31 maj 2009 - Söndagsångerst

Det var längesen man kände söndagsångerst, men nu är man framme på dagen då man skall tillbaka till Höör igen. Resorna börjar man bli rätt trött på nu får man ju erkänna....men de är inte mkt å be för...alltid skönt å komma hem till Målerås om helgerna!

Dessutom är det en väldigt viktig vecka som kommer nu, med röntgen och avslutningsvid Sweden Rock....ser fram emot det som bara den, men samtidigt är man lite nervös för hur allt kommer funka å hur jävla trött man kommer bli! Men med hjälp av ledsagarna Felix å Malinen så skall de nog gå galant! Hoppas vädret är kalas som denna helgen med, det hade varit riktigt skönt! Men i värsta fall får man väl ta å packa ner en poncho.

Har idag suttit å kollat på när Vikke klippt gräset och busat lite med Abbe Hund. Va riktigt skönt i solen må ja säga.
Sen va jag å pappa ute å körde en liten runda på byn med. Tog en öl hos Lunte och njöt av vädret.

Nu skall jag snart äta lite middag sen blir de avlastning innan man åker neråt....

Här kommer lite bilder från helgen med:


Passerar Norje Boke där Sweden Rock går av stapeln nu om några dagar, där man skall närvara på lördagen:-D

Festivalområdet under uppbyggnad.

Kalasväder under lördagsgrillningen hemma hos Björn!

Abbe Hund hittade ett bra gömställe från solen :-)

30 maj 2009 - Snart.............

Idag har jag nog hört ordet "snart" 400 ggr....snart kan jag ta mig dit,m snart kan jag göra det, snart är du där etc etc etc.
Men visst, de är ju rätt nära nu ändå...får vi hoppas.......måste försöka inse att de är viss risk att de inte blir som man hoppas....men denna gången hoppas jag att både Oden och Tor är med mig!

Idag har jag varit ute i det sköna vädret. Sålt mitt skinnställ (det lilla) och även köpt ett nytt avgassystem till min suzuki. Plus minus noll.

Öl i solen har jag kunnat åtnjuta under dagens flesta timmar....riktigt gott! Ikväll har vi även haft grillfest för mor å far, morsdag samt födelsedag. Några öl, G&T och whiskey har smakat fint!

Nu sitter jag å väntar på att Vikke skall komma förbi å röva bort mig. Senare blir de Björns Baksida....inte lika brunt som hans framsida:D Nä men vi skall bort å grilla där en runda eventuellt...om vi orkar....vilket man borde göra....ju....

Godkväll på er och ha de så fint! Nästa vecka då jävlar! SRF!!!! 

29 maj 2009 - Hemfärd återigen!

Hektisk morgon....sköteskorna va snälla idag, de har väl insett vem som är chef på stället....väcktes 8:20 idag...nästan en timma längre än vanligt! Resultatet av detta va en nöjd Jon tills han insåg hur stressigt de blev resten av morgonen med dusch, frukost och toabesök tätt följt av kuratorsamtal och gymträning. Nu har jag dock lyckats med hela kedjan av aktiviteter så de känns bra.

Har en del nervsmärtor idag igen, tror mkt beror på att jag stressat upp mig lite. Måste lära mig att ta de lugnt. Skall se om ja får tag på en mental avslappnings kurs på DVD eller liknande. Tror de kan va rätt bra medicin! Smärtorna släpper ju då ja går å lägger mig å slappnar av, så det är något ja skulle behöva lära mig så fort jag behöver.

