukhus...?! Ja är själv osäker ibland för personalen tycks ibland ock lida av samma dårskap som man själv verkar besitta.....

7 april 2009 - Vart fan tog mobilen vägen?!

Haha nyss råkat ut för en rolig grej. Tydligen har jag blivit så satans fet att jag bildat mitt eget gravitationsfält så ja suger åt mig saker å ting! Efter att ha vilat en stund i sängen lyftes jag upp då jag kände att de va dags för pissepause, ja du läste rätt, jag KÄNDE att de jag var pissenödig! Känns skönt som fan! Hur som, kom tillrätta i min stol av Susanne, sen RIKade jag mig lite snabbt....

Sedan satte jag mig vid datorn och då hörde jag min mobil pipa, men vart fan ligger den! Det lät som de kom från min mage, men i någon ficka i närheten av den låg den fan inte!?! Åker ut å ställer mig i korridoren och försöker få sköterskornas uppmärksamhet på ett lite diskret sätt. Syster Brittel ringer mig och återigen låter det som det ringer i min mage!! De gör ett litet lyft för att se vart i hela friden mobilen har sugits in?! Då visar det sig att den lagt sig nere i ryggslutet! Hehe så de kan gå när man inte känner något i dököttet:-)

Nu blir de ner i ostbågepåsen en runda, för tydligen så är ja inte tillräckligt fet för å skapa eget gravitationsfält....men de kanske kommer:-)!? Peter Griffin lyckades ju!:-)


7 april 2009 - Varmt men blåsigt

Efter att ha missat att sjukgymnastiken blivit framflyttad några timmar idag på det "levande" schemat har jag kommit lite ur fas med min vila och nu är man rejält trött....skall nog ta och ringa på sköterskorna så ja kommer upp i sängen någon timma! Sjukgymnastiken i eftermiddag var lite hantelträning samt stretching av benen. Hade en hel del spasmiska ryck under denna övning, min vänsterfot/ben börjar hoppa som fanken en kort stund....tydligen vanligt denna tiden efter olyckan samt att man dragit ner på morfinet. Känns även som jag börjat förnimma ovansida lår på högerbenet. Hoppas de kan leda till något bra!

Har i alla fall varit ute i vädret en runda och njutit. RIktigt varmt och skönt dock blåste det lite för mkt nu på eftermiddagen, men ändå skönt. Tänkte jag skulle avnjuta en öl i solen, men tog det till middagen, Biff ala Lindström, helt OK faktiskt!

Passade även på att ta bild från utsikten från min "uteplats". Kommer bli vackert när det grönskar!


Ikväll vet jag inte vad som står på schemat. Blir väl lugnt förmodar jag. Se om man skall ut å slappa i matsalen å snacka lite bröte med sköteskorna sen framåt kvällen. Alltid kul med lite sällskap!

Ja roligare än så blir de nog inte med denna mängden morfin! Ha de bra till nästa gång!


7 april 2009 - Träning och yrsel

Passat på toan gick fint! Känns skönt att de verkar funka när man väl sätter sig! Dock får man ju hjälpmedel å sätta igång hela processen....tur de finns sånt!

Har nu även varit på ett sjukgymnastikpass....där körde vi liteträning på tippbräda. Det går ut på att man ligger fastspänd på en säng, som man sedan vinklar upp så man blir mer å mer stående. Idag gick de rätt bra, körde upp direkt till 55° (vilket va max förra gången) och sedan vidare till 65°, för att sedan få hybris och bege mig till maxnivån 75°, där jag faktiskt höll mig ett bra tag innan det svartnade för ögonen...körde ner mig en bit och pausade lite, sen upp igen lite försiktigt mot 65° igen....detta körde ja i 30 min. Känns skönt det förbättras, men fan man är rätt tagen efter detta nu, de tar på krafterna. Lite huvudvärk och yrsel, men de lugnar sig nog snart....

