30 juni 2009 - De håller i sig....

Japp, så är det, febern håller fortfarande i sig och de är förbannat drygt! Dock pekar allt mot urinvägsinfektion så jag har fått medicin mot det, två olika typer. Så jag hoppas det går över nu mkt snart, för de är jobbigt å vara trött å dessutom läcker jag nu när jag har denna skiten...så de är därför de pekar på urinvägsinfektion.

Bor på avdelningen än, men kommer nog flytta upp till hotellet ikväll igen. Sen kommer mor å far på besök i kväll med....va länge sen man hade besök, skall bli trevligt!

Händer inte så mkt nu när man är sjuk...lugnt på schemat idag dock vilket va passande!
Nu blir de till å vila lite igen å dricka!

29 juni 2009 - Feber å trötthet...

Jävla skit! Sista veckan å så skall man åka på sjukdomar å skit!! Vill ju träna på allt de sista nu, men finns ingen energi för sånt!

Inatt hade jag 41 graders  feber!! Aldrig haft så hög temperatur innan...frossa så hela sängen skakar! Fick ta två kallduschar inatt för å kyla ner mig. De funkade bra å hade inte mkt feber sen på morgonen, men dock va jag väldigt trött. Nu har de dock börjat bli kallt igen så ja sitter å skakar...inte alls skoj detta, men visst är de bra det händer här där det finns personal...men de är inte skoj alls å ligga sjuk på sitt hotellrum å bara glo....

Läkaren som hade jouren igår trodde det var solsting och jag tror nog samma...hoppas de lägger sig tills imorgon så man kan fortsätta med sin träning då!

28 juni 2009 - Solsting å frossa!

Drabbades av väldig trötthet ikväll sen när jag låg i sängen började ka frysa å skaka....åkte upp till avdelningen ock konstaterade närmare 39 graders feber...överkroppen kokar känner jag men börjar bli bättre nu...hoppas ja är piggare imorgon!

28 juni 2009 - Sista veckan!!

Ja då va man tillbaka i Skåneland för sista veckan här! Räknar med en rätt intensiv vecka redan innan ja sett schemat....skall upp på avdelningen å hämta det sen.

Har blivit lite dålig på å skriva här om helgerna, men de beror mkt på att de händer en del om helgerna nu! I fredags va jag, BJ å Dennis hos Tobbe i Nybro å hälsade på å drack lite pilsner samt lite kräftor, mkt gott!! I lördags va jag, BJ å Dennis å nybro å kollade på då de körde fyrhjuling på crossbanan....va skoj å se och höra! Nu är man sugen! På kvällen grillade vi i de underbara vädret hemma hos Björn! Inte alls fel sätt å avsluta lördagen:-)

Idag har jag klippt mig...morsans frisör kom hem till oss å klippte mig, mkt bra service!:-) Sen va de inte mkt å göra, körde en runda i byn å blev trött å sen en runda till bruket sen va de dags att åka tillbaka till Höör.

Känner att de kan bli rätt segt bitvis om dagarna då man inte har något speciellt å göra....för då kan ja inte göra alls mkt...körde rullstol in till byn å bli skittrött...inte så skoj i längden....skönt om man bara kan åka hem till någon å umgås eller bara åka en runda...blir ju dock lättare då ja har bilen hemma. Just nu känns de bara som ja mpåste hitta på några nya intressen för å ha någopt å göra å de är inte så lätt alltid.

Nu har fingrarna domnat bort totalt på högerhanden så här blir de punkt!


25 juni 2009 - Bilförflyttning

Smärtan i händer å handleder samt rygg sitter som klistrade...men likt fan måste man komma vidare å upp ur sängen på morgonen samt klä sig. De går men de är ingen njutning! Väl uppe är cirkusen igång sen iaf.

Idag är det dock en lugn dag med inte så mkt på schemat...inget tungt iaf förrutom att jag gjorde en del förflyttningar då vi provade ut olika dynor till rullstolen. Har även tänjt lite armar för å försöka komma runt mina smärtor å domningar. Läkaren kollade handlederna å gjorde något test men de lutade inte åt Karpaltunnelsyndrom så de vva ju skönt, så de är nog bara en vanlig förslitningsskada...som ja skall försöka ta de lugnt med....vilket inte är så lätt....skall lära mig att be mer om hjälp....med start från helgen:-)

Hade även besök av en annan kille som legat här inne, Jesper, han visade hur han gjorde till å från bil samt plocka isär stolen och plocka ihop den igen. Han gjorde förflyttningen utan glidbräda å de såg väldigt lätt ut, så jag testade med å de va faktiskt inga problem....så nu kan vi snart slopa den extra prylen med! Känns bra som fan, gutt med framsteg:-)

24 juni 2009 - Rullstolsutprovning!