Vet ej om jag glömt å nämna det här, men min bil är nu färdiganpassad, så bara jag blir av med mina restriktioner nästa vecka så får ja äntligen ut å köra min nya bil!! Skall bli riktigt skönt å ha den friheten igen! Nu när man inte kan ta sig till ställen så blir man ännu mer frustrerad av att inte kunna komma någonvart. Som i helgen då det är Palace Spring break....minns förra året, väldigt trevligt, med goda vänner, fint väder med grillning och öl! Nu kommer ja inte dit, eller visst, ja kan ju hyra en flexbuss för några tusen å åka dit, men såååå jävla mkt vill ja inte dit. Men just för att ja inte kan komma dit blir de extra surt att missa det, men hade ja kunnat åka dit hade ja kanske inte ens åkt dit....Hur som haver så kommer ja med största sannolikhet ha lika trevligt hemma med folket som är i byn, så det skall nog ordna sig till de bästa. Pappas födelsedag å morsdag skall firas imorgon med grillning tillsammans med familjen, sen blir de nog grillning med kompisarna till kvällen...eller något...

28 maj 2009 - Anonyma kommentarer....

....ge er tillkänna!:-) Alltid roligare å veta vem som är hjärnan bakom alla fina kommentarer! Tydligen ligger det ett tryck på mig att fortsätta med dessa krig / bus....och de kommer det nog göra....får se vem som drar första strået bara:-) Det är himla skoj de händer lite om dagarna, och då såna här roliga saker....gör allt mkt enklare och roligare. Dock så är man ju i parterunderläge då man jävlas från rullstol eller liggandes i sängen. Men tids nog vinner alltid den svage eller hur de nu hette:-)?

Har dock nu i dagarna börjat känna att man inte gör något "viktigt"....rätt jobbigt då man är van att jobba och bidra med sitt till stacken. Nu umgås man med sköteskor å systrar som jobbar dagligen med en själv, medans man själv bara är ett pucko som inte gör något vettigt/viktigt för verksamheten (ja jag vet jag jobbar med mig själv just nu). De är experter på sitt men jag är bara en patient. Så nu tycker ja de skulle vara skoj med ombytta roller så de får vara de som står å inte fattar något eller de som blir omhändertagna...slippa den där sköterska/patient känslan...så jag har föreslagit att de fixar en minibuss och kommer hem å besöker mig i Målerås så skall ja guida dem på glasbruket, där man har jobbat tidigare. Troligen lite mer intressant än att jag visar vad jag jobbar med nu för tiden, även om det är intressant för den inbitne cellulosafantasten;-) Hoppas de kan bli något med denna lilla plan....för att få upprättelse så man inte behöver vara det där puckot som inte kan något;-)

Sen när min restriktioner är borta så man bara kan åka in till Höör å äta på restaurang med folket här hade känts så mkt bättre även det, umgås som vanliga, inte som patient/sköterska, utan på samma nivå....om ni förstår....?

Hade ett intressant besök av en kille från rekryteringsgruppen/FIFH. Han visade lite knep för att bl.a. klä på sig kläder mm. Dock är hans skada högre än min så han har ingen handfunktion och saknar viss armfunktion. Men likt fan klarade han å klä på sig själv! Riktigt imponerande, även om det var lite omständigt och klurigt, så gick det att göra....!

Imorgon är det hemresa! Skall bli skoj att komma till Målerås igen!

28 maj 2009 - Hårdträning

Vaknade idag innan 8....trött som ett as! Ville verkligen inte upp då...men med Susanne och Ingalill vid rodret så fanns de inte mkt till val...upp å hoppa å ute i matsalen för frukost. Väl uppe så vaknade man ju till efter en stund.

Inte mkt på schemat idag, först va de sjukgymnastik på förmiddagen...sen va de idrott med boccia på eftermiddagen. Körde ett gympass efter sjukgymnastiken..sen när ja kom till idrotten va de så mkt folk där så ja körde ett gympass till...så nu är man bra sliten å ligger i sängen å skall vila lite.

Medbrottslingen och jag har insett vi måste börja agera lite proffesionellt...så nu har vi slutat kriga;-)

27 maj 2009 - Hämnden är ljuv!