Har lyckats sköta min medicinering bra än så länge iaf! Känns ju bra det!  Kanske blir ett överlapp på 30 min men de skall nog va OK!

Diskuterade även lite med sköterskorna hur mkt öl man kan dricka sen. Tydligen va inte ett flak per helg så poppis...men man lär sig nog å komma in i nya rutiner....färre å starkare öl till å börja med:-D

7 april 2009 - På med skorna!

Tisdag morgon. Minskningen av morfinet känns inte av, varesig ökad smärta eller piggare. Trött som en jävla abborre som legat på land i 4 dagar i solen. Måste försöka komma i säng lite tidigare när jag vet att jag blir väckt både kl. 2 samt kl. 6 för pissning!

Just nu sitter ja å väntar på att få hjälp att komma upp i toarullstolen. Hoppas inte de glömt bort mig....?!

Idag har jag även blivit av med mina moderna E-Z Boots....och ersatt dessa med vanliga skor....känner mig så jävla civilicerad nu!:-)


Har även börjat fylla upp lådorna med allt godis jag har så ja kanske kan hålla mig i från å äta hela tiden:-)

Nu kommer de så här skall de ski**as........!

6 april 2009 - Fast en vecka längre fram.....

Har fått en bild från framtiden om hur jävligt de kan bli....skåda för er själva och skapa er en egen uppfattning och fallet är hopplöst eller om det finns hopp:-)



Detta kan bli sista gången dessa frispel utspelar sig, drar ner på morfinet nu ikväll, från 10mg till 5mg....skall bli skönt å komma ut ur dimman! Hoppas man inte får ont av de bara! Men de lär väl visa sig!


6 april 2009 - Post!

Idag har jag fått post! Ett litet fint brunt paket packat med godis, böcker och ett handskrivet brev! Tack så hemskt mkt Nettan, Andreas och Elli!! Jag blir förbannat poppis bland sköterskorna med....speciellt de som är godisgrisar....hoppas kunna gynnas av detta i framtiden...:-)

Fick även ett annat bra besked idag. Mina njurvärden (kalciumvärden) va bra igen! Känns ju skönt att veta!

Har även haft en praktisk frågestund med sköterskorna idag, dock var inte deras svar så positivt. Tänkte utnyttja situationen man sitter i just nu, och förbättra mitt öldrickande i framtiden, genom att på ölfester (lite mer slutna och privata med gänget) vara utrustad med kateter under hela kvällen...sen bara en stor påse som man låter fyllas per automatik! Slippa toabesök stup i kvarten! Tyckte detta va hur bra som helst, men de va inget som sköterskorna rekomenderade....de fullkomligt skrotade min geniala ide...avundssjuka, jag vet ej, men de är KANSKE lika bra å lyda dem....de varnade om urinvägsinfektion å grejer....men man kanske skall smuggla med sig lite påsar hem och testa;-)

Har även fått makten över min egna medicinering...massa panodil och lite morfin och lite antibiotika....hoppas man lyckas med det:-)

Köpt tuggummi nu med! Rullade upp på Orupsippan och köpte lite Extra...de känns i armarna, både lite hantelträning och sen lite rullstolskörning!

Nu väntar snart lite mat....tror de är allt jag har å rapportera för stunden iaf!

6 april 2009 - Måndag och träning

Upp och hoppa! Nu är det ny träningsvecka!!

Schemat ser ut som följande:


Har även tagit tillfället i akt att odla helskägg nu när jag är avskuren från samhället en tid. Och idag när sköterskorna Susanne och Sara var och väckte mig så sa de att de såg för jävligt ut med helskägg å de va typiskt att alla unga killar som kom in här skulle börja med det! Så det är ju en självklarhet nu att man skall köra vidare på detta tills man inte orkar mer:-D

Lyckades inatt vakna till och RIKa (pissa) mig själv, vilket kändes bra! ännu ett steg framåt!! Skötte även 2an idag på morgonen efter 2 dagars uppehåll på den fronten:-) Känns skönt att systemet funkar, även om de behövs lite hjälp med 2an för å få den å funka....men de kommer, sakta men säkert!