Idag har även det varit en händelserik dag. Vaknar, inser som vanligt hur grymt jävla ont jag har i det som återstår av kännbar kropp....tar mig upp å äter frukost. Sen väntar duschen som jag får lite assistans från arbetsterapeuten Lotte. Efter det va det träning av förflyttning till bil (vilket jag klarar bra med glidbräda) och demontage och manotage av rullstolen från bilen. Lyckades med det även om tekniken behöver finslipas en hel del innan de är smidigt....

Sen va de in till Lund för cystometri, en undersökning av urinblåsan. Där konstaterades det att min blåsa är en riktig festblåsa å klarar stora volymer utan å äventyra min hälsa! Då blev ölmagen glad:-D Passade såklart på å besöka ortopedavdelning 11 då man väl va där. Lika trevligt som vanligt och kul å se folket som vårdade mig väl första veckan:-)

Tillbaka på Orup va de dags å prova ut rullstol. En tjej från Panthera kom å så testade vi lite olika lösningar å lyssnade på va hon tyckte. Större hjul och andra ryggar kunde man välja bland. Så nu gick jag upp en hjulstorlek för å få de så bra som möjligt med höjden utan att de blir för otympligt. Dock kunde ja ej testa den hjulhöjden då det va specialdiameter, men de blev nog den bästa kompromissen mellan de jag har på denna stolen, 24" hjul, och de som hon hade med, 26" hjul....nu blir de 25" hjul så den blir någon centimeter högre vid fötterna som va den punkt som vi ville få upp lite från backen!

Nu är man som vanligt sliten å högerhanden halvt bortdomnad....tänkte ja skulle ta å glo lite TV nu å vila en stund!

23 juni 2009 - Fiskedag

Nyss hemkommen från fisketur i Put & Take polarna Bjäveredsdammarna utanför Höör. Fisket sög, men de va folk som fick fisk, dock inte vi, förrutom en liten abborre som jag lyckades få på en flyga. Men fint väder som bara den å lite grillning gjorde kvällen lyckad! Men helvete va trött ja blev....både i sinne men framför allt i kroppen.

Morgonen bestod av de vanliga, förrutom att ja tog duschen efter lunch då de lätt går mkt tid för allt på morgonen. Så kunde ta de lite lugnare då iaf. Sen va de lite sjukgymnastik där ja fick lära mig några ledtöjningsmetoder ja kan göra själv, samt så testade ja å ta mig upp från golvet. Men de va inget jag lyckades med så här första gången, men de skall nog gå med mer teknik samt mer styrka...och friska handleder å händer....helvete så ont jag har i dem...nu ikväll har högerhanden nästan domnat bort, och på mornarna är de otroligt sega å ömma, som resten av kroppen. Träningen tar hårt å de känns!

På eftermiddagen va ja ute å körde rullstol en runda i skogen, samt körde lite rullstolsteknik uppför trottoarkanter....lite trixigt men de gick rätt bra i slutet!

Nu ligger ja i sängen å skall snart sova! Gonatt!

22 juni 2009 - Körningen fixad!!

Idag har jag "kört upp" inför en trafikinspektör på Vägverket. Så fort han hade tid skulle han skicka in intyg på att jag är trafiksäker, om ja nu kan va de:-)? Fick köra in till Höör, köra genom en rondell, så va de bra å vi kunde köra hemåt igen:-) Skönt å ha de klart iaf! Se hur lång tid de tar innan de är klart hos Länstyrelsen nu bara....

Har försökt landa i min nya lägenhet, känns lite konstigt å bo såhär själv, men de skall nog gå fint! Lägenheten är fin å mysig iaf, med fin utsikt om man sett ut:-) Lite anpassningar å sen massa träning på duschning (med allt va de innebär) samt å plocka ihop rullstolen in i bilen, sen är man klar här om två veckor...känns som kort tid å få kläm på de mesta, men hoppas de skall gå, de verkar ha rätt bra koll på hur lång tid saker å ting tar å lära sig.

Sen va de midsommarhelgen med. Riktigt härligt, vill tillbaka dit igen!! Fin stuga, fint väder, fin natur, fin mat, fina öl och underbart sällskap:-)


21 juni 2009 - Midsommarhelgen!