Såå då har jag fått min hämnd:-) Laddade upp en gammal handspritflaska med vatten, å nu när jag skulle upp i sängen så fick Annelie den blöta överraskningen på sig:-) Känns mkt skönt inombords nu...även om´jag befarar en hämndaktion...försökte ta bild på min vinst men hon hann smita innan det va gjort!

Så nu står det 1 - 1 mellan medbrottslingar och Jon!

Varit och tränat nu med så är helt slut, skall bli skönt med lite vila innan chefen kommer å hälsar på!

27 maj 2009 - Ett spann, flera spänner

Idag var Annelie tillbaka och väckte mig genom att nästan knacka in dörren...men de va ändå helt ok. Har sovit som en gris inatt. Inte vaknat en gång och sovit på ryggen å inte rört mig ur fläcken. Dock glömde de å väcka mig vid kl. 6.00 för RIKning, så de va en del urin då de väckte mig kl. 8 istället. Men ingen skada skedd....

Vi började sedan diskutera böjningen av ordet spann (hink) av någon jävla anledning.... ett spann fler spänner....Annelie en spann, flera spannar....vi fick kolla upp vilket som va rätt å båda va faktiskt rätt då de var en dialektfråga....

Har nyss varit på lite kontraktur profilax...så nu är lederna mjuka å vänsterbenet känns mer....skönt! Snart  väntar lite gymträning med "Cirkelträningsgruppen"....skall bli skönt å träna lite igen.

Å nu va min läkare inne här med. Hon var mkt positiv till mina framsteg med känsel å sånt. Har inte träffat henne på väldigt länge. Vi diskuterade mina nervsmärtor, och har precis i dagarna ökat dosen på Lyrica...hoppas de kommer hjälpa. Vissa dagar är helt hopplösa vissa är de hur lugnt som helst.

Solen skiner här idag men de blåser rätt bra....men en öl i solen borde man nog mäkta med under dagen:-)

26 maj 2009 - Pigg som en mört...

Idag funkar magen bra igen och jag har sovit bra under natten! Känns skönt och jag känner mig mycket piggare med! Kanske var något jag fått i mig igår eller liknande....

Hur som helst, idag är det inte mkt på schemat. Två pass med sjukgymnastik...ett är avklarat....kommer dock köra lite självträning i gymmet nu efter lunch hade jag tänkt.

Solen skiner här nere i Höör och jag tog tillfället i akt att  sätta mig i den och avnjuta en kall pilsner....såna stunder är inte så svåra att uthärda i en situation som denna...man släpper lätt allt å tänker inte på att man är förlamad. Heja öl å solsken!:-D

25 maj 2009 - Högaffel

Varnade medbrottslingarna innan idag, att om de håller på såhär kommer folket hemifrån å jagar dem med sina högafflar....de började skratta som fan för de å tyckte det va ju inte mkt att komma med....men får se hur sturska de är då de möts av dessa:



Hehe;-) Gonatt

25 maj 2009 - Magproblem

Efter den omtumlande morgonen har inte min mage varit sig lik...inte för att det lär bero på den plötsliga uppvakningen, utan de kan nog bero på att jag fick ett annat magpulver igår...en olycka senare och massa gasutsläpp så verkar det lugnat ner sig....luktar inte hallon så att säga...jävla Toilax doft! Kan även vara lite rökt lax som ja smakade igår som Felix drog med sig som kan ha en del i dramat å göra...men låter bättre å skylla på pulvret:-)

Stor del av dagen har gått åt till att spela Diablo....rätt fast i skiten nu...men hade tänkte släppa det för kvällen nu å ta en öl i solen. 

Annars har de varit en rätt skoj dag med både galna och mer sansade sköteskor:-) Tur de finns annars hade de inte varit så roligt här! (lika bra å smöra så de inte blir värre....va kanske lite hård med introt i förra inlägget;-)
 

25 maj 2009 - Medbrottslingar - Jon : 1 - 0

Godmorgon Skåne! Stället i Sverige där man som barn inte fick lära sig att man inte pratar med munnen full av gröt samt uttalar bokstäver som de ska....idag blev jag väckt på fel sida skånegränsen...