Sjuksköterskan Emmy var även inne idag och stack mig i armen. Detta för å ta kalciumvärden som skall skickas till Lund för analys. De va höga i början, i o m att man ej använder skelettet på samma sätt som innan frigörs kalcium (som annars används för att bygga upp skelettet då det slitets under användning) ut i kroppen. För å få bort det skall man dricka mkt och det ur kroppen. Senaste mätningen visade att mitt kalciumvärde sjunkit, men dessvärre så va det ett prov till som skulle analyseras och det hade blivit något fel med de så nu fickvi ta nya igen. Hoppas det gått ner ytterligare, annars får ja dricka mer (vilket gör det lite jobbigare med RIKningen, kanske får köra oftare istället för de utsatta tidpunkter jag har).

5 april 2009 - Känsla av hemlängtan

Då har första helgen passerat. Riktigt skoj med besök från hemtrakten! Dock känner man att efter dessa besök kryper hemlängtan på. Man vill hem till nära och kära och komma tillbaka till sina vanliga vardag med kompisar och festligheter! Men man får helt enkelt lugna sig och ta dag för dag. Det är ju trots allt inte så långt fram i tiden som permissionerna börjar...och inte heller så himla långt fram tills jag är utskriven och klarar mig på egen hand, även om rehabliteringsarbete kommer ske på hemmaplan istället. Detta är något man verkligen ser fram emot!

Dock är jag tämligen säker på att hemlängtan kommer att mildras under veckorna. Då har man fullt upp med träningen att tänka på + att man inte har denna nära kontakten med folket där hemma som kommer på besök. Håller man kontakten över telefon och dator är det lättare att hålla distans på det hela på något sätt....svårt å förklara. Men självklart uppskattar man ju ett IRL besök framför telefon och dator, men de blir också större saknad när folket åker hem. Men den som väntar på något gott!! 17 april skall bli en skön dag! Även om de bara är över dagen hoppas jag man får träffa lite folk där hemma! Påskhelgen blir man kvar här med....välkomna;-)

Skall fixa flourtuggummi nu med, tack Suzanne för tipset:-) känns som tandtrollen har happy hour i käften 24/7 så jävla mkt godis som man får av besökarna:-D 

Imorgon börjar träningen igen och det skall bli skönt att komma igång igen och fokusera mot målet!

En trött, sliten och skäggig, men överlag rätt glad Jonen fångad på bild framför sin dautor:-)


5 april 2009 - Trött efter besök

SÅ nu har dagens besök åkt hem! VÄdligt skoj å träffa familjen igen! De kom med hamburgertallrik så de va fint å få i sig lite sådan mat med! Vi har sedan suttit och pratat en del, sen åkte vi ute en runda, dessvärre har inte vädret varit lika fint som innan i helgen men fick sig en lite tur i friskluften iaf! Efter det fikade vi lite och passade även på att ta en alkoholfri öl....inte dumt!

Ännu mer godis har tillkommit i mitt rum....rent livsfarligt att vistas här nu med alla sötsaker å saltsaker:-)

Nu är man rätt rejält trött så de får nog allt bli sängen en lite stund och sluta ögonen till någon B-serie på TV...

Imorgon är det måndag igen så då är det full rulle med aktiviteter igen! Spännande å se hur veckans schema kommer se ut!

5 april 2009 - Söndag utan söndagsångerst

Då var det söndag. Idag kommer delar av familjen på besök så de blir heldag med dem! Skall bli trevligt!

Har fortfarande inte fått riktig kläm på magen, men de kommer med tiden! Hoppas de kan hålla tätt ett tag till iaf!

Vädret idag verkar vara lite mer mulet, men tror nog de kan bli solchanser. Klockan är ju inte så mkt än. Fick dessutom lite sovmorgon idag så de va gutt!