Nu är man tillbaka på Orup efter en riktig kanonhelg på västkusten i Mellbystrand! Allt funkade väldigt bra å de har varit helt OK väder å vi har haft riktigt trevligt! Toabesöken funkade också fint, även om de tog lite tid....sen har de flytit på resten av kvällarna med. Mycket bra!

När  jag kom hit till Orup ikväll fick jag flytta upp till patienthotellet...där skall jag nu spendera mina 2 sista veckor här.,,.klara mig mer eller mindre själv....både ensamt, spännande på samma gång...känns lite lustigt att inte få vara kvar nere på avdelningen med all hjälp å trevlig personal....men får väl hälsa på om kvällarna med sen...ikväll är jag bara trött på allt stirr som de blev nu i o m flytt av alla grejer....

Skall se om ja kan skriva mer imorgon om midsommarhelgen,....trött nu....:-)

17 juni 2009 - Toaklar!

Jaha då va sista dagen med träning så gott som klar innan man åker hem och möter verkligheten över midsommarhelgen! Skall verkligen bli spännande! Men nu känns det som toabesöket skall gå smidigt till midsommar å de är otroligt skönt!

Dock verkar de som bloggen inte funkar helt 100% idag...kan ej publicera om mina inlägg blir långa...!?

Summerar lite kort: FÅtt uppkörningstid på måndag här i Höör istället för HGB, smidigt som katten! Bada i eftermiddag sen hem. Imorgon Växjö träffa arbetsterapeuten och in på kontoret en sväng samt hälsa på Vikke på hans jobb hemma i byn!


16 juni 2009 - Uppflyttad

Har precis kommit upp på nytt rum, tredje våningen i huset, med utsikt över RIngsjön. Mycket vackert och betydligt mysigare rum. Dock är det rätt skönt å ha sin lilla balkong å närheten till utomhus! Under sommaren slås avdelningarna ihop så det kan städas riktigt rejält på de olika våningarna. Så nu bor vi här på översta våningen några veckor. Dock kommer jag ej bo här mer än imorgon, sen är tanken att ja kommer flytta till patienthotellet å bo där sista 2 veckorna. Spännande å klara sig själv:-S

Har varit och simmat idag med och är rejält mör i kroppen. Undersökt de där med rullstolar och dess olika bredder och kommit fram till att mina hjul är skeva. Bredden varierar mellan 61cm och 63cm...så de va ingen större skillnad mellan de olika stolarna. Däremot tog vi å avlägsnade drivringen på ett extrahjul som jag kommer ha med till stugan, vilket gör att om jag sätter på det så är stolen 59cm bred å kommer således in:-) Känns skönt å ha det fixat iaf. Nu gäller de bara å slappna av å lugna ner sig inför helgen! Åker hem till Målerås imorgon eftermiddag efter badet.

16 juni 2009 - Bocklis informerar!!

Söndagen den 21 juni kl. 14.00 är det fisketävling i Derasjö (utanför Orrefors på Kostavägen). Samling ca. 30 min innan start. Mete är metoden som gäller!

15 juni 2009 - 2 cm....

....2 cm....ja det är så mkt som min rullstol är bredare än ingången till toaletten i stugan vi skall hyra till midsommar!! Retfullt som fan, även om de går å lösa på annat sätt med att åka till någon camping eller restaurang med handikappstoalett...men hade varit sååå satans skönt å få uträtta detta behov i stugan istället för å krabba med sånt! Då det är tillräckligt jobbigt med å just nu lära sig att klara av toabesöket själv så kommer det på mer motgångar....de tar tyvärr ner det roliga en del, men de måste gå å lösa. Kan t o m vara så att jag har löst problemet redan nu. Har hittat en annan stol med mindre chambervinkel (hjulens luftning) som vi mätte upp till 60,5cm bred:-) alltså skulle denna mkt troligen komma in på den toan....sen finns de ju andra ideer...plocka bort drivringarna för å komma in på toa kan va en plan med. Ja hur som helst löser det sig, på ett eller annat sätt...men hoppas de blir på ett, efter omständigheterna, smidigt sätt....

Idag har jag även badat igen...tränat på gymmet, kollat upp med körkortet (hur de funkar med handreglage mm), kollat upp med arbetsterapeuten angående min lägenhet å toasits...inte fått tag på arbetsterapeuten i vxö än dock men skall prata med henne imorgon. Vi firade även midsommar här ikväll med lite tårta...inte fel.