Först kommer syster Emmy in och väcker mig lite försiktigt och ger mig min dagliga dos av klexane (blodförtunnaren som ja tar i magen)....säger att om en stund kommer DE in och väcker  dig. Informerarad sen gårdagen, visste jag att Annelie skulle jobba tillsammans med Linda...vilket lätt kan resultera i ett rätt kaotisk uppstigning....

Efter 10-15 min hör jag att dörren försiktigt öppnas....tänker att de va värst va de är tysta idag...kanske bara är någon som är inne med nya handdukar. Öppnar upp ögonen och spanar bort mot min hall....ser inget, hör inget.....plötsligt ploppar det upp 3 små skånska huvuden bakom drapperiet....stora jävla smile...å sen kommer det fram något annat....en plastbehållare med något flytande och en slags pump längst upp....två snabba drag med pekfingret från Annelies sida och där ligger jag helt hjälplös å dyngsur! De har skjutit mig med vattenspruta!!! Vaknar till å inser det fruktansvärda brott som begåtts...att de inte lärde  sig av Susannes misstag....?!

Nu har jag precis kurerat mig från denna hemska händelse och sitter för fullt och planerar hämndaktion. Det skall bli ett nöje att hämnas detta bestialiska brott!!

...............moohahhhahaha........................

;-)

24 maj 2009 - Arboga

Nu är man tillbaka i Höör efter en väldigt trevlig och härlig helg med mycket aktiviteter och umgänge!
Är rätt trött så de kommer inte bli mycket skrivet utan väntar tills imorgon då jag troligen är lite piggare å igång med träningen igen!

Avslutar med en liten bild från gårdagen.


"RIK-ÖLEN"

24 maj 2009 - Långhelg över

Då har snart denna långledighet nått sitt slut. Gårdagen avslutades på ett trevligt sätt genom lite grillning och trevligt sällskap. Tobbe, Ninis, Felix, Vikke å Bocklis va här å hade trevligt.

Fick en Arboga 10,2 öl av Tobbe å Nina som jag åtnjöt ute på kajen i byn. Va faktiskt helt OK i solen. Sen att man inte behöver pissa lika mkt i förhållande till hur sinnnet förändras är ju ibland en annan positiv aspekt;-)

G&T kunde också åtnjutas lite senare. På kvällen tog vi rullstolen och körde ut en runda på byn. Klart å härligt väder var det, så det var riktigt härligt.

Idag står de nog inget speciellt på schemat. Invänta bussen till Höör och ute i det vädret här i byn.

23 maj 2009 - Regn i luften

Sitter här inne och spanar ut över Banvallsgatan....lite fågelkvitter och radion som står på i bakgrunden med ngåon gammal klassiker från 70-talet låter det som....lite sugen på att ge mig ut men det känns som regnet hänger strax över trädtopparna.

Väntar även på besök från kusin Eddy med familj. De skall dyka upp här nu på förmiddagen. Skall bli trevligt å träffa dem!

I eftermiddag kommer pappa hem från jobbet med lite grejer till fyrhjulingen....fotplattor så att tassarna ej ramlar ner å ligger i under färd....trevligt att köra 10 mil med fötterna i backen....fina röda benpipor då man kommer fram:-)

Tobbe å Ninis skall komma förbi och vi skall nog ta å gå till gölen och ta några kast efter sjöns giganter....sen när rallykalle Vikke kommer hem skall vi grilla lite om vädret tillåter. Bocklis ansluter också och vet ej om Felix dyker upp med! Hur som helst kommer det nog ske något skoj idag med:-D

Nu kom mor hem från affären, lika bra att inventera vad hon köpt å se va ja kan äta upp;-)

22 maj 2009 - Porscheträff

Gårdagen slutade lyckiligt den med! Sålde motorcyklen som jag skrev igår, sen så var jag och Malinen och lille Abbe borta vid Vikkes garage där han donade med rallybilen. Sen efter det var det grillning hemma hos dem. Kunde sitta ute en stund innan knotten och myggen höll på att ha ihjäl oss! Jävla as! Sen gick vi in och åt en mkt fin grillad måltid!