Om nätterna har jag en del spasmiska ryck, speciellt om ja ligger på rygg. Fick det förklarat för mig att det är vanligt såhär efter olyckan då chocken släpper i ryggmärgen. Dessa spasmiska ryck uppkommer i regel då man ligger utsträckt, därför är de inte problem då ja ligger på sidan med böjda knän eller sitter i stolen. Så inatt låg jag på sidan hela natten och det gjorde att jag sov riktigt fint. Dock är de inne och väcker mig vid kl. 2 samt kl. 6 för pissepause. Men detta skall man sedan kunna träna bort eller anpassa sig till så man slipper den vid kl. 2 så man tar det precis innan man lägger sig och sedan tidigt på morgonen. Men man får ta en dag i taget å kämpa sig framåt! Lite drygt 2 veckor har gått å jag tycker man har gjort många framsteg! Sakta med säkert!!

Nu är även alla agraffer bortplockade i ryggen. Hoppas de skall bli lite skönare, även om det är rätt ömt fortfarande.

4 april 2009 - Vårväder

DÅ har snart första lördagen passerat på Orup. Strålande väder har gjort det till en rätt skön vistelse! Satt ute i solen och glassade någon timma idag, höll på att somna i stolen.

Ikväll var även SJödahl, Svenne, Lindahl och Aronsson på besök, väldigt trevligt. Fick mig lite alkoholfri öl och godis å grejer så nu skall man minsann klara sig ett tag igen:-)

Jag tycker även att jag har fått nya känslor....höften tycker jag att jag känner av/förnimmer...inte full känsel men att de är något nytt iaf?! Alltid något att glädjas över även om det är en fixide:-)

Imorgon får jag besök igen, mor, syster, farsans kusin och hans fru....hoppas de kan bli lite grismat då:-) Sugen på pizza eller McD....

4 april 2009 - Bilder från gårdagen

Nu verkar de som jag fått ordning på mina jävla bilder, så de funkar å ladda upp dem! Raseriutbrott har varit förbannat nära!

Huvudingången på Orup.

Baksidan av Orup

Fin miljö runt rehabcentret! Här kan de nog blir några rundor till våren!

Björn och Dennis står å hänger vid översiktskartan över Orup Sjukhuset.

Vikke och jag fastnade också på bild....

4 april 2009 - Helg

Ja då var första helgen på Orup kommen. Lugnt och fridfullt och riktigt fint väder. Om helgerna slås de olika avdelningarna ihop så nu bor alla som är kvar över helgen (de flesta åker hem på permiss) nere på vår avdelning (ryggmärgsavdelningen)

Idag har jag försökt mig på 2an igen, men de va bara gasar...attans, men efter gårdagens lass så är de kanske förståligt att de är lugnt idag;-) Nog om det skitsnacket....

Hälften av mina agraffer har tagits bort i ryggen idag. Bad sköterskan ta ett kort på det hela så man fick se eländet.


Förkylningen har blivit bättre med vilket är riktigt skönt, och jag klarar att pissa själv nu med! Framsteg!

När jag ligger på rygg upplever jag smärta som går upp från ryggen upp i nacken, samt spasmiska ryckningar i bröstkorgen där gränsen mellan känsel å inte känsel är...detta är rätt jobbigt och gör rätt ont...är säkert någon nerv eller något som är på G å hitta hem, eller träningsvärk eller att jag legat på en axel för mkt som nu är stel..ja vem fan vet, jag är inte läkaren...dock inget jag har problem med då jag sitter eller ligger på sidan.

3 april 2009 - Besök och pigghet!