Avslutar med några bilder från Sweden Rock.

Felix å jag på vift

Gänget samlat på handikappsrampen.

14 juni 2009 - Olycksplatsen skådad.

Idag har jag varit med Vikke å Malinen å hunden Abbe på tur i skogarna i Vikkes V4. Åkte förbi där jag skrotade av med motorcykeln och fick se hur det såg ut och vart jag låg. Låg inte så långt från vägen som jag hade för mig, men hade ju flygt en bit iaf. Kändes lite konstigt att åka vägen igen, speciellt vägen som följde, alltså den vägen ja skulle ha kört om ja inte skrotat av! Men hur som var det på sätt å vis rätt skönt att åka tillbaka dit med de personerna som va på plats först också. 20 mars, dagen som förändrade mitt liv....

Har inte gjort så mkt mer idag, lät hemtjänsten göra allt jobb idag på morgonen för att spara lite på mina krafter. Behövdes efter gårdagens strapatser med den minimala toalettsitsen!!! Igår kväll va Tomme å Annie på besök en runda, sen stack ja till BJ å sen drog vi ut på byn. Avslutade kvällen med att hänga med Vikke till nybro då han agerade fyllechaffis åt damerna i byn:-)

Nu sitter man här i Orup igen. Hade varit skönt å stanna hemma i Målerås lite längre men behöver ju komma hit å träna så ja klarar mig till Midsommar. Tänkte detta skulle vara en kortvecka, men schemat är lagt så ja har uppgifter å göra tills torsdag förmiddag, men funderar på å sticka redan på onsdag kväll. Men visst behöver ju träningen med. Får se hur ja gör! Måste dock se till att fixa en större toasits nu till midsommar än den jävlen ja hade med i helgen!

Dessutom har mor, far å syster varit i min lägenhet idag och satt ihop min nya säng. Såg ut å bli riktigt bra. Dock märkte vi att min rullstol inte kommer in på toaletten!! Tydligen är det så litet dörrhål som 58 cm!! Då dörren inte kan öppnar riktigt fullt ut. Dörrenhålet i sig är 61 cm men de hjälper inte då stolen är 63 cm bred! Helvetes fan! Så nu måste de fixas med innan man kan flytta in....eventuellt måste man ju hitta ett annat boende....huajajaja!! eländes elände! Hoppas åtminstonne att dörren i stugan vi skall hyra till midsommar i Mellbystrand på västkusten är bredare så ja kommer in där! Annars får man i värsta fall åka till någon restaurang eller likande med handikappstoa på morgonen och fixa sina behov där!

BIlder från olycksstället:

Där nere i skogen låg jag under en liten gran.

Stenarna som ja körde in i som gjorde att jag flög över styret å landade illa:-(

Genom bakrutan på bilen. Därifrån kom jag över det krönet.....slask i svackan å sen åt helvete!

Bilder på min nya säng:-)


Som en parentes hade sköteskorna Git och Annelie haft skoj idag då de flyttat in mina grejer....hela rummet va upp å ner i princip:)

Här bor Jon 5 år....

Anslagstavlan hängande i TVn, sängen mitt i rummet, fiskerullen hängandes i fönstret, hantlar på huvudkudden mm mm....galna jävlar:-)

Nu skall vi dock äta lite pizza! Gottis!

13 juni 2009 - Golvad!

Då har de hänt, har smakat på golvet idag....va på IKEA å testade ny säng. testade först 2 madrasser, sen skulle jag testa den madrassen ja tänkte ha i den sängstommen ja tänkte. På denna sängen låg det ett tjockt täcke + att ja kom lite längre ifrån sängen då sängstommen byggde ut lite med. Hoppade över men efter all träning i veckan å även under förmiddagen så hade ja inte så mkt ork kvar i armarna så när ja lite halvdant kommit över i sängen gled ja av täcket å höll ner på golvet. Som en jävla knasen låg man där med benen fast pappa å jag själv försökte hålla upp kroppen....efter lite om å men kom ja upp i sängen igen iaf. Blev sängaffär idag iaf, så de känns ju säkert bra.