Dennis, Ronja och Abbe hemma hos Vikke å Malinen.

Vikkes å min gemensamma grill sen vi bodde grannar på Campus i Växjö.

Dennis leker med leksakerna och Ronja försöker fly mot grusgången från den där galningen:-)

Grilldamerna Malin och Johanna sköter sig!


Idag har jag och mor varit ute och gått/rullat en runda i byn. Fastnade vid bruket där jag träffade Jenny, va längesen man träffat henne, vilket var ett trevligt återseende! Dessutom så var Porscheklubben på besök där! Ojojoj detta va inte bra för en person som är påtagligt köpsugen på just Porsche, även om min ekonomi ej tillåter det för tillfället...men den tiden skall komma den med:-) Fastnade för en 997 GT3RS...fy fan vilken bil! Hade inte gjort ont å ha den på garageuppfarten!

Mummmmmmaaaaa!! Porsche 997 GT3RS

Här är en kanske lite mer realistisk bil för vad man själv drömmer om att kunna äga inom en snar framtid!


I eftermiddag kommer de lite släkt från Åseda samt Sala. Skall bli kul å träffa dem, de va ett bra tag sen!

21 maj 2009 - Inga motorcyklar kvar nu!

Så då har jag sålt av min lilla överroliga otursmotorcykel! Var en kille från Varberg som nyss var och hämtade den. Väldigt noga var han, men nu är den borta iaf! Tycker försäljningar är jobbiga som fan så jag tog de lite lugnt i skymundan....nu ligger ja å avlastar i sängen i väntan på att komma ut en runda. Har mycket jobbiga smärtor och knipkänslor....kan inte riktigt slappna av....riktigt jobbigt!!:-(

Se om de kommer någon snart och plockar upp mig ur kuvösen!

20 maj 2009 - Växjöresa med besök på kontoret!

Idag har jag varit på utflykt! Efter att hemtjänsten varit här på morgonen, knölades jag in, men visst besvär, in i en minibuss pappa hyrt i Alstermo. Väl på plats i bilen va de helt ok, men den va låg i tak samt svår att komma nära intill med rullstolen, så de tog lite tid och det kändes rätt obehagligt, men mor å far tog de försiktigt så det gick smärtfritt!

I Lenhovda plockade vi upp syrran som också ville med. Vi kom även på att vi glömt nyckeln till lägenheten, men fick tag på hyresvärden så det löste sig! Vid kl. 12 var jag vid jobbet och kunna rulla in där. Funkade rätt bra där inne, men visst, lite besvärligt var det med vissa dörrar. Men de kommer ju bli bättre med andra stolen å inga restriktioner.

Väldigt kul å träffa folket på jobbet, längtar tillbaka å få kunna komma tillbaka till en vanlig vardag! 3 timmar var jag där å så fort som de gick så fort har nog aldrig en arbetsdag gått:-) Men som sagt, väldigt skoj att träffa så mycket folk, mycket trevlig uppslutning av folk som fortfarande jobbade!

Sen åkte vi vidare till Adonis pizzeria, fick förklara för mr. Adonis Jr. om min situation (stamkund som man är). Där mosade jag i mig en klassisk Maria med stark sås...mao en kebabpizza med räkor (de ni "medbrottslingar":-)

Sen fortsatte vi vår färd mot lägenheten. SKönt å få komma hem å se hur de såg ut där! Skall bli riktigt gott då man kan bo där igen! Lyckes även få med mig en flaska whiskey hem innnan vi for...så ja slipper pissa så satans mkt;-)

Nu väl hemma, liggande i sängen, med en öl i fönsterbrädan och datorn i knät, får man väl sumera det hela som en väldigt trevlig utflykt!