Idag har det då varit folk på besök igen. Vikke, Dennis och Björn kom förbi. Riktigt trevligt, och mina desperata försök att skratta lite riktigt höll på å ta livet av mig:-) Efter att de suttit med bara överkroppar, pumpat i mig massa läsk så min blåsa höll på å spricka innan jag "pissade" samt att humorn höll på å kväva mig, va jag rädd att de skulle få besöksförbud:-D

Nu har jag även fått se lite av området då vi var ute å körde rullstol runt området. Riktigt fint här ute, och vilket väder!!

Man ser verkligen fram emot å komma igång med allt så man kan återvända till sitt nya vanliga liv med alla kompisar! Men de ligger ju inte sååååå långt fram ändå!

Hembesök i Målerås verkar vara planerat till den 17 april, då skall vi se över vad som behövs göras med mor å fars hus så ja kan klara mig där på permission.

Trots 2 pass med sjukgymnasten och ett snack med kuratorn, och sen besök är ja väldigt pigg idag! känns skönt som fan!  Kan bero på att jag hoppade över sömntabletten igårnatt!

Nu får de bli lite hockey blandat med surf!

3 april 2009 - Fredag

En arbetsvecka har nu gått på Orup! Tiden rullar på rätt snabbt ändå. Nu väntar helg, se hur dryg den blir, men får massa besök så de skall nog gå riktigt bra. Under helgerna är de inga aktiviteter inplanerade så det är vila som gäller.

Flera har undrat hur nåltestet gick, och det var väl som förväntat, jag känner ju inget under bröstkorgen. De stack på olika området indelat efter olika känselcentrum på ryggmärgen eller hur man skall förklara...det började bli diffusa känslor vid T3, bröstkota 3....eller hur det benäms?!

Idag kommer det besök, men trodde det skulle vara lite aktiviteter att göra här, men nu har de fyllt på mitt schema med massa grejer så de va ju lite synd, men de skall vi nog lyckas lösa

Sjukgymnastik och snack med kuratorn står på schemat.

Nu skall jag komma in i nya rutiner för magen med, och hoppas de kommer funka fint. Jobbigt å ej kunna lita på den jäveln!

2 april 2009 - Sötsaker och gottis

Helvete vilken godisgris jag blivit!! Ikväll fick jag ostbågar å turkisk peppar....stackars sköterskor säger jag bara;-) Men de är så satans gott och behöver salt för blodet (tror ja)

Nu har jag fått slemlösande grejer å de hjälper riktigt bra för halsen! Heja läkemedel!

Nu klarar jag även helt på egen hand pissa, vilket känns skönt! "Duktig idiot" som man brukar säga....

Nu måste jag bara få ordning på min mage, men de tar tid sägs det....den va ju inte i prima skick innan ja kom in så vi får väl se när de ordnar till sig...

Känner mig rätt trött idag...nästan så man känner av träningsvärk från gympasset.... 4kg hantlar....fy fan!

Skoj med besök var det med, mkt trevligt å se lite kända ansikten igen! Försöka få lite ording på de här språket med, jävla massa gröt i mun här ;-)

Hoppas att de snart drar ner på min medicinering, för man blir förbannat trött och dåsig av dessa morfin tabletter....men den som väntar på något gott...den väntar alltid för länge...eller?

2 april 2009 - Trötter

Ja då var det eftermiddag igen! Efter ett träningspass med lite bens streching samt lite hantelträningen för armar såvar man rätt trött. Legat och vilat någon timma nu. Kändes mkt skönt, men de är många gånger det är rätt jobbigt och vakna med....när man sover kan man komma bort i drömmarnas värld och sen när man vaknar så ligger man där och kan inget göra. Men det är ju mkt sånt nu i början! Kommer ju bli skillnad när jag kan ta mig ur sängen på egen hand bara...sätta sig i rullstolen och åka iväg! Det är ju trots allt inte mer än 1½ vecka sen skiten hände. Man får ta dag för dag och se framåt!

Är lite frusen av mig idag också, men tror det är lite kallt på rummet.

Ikväll får jag även besök av mina gamla klasskompisar från Växjöstudierna, Oscar och Fia. Det skall bli trevligt! Imorgon blir det ännu mer besök i form av lite Måleråsare, Vikke å Dennis.