Har varit riktigt frustrerad å trött på allt idag. Jävla skit å va handikappad!! Klädde på mig på själv idag, gick på toaletten själv. Där kom problemet. Sitsjävlen som ja lånat hem med handtag å viss förhöjning är ju för fan anpassad för 5-åringars rövar! Litet jävla hål där man skall lyckas komma åt med Raketen samt å torka sig!! Slet som ett jävla djur å lyckades faktiskt med den processen även om de tog all energi ur mig. Sen kom de där med kallingarna igen....å då all energi va bränd fanns de ingen chans å få på dem....så då fick ja hjälp...sen upp i stolen igen....fortfarande ingen ork å förbannat ont i höger handen med. Kom med nöd å näppe upp även med hjälp. FAN!! Vill ju klarade detta till midsommar nu! Har panik för att de inte skall funka smidigt då!!! RIktigt jobbigt. Men men, har ju lite tid å träna men måste ladda upp mina batterier på riktigt nu tror ja. Hoppas de går å fixa en större toaring med handtag än den skiten ja fick med!

Sen va ja å kollade grabbarna köra cross i Flisan....skoj å se men också jävligt frustrerande för jävlar va man vill köra å inte vara någon jävla invalido!!!

Ikväll får ja besök av Tomme å Annie, sen kanske de blir någon film eller något till kvällen! Å Öl såklart!!

12 juni 2009 - Efterlängtade vila!!

Fredagen är kommen! Helt slut i hela kroppen! Ont i höger handled som fan, så där har jag fått en stödskena. Sen skall ja smörja upp skiten med så kasnke de blir bra. Har nyss varit nere och hämtat en annan lite smidigare rullstol med. Känns rätt bra tycker jag. Har sjukgymnastik och cirkelträning inplanerat idag innan jag åker hem kl. 12.40. Dessvärre kommer jag nog att hoppa gymträningen då ja känner att de inte finns någon ork över till det!

Ikväll blir de nog hårdrockskväll med pizza å öl på menyn, vilket man ser fram emot!


11 juni 2009 - Simtur i poolen!

Jaha då vet jag en sak till ja klarar som invalido...ja kan simma ryggsim utan hjälpmedel:-) Det va faktiskt rätt härligt men gudars va trött å sliten man är nu. En hel del förflyttningar och det på morgonen, sen förflyttningar till å från för att komma i bassängen, avklädning och påklädning, men assistans från sköterska. Men de gick iaf, även om de tog en stund å görasig redo å bli klar. Men visst, allt är ju i uppstartfasen, så de känns ändå som de går relativt bra.

Att ligga i vattnet kändes rätt konstigt...man kände av benen tycker ja då man låg på rygg å simmande. Körde först 4 längder med flytkrage, sen kastade ja den å körde 6 längder utan. Testade även bröstsim med lite flythjälp å de gick med, men va inte lika skönt å var en hel del jobbigare med.

Testade även en annan typ av rullstol idag med, en Panthera U2, lite smalare nertill vid fötterna, så mkt smäckrare ut så en sådan skall ja försöka sikta in mig på!

Nu är man rejält hungrig och tröttt....skall bli väldigt  skönt å äta å sen krypa ner i kuvösen!

11 juni 2009 - Byxor på!

Yes! Kom nyss från toaletten! Idag lyckades jag faktiskt få på mig kallingarna själv på toalettstolen. Fick lite assistans för å få upp byxorna, men de gick. Var även idag på morgonen inne i duschen...de är misann lite lurigare där, å komma över till duschstolen går bra, men från den är värre. Men efter att vi fått rullstolen på rätt plats gick det fint! Nästa seg var att klä på sig kallingarna i rullstolen och det klarade jag med efter lite jobb. Tror de kommer lösa sig rätt smidigt allt eftersom de här! Men de känns skönt att man kommit så långt på så kort tid.

Igår var det folk från rekryteringsgruppen. En tjej som berättade lite om lägerna som de annordnar. Anmälde mig till höstkursen som är ett introduktionsläger. Tror de kan va rätt bra steg i rätt riktning. Lära sig massa tips å träffa lite folk!

Har nu ökat på dosen med Lyrica, nervsmärtemedicinen, å de verkar funka, känns mkt bättre idag. Annars har det varit väldigt jobbigt de senaste dagarna!

10 juni 2009 - Träningsvärk XL!!

Gud i helvete vilken träningsvärk ja har nu...kan knappt röra mig! Klädde på mig kläder dag på morgonen, sen in på toa, över på toastolen, klarade hela den biten själv med...men sen kom det en ny grej...ta på sig kallingar å byxor!! Helvete va svårt det va. Testade först på toastolen, men de gick inte...försökte en stund i vanliga stolen men då va ja så trött, så det gick inte heller utan hjälp. Men skall försöka imorgon med, ådagen därpå...skall man nog få kläm på! Man vill gärna klara sig själv relativt bra till midsommar, men de skall nog gå bra!