Se va som händer med resten av ledigheten. Imorgon är ju resten av folket lediga med. Kanske blir de någe grillning eller något (tips:-)?

Här skall vi in.....

...å här va de trångt:-)

19 maj 2009 - Nervsmärtor!!!!!!!!!!

Åhh blir galen av dessa nervsmärtor som ja har just nu!! Knipkänslor för kisseriet som jävlas med mig så man blir tokig!! Hoppas man kan få ro att sova nu iaf!

Hemresan gick bra, mkt lugnare än förra resan...dock var den jobbigt pga nervsmärtorna eller va de nu är! Känns som de svider samt att man kniper hela halva tiden! Tålamodet är noll och stubinen har redan brunnit ut känns det som!

Jaja dags att sova så man är pigg då man skall ut på turne imorgon! Kontoret skall få besök av mig imorgon....skall bli skoj! Dessutom skall farsan iväg å besiktiga olyckshojen...så den förhoppningsvis blir såld på torsdagen!

Gonatt!


19 maj 2009 - Långledigt

Ja idag kl. 15.30 åker man mot Målerås igen. Jävla farande fram å tillbaka, kom ju nyss hit! Men har fått lite träning iaf, så de känns ju skönt! Imorgon skall jag då förbi jobbet på lite besök, skall bli skoj! Även passa på å se hur det funkar med rullstol med!

Just i detta nu är pappa på väg ner till Staffanstorp för att lämna in bilen på anpassning! Så när man blivit av med restriktionerna så skall man kunna börja på å köra direkt!

Idag skulle även läkaren komma in å prata om mina stora urinmängder jag har då ja dricker....hoppas de inte blir för sura miner...för å dricka öl är inget de skall ta ifrån mig! De är för gott att avstå! Men får se va han säger....

18 maj 2009 - Stick i högertassen

Idag har de kommit nya känslor. Inte nog med att ryggen å magen känns mer å mer på djupet (tycker mig få mer ytkänsel också), så har det börjat sticka å kännas i högerfoten med....högerbenet som annars hållt sig rätt lugnt, verkar nu vaknat till liv!! Skoj, även om känslan inte är av någon behaglig modell...känns som man stått på stortån en hel dag...en krampliknande känsla...ingen "skarp" beröringskänsel, men känner tryck som pulser i foten...svårt å förklara...men de är som sagt gottt med känslor!

Ikväll var även Erik och Anna-Märta på besök! Väldigt trevligt, va rätt längesen de va någon å hälsade på här nere nu. Uppskattas alltid! Var skönt väder så vi kunde sitta ute å njuta i solen en stund. När jag bara har tillåtelse att köra bil å den står här så skall ja köra och hälsa på dem å grilla lite. Skall bli skoj att ha den möjligheten sen...ta en runda till Lund eller Malmö en kväll då de är lugnt...eller mot Österlen å glida runt...ja helt andra möjligheter....

TIllagade mig lite nudlar sen ikväll....inte alls dumt som lite mellanmål. Sen började ja tjabba med Brittel och Ingalill om att ha kateter "uppkopplad" hela kvällen med påse om man drack öl...istället för att som de ofta blir i mitt fall nu för tiden, att man får för stora volymer mellan tappningarna. Detta är jobbigt som fan då man sitter å är orolig under kvällen att man får för mkt...svårt att slappna av. Men detta är som sagt inget de rekommenderar...om man skall göra det är det en annan typ av kateter som gäller å den är svår och kan vara farlig att sätta själv om man ej gör rätt....å samtidigt så sa de att man kommer stabilisera sig med sina pissetider...nu är de svårt å veta då det är dags å blåsan fylls så satans oregelbundet så