Nu är det dags för lite kvällsmat!

2 april 2009 - Förkylningen ger med sig!

Ny dag, nya möjligheter. Förkylningen börjar dra sig tillbaka, tacka fan för det! De tog hårt på humöret! Men nu skall vi klättra upp igen:-)!!Hon behövde lite hjälp så vecka 17 så skulle hon komma hit så kan vi arbeta lite! Känns skönt som fan å se fram emot lite nyttogöra, för på hjärnaktiviteter har jag inga restriktioner:-) Hoppas morfinet har försvunnit då bara så ja kan tänka någolunda klart!!

Idag väntar på sjukgymnastikpass, 10.00-11.00 och 13.30-14.30.

Dessutom planeras ett hembesök nu i påskveckan. Då skall vi se va som behövs göras i min lägenhet samt hemma hos mor å far för att ja skall kunna klara mig själv på ett drägligt vis! Bara man sen kommer upp i en riktig rullstol så kommer de bli en jävla skillnad!

Mina kalkvärden är lite höga men de beror på att jag ej använder skelettet som vanligt, men de gäller å dricka mkt å spola ut skiten ur kroppen. Skål!

1 april 2009 - Hosta, slem och tankar....

Förbannade förkylning man åkt på. Slem i halsen, svårt att få upp med försämras lungkapacitet och när de kommer halvvägsupp och fastnar i svalget så man håller på å kräkas är fan paniken framme! Men med hjälp av sköterskorna här lyckades vi rensa ur systemet genom lite krafthjälp av att trycka på magen. Samtididgt är man väldigt rädd man försliter sig när man tar i vid hostningarna för att få upp slemmet. Är lite öm i ryggen nu känner jag, så det får nog bli lite sängläge nu en stund!

Andra tankar som slår mig är..................bil....va skall man skaffa för skoj bil sen:-) Mercedes AMG hade varit fint. Har aldrig varit aktuellt innan i o m att de bara finns med automat. Mitt motto har varit att jag ej skall ha automat förräns jag är handikappad...och ja, nu sitter vi här så varför inte:-) C32 AMG låter fint, men de är mkt pengar....SAAB 9-5 aero ligger bra till, mkt bil för pengarna! Detta får bli ett litet kvällsnöje att forska i!

Nu är de snart pissetime! Framsteg!!

1 april 2009 - Godis

Nu har jag blivit visad till kiosken här på bygget. Där finns det ett litet utbud av vissa sötsaker å saltsaker. Lyckades hitta en del laktrits så nu är man på banan igen:-) Sköterskorna blir väl kanske inte så glad av all lakrits men men, de är ju förhoppningsvis mitt eget problem mkt snart:-)

Idag har jag testat lungkapaciteten och den ligger på ca 60-70% av normalvärde. Detta beror på att jag har förlamningen i nivå med lungorna, men de skall ju krypa neråt med tiden:-) Förkylningen med rethosta är lite jobbig dock, men börjar lugna ner sig. Här kan man säga att man verkligen retas av både hostan och av min andningskapacitet....men de rullar på!

I eftermiddag skall ja ha något känseltest...de skall sticka mig med nålar och kroppen å se vad jag reagerar på...hoppas de blir många ömma stick i nederkroppen:-)

Over and Out!

1 april 2009 - Inga skämt här inte...

....på ett bra sätt, har inte blivit lurad å göra något i onödan än iaf:-)

Nu sitter man mätt och belåten efter en rejäl frukost och väntar på att Ronden skall gå. Se va de säger för något om en idag.

Mitt blodtryck är lågt och för det hjälper bl.a. laktrits! Måste handla mer djungelvrål:-) Detta leder till att de bli lite snurrigt då ja sitter i min rullstol, vilket är lite jobbigt, för där vill man ju sitta så mkt man kan!

RSS 2.0