Var även nere å testade en annan rullstol. Just nu sitter ja i en Panthera, men testade en K4 (vet ej va stolen heter mer) denna tippade väldigt lätt då den ej va inställd, men kändes också helt OK, ingen störrre skillnad. Skall nog testa en stol till i eftermiddag också. Plockade bort ryggstödsförlängningen på stolen...kändes bra i början, men tror nog ja skall sätta dit det igen....va värre utan tycker ja.

Nu i kväll kommer även rekryteringsgruppen hit igen å informerar. Skall se om man kan få lite tips.

Skall ligga å dra mig i sängen en timma till sen blir de idrott!

9 juni 2009 - Dressed for success!

Yes! Idag har jag faktiskt gjort alla morgonbestyren på egen hand!! Tog mig ur sängen, över till rullstolen, in på toa, över på toastolen, ner med kallingarna och sen raketet, torka, över på rullstolen igen, vidare till duschen, över till duschstolen, duschade, sen höll de på å gå åt pipan då ja skulle vöer till stolen igen, då den började glida samt att jag satt fast på duschstolen (sögs fast på den blöta stolen). Men lyckades larma så de kom folk till undsättning så ja kom upp igen:) Sen vidare in, över till sängen. Där lyckades jag även dra på mig kallingar och byxor hela vägen upp.

Resultat: Mycket trött å utmattad Jon, men mkt stolt att ha klarat av detta så tidigt!! Men märker att ja får nog ta de lite lugnt....de tar på krafterna! Mkt träning och teknik väntar bakom knuten!!

Kastade säkerhetsbältet igår efter någon timma, och idag har ja då slopat glidbrädan med till de flesta förflyttningar. Huaa....

Samtidigt vill ja passa på å gratulera Felix som fyller 25 år idag...grattis igen:)!

8 juni 2009 - Liten stol å fullt ös!!

Så nu sitter jag i liten stol. Helvete va vingligt de är, så nu kör jag med säkerhetsbältet:-) Men otroligt mkt smidigare är de ju. Dessutom så tränade jag lite sittande på britsen, lyckades ta på mig skorna själv! Känns skönt! Sen har jag testat lite nya redskap på gymmet så nu är jag tvärslut! Men de känns skönt de är igång nu! Å så kommer de snart kännas bra med den lilla stolen med. Men kan hålla med om att den gamla stolen är riktigt bekväm i förhållande till denna:-)


Lagom tvärslut men uppe i en smidig sak iaf:-)

7 juni 2009 - Bilköring och totalnöjd!

Jävlar va skoj de va igår! Så himla nöjd med kvällen, hade riktigt trevligt med mina ledsagare Felix å Malinen. Vi tränade förflyttning och det här i Höör innan vi åkte. Sen vad vi väl framme rumt 15 tiden. Blev lotsade till en fin handikappsparkering precis vid en special gate, så de va inte långt mellan bilen och festivalen! Allt funkade kanon med! Kunde sitta å pissa i det fria då det va rätt lugnt å sansat där vid pakeringen, slippa trängas i små äckliga toaletter!

Vädret va kanon det med! Rätt lagom, men visst hade de gärna fått vara några grader till...speciellt på natten...brrrr va kan de va då! Men med en filt över knäna så funkade det rätt bra!

Kollade på lite Immortal men sen drog vi bort å kollade Europe istället. De va rätt bra liv, å en hel del låtar man kände igen! Tidigare på dagen kollade vi även Riot samt Journey...mkt bra spelning! Slutligt va det Heaven and Hell som headlineade, bra avslutning med Dio bakom micken!

Lagom seg å degig idag, då vi kom hem kl. 3.00. Sovit några timmar idag på dagen, sen var det ut å testa å köra bil! Funkade fint med handreglaget. Lyckades köra hela vägen till Höör vilket kändes riktigt bra:-D

FÅr slänga upp lite bilder senare. Batteriet är urladdat till kameran så ja kan ej få in bilderna. God kväll!

666 juni 2009 - Sweden Rock!!!

Jiho idag är det dags!!! Norje Boke och rullstolsheadbang!!! Ligger i sängen än, men skall ta å dra mig upp nu vilken sekund som helst! Vädret verkar vara helt ok å ölen kommer hålla tempen då de ej är så varmt! Perfekt!!

Hörs imorgon!

6 juni 2009 - Bilförflyttning

Nu har man då testat detta med förflyttning ´till bil. Gick relativt bra för å vara första gången tycker ja! Har även ålat mig över i sängen nästan helt sj'älv. Det går allt annat än smidigt men de funkar  å bättre kommer de ju gå efter lite träning! Sen fick ja sitta på en brits å hålla balansen, å helvete vilken obehaglig känsla! man får parera allt med armarna för å hålla sig kvar...men de gick å sitta upprätt en stund utan å hålla i sig. Men de kommer ju bli bättre då man vänjer sig å tränar.

Imorgon är de då dags för sweden rock! Runt kl. 11 kommer felix å malinen å då skall vi fortsätta träna lite förflyttning till bil....sen blir de iväg mot Norje boke! Skall bli riktigt skoj!!

Så imorgon hoppas ja man får sova en stund längre (snälla Linda, inte kl. 7:-)) så man är pigg å kry hela dagen sen!

Nu skall jag ligga å glo på tv ikväll å vila ner min thaimat ja åt ikväll (igen).

5 juni 2009 - JAAAA!!!

N har ja kommit hem fråån röntgen å läkarbesöket....å resultatet är positivt som fan! nu är de fritt fram:-D Sååå satans skönt! Nu börjar hårdträningen på allvar....lära sig att gå på nytt:-)

Träffade även  Henrik som låg här på Orup förrut med...han va uppe på ortopedavd. 11 då jag låg första veckan! Trevligt se han igen samt likte av personalen! Kommer tillbaka igen!

Nu avlastar ja i sängen inför lite träning i eftermiddag...förflytnning ´till bil....spännande!

5 juni 2009 - Röntgen!

Ja snart är det  då dags igen, röntgen dag! Hoppas å håller alla tummarna att de kommer gå bra. Men går det inte bra så får man ta den smällen, för ja kommer till Sweden Rock i vilket fall imorgon:D!!!

Återkommer med svar så fort jag är hemma igen!

Annars så har jag sovit väldigt gott inatt, och min bak ser mkt bättre ut med! Så de verkar lösa sig ännu en gång!

4 juni 2009 - Dagen före röntgen...

Då är vi snart framme vid dagen D. Hoppas de kommer gå fint imorgon! Vädret inför sweden rock verkar också bli bra!
Mina dagar går nu åt till att avlasta baken så mycket de går så den är rock ready till lördagen:-)

Även fått reda på att mina gamla katetrar kommer att tillverkas i framtiden med, bara det att landstinget vill ha de andra PVC fria då de är miljövänliga...men ja kommer nog runt problemet iaf:-)

Sätts in på ny medicin med, som är mot mina kramper i baken och knipkänslor i "kisseriet"...hoppas de hjälper.

Idag känner man även en jobbig ångerst att inte kunna gå...sett bilder från sweden rock å man vill gärna vara en i mängden där...vara med i folkhavet framför scen! Helvete med att man 'är som man är...men man får vara glad man kommer dit iaf.

Matdags!

3 juni 2009 - Försök till motangrepp....

Jaha nu har någon av medbrottslingarna varit i farten igen....ett patetisk försök att få revansch på morgonens bravur:-D
Glömde tidigare nämna att ja under väckningen satte igång larmet å skrek på hjälp så syster Emmy kom springande...är man hjälplös för stunden så är man, så då är alla medel tillåtna:-)

Så nu tyckte väl någon de va dags för mig å lära mig en läxa....men där gick de bet....idag iaf. Upptäckte fällan innan jag satte fingret i det...


Tvål på min larmknapp....tyvärr medbrottslingar....inte denna  gången:-)

3 juni 2009 - Misär å elände!

Ja idag va ju just en bra dag.....börjar morgonen med att Annelie försöker väcka mig genom att slå sönder en uppblåst gummihandske...hon misslyckas med skall ändå få upp mig väldigt tidigt! Jag som hade planerat sovmorgon då ja inte hade övningar förräns kl. 11!! Till råga på allt fick hon hjälp av Malin med,,,,,de trodde ja inte om henne, att hon allierat sig med "medbrottslingarna"...hehe;-)

Men är man chef på stället så måste man vissa vem som bestämmer också. Så väl inne i duschen så fick jag en upprättelse som duger. Placerade duschmunstycket så att jag bara genom en snabb handrörelse kunde få en fin vattenstråle riktad mot en sköterska som i detta fallet blev just Annelie:-) Lyckades träffa henne rätt bra, kanske väl bra då hon blev rejält blöt:-) Men men, så går de när man mucker med fel person:-) Och dessutom så har hon retat mig för att jag hörde fel igår...."Vilken tid startar den" fick jag till "Spaden?"....detta kommer ja få leva med ett tag här tror ja:-)

Sen till misären och eländet.....de katetrar ja kör med har de bytt ute materialet på! de tidigare PVC rören har ersatts med PVC-fria rör...mkt stelare och annan ytbeläggning, vilket gör att jag har ett rent helvete att komma igenom!! Tycker  de är lagom irriterande att just bara använda skiten, å nu när man inte ens kan använda dem så är de ju inte roligare direkt....den gamla typen skall helt enkelt inte tillverkas längre sägs det.....men hoppas kroppen kan godta de här annars blir de jobbigt....

Elände nummer 2 är att det uppstått en spricka till i baken. På samma ställe som den tidigare, fast denna är inte lika långt gången och mkt mindre, så de säger att  de är lugnt, men måste avlasta ännu mer nu till sweden rock. SUrt som fan att de skall hända sånt nu! Även om ja sköter min avlastning och är noga med att lyfta mig ofta. Kan vara värmen å fukten som skapat sprickan....jävla värme!

Idag är även min reservtidsdag för röntgen, men de är högst osannolikt ja får något idag...så på fredag blir dagen D!!

Fick även en present som låg på min dator då ja kom från träningen....troligen från någon som försöker fjäska lite in sig lite hos mig;-) eller vill den mig något ont....?!


2 juni 2009 - Anpassningen

Nu har pappa varit här å hälsat på med min bil! De blev riktigt bra tycker ja å nu är man extra sugen på å komma igång å få köra bil!!


Där vid ratten sitter anpassningen...blev snyggt å verkar funka fint enligt pappa. Syns inte så mkt iaf!

Profilbild på min "befriare"....frihet på hjul kan man säga:-)

2 juni 2009 - Fiskedag och billevernas!

Idag gick jag upp lite tidigare. Fiske stod på schemat å de brukar ju inte vara några hinder å ta sig upp till. Inte idag heller, 7.30 väckning och påklädning. Iväg å fiska kl. 9.00 till en damm ja inte kan uttala på småländska å skånska har ja inte lärt mig alls:-) Bjärödsdammarna tror ja de hette?! Hur som helst fisket sög, men de va en hel del fisk i ytan som flög. Inga stora men ändå foreller i skaplig storlek. Tror nog att ett kvällsfiske där hade kunnat generera i fisk!

Var väldigt vacker natur där iaf. Jag och Lotte körde en runda i skogen på en fin handikappsanpassad "bro". Vi var där till lunch sen åkte vi hem. RIktigt skönt väder var det med. Nu har det dock mulnat på lite, åska va på ingång till eftermiddagen.

Nu i eftermiddag kommer pappa hit med min bil som är anpassad nu! Skall bli skoj å se den igen å hur de blev!!

Strax blir det lite nintendo wii nere i idrottsalen tätt följt av sjukgymnastik kl. 14.30.

Bilder på den vackra naturen....grämde mig som fan att ja inte hade min riktiga kamera här, men till nästa gång så....ni får klara er med mobilkamerabilderna denna gången med...


Den stora dammen...finns en lite till som ej va så handikappsvänlig.

Bäcken som rinner runt i skogen.

"Handikappsbron"...lummigt och vackert!

1 juni 2009 - Sommarens herrmode,,,,

Idag har de varit gott väder! Suttit i solen å stekt en stund idag på eftermiddagen efter all träning. Fick även en tur till Ica här i byn. Skoj att komma ut lite! Fick då även chansen att visa byn årets herrmode:



Tror snart jag kommer ta över Sofie's Mode på aftonbladet!;-)

Imorgon skall ja upp tidigt å ut på en liten fisketur! Skall bli gutt att komma ut på lite  fiske!!

1 juni 2009 - Sommarmånad!

Då har vi kommit in i juni månad! Sommarmånad och det känns minsann på vädret! Riktigt härligt väder där ute, som jag verkligen hoppas håller i sig till helgen då Sweden Rock är!! Bara det är uppehåll är man nöjd!

Har nyss varit och stått på tippbrädan en stund. Snart väntar lite cirkelträning (gymträning). Efter det kommer de nog bli någon timme i solen med en öl....gäller å ta tillvara på denna tiden!

Skall även se om man kan länka in lite musik i form av youtubeklipp. Vackert stycke för de som gillar mörk svart metal:-)

RSS 2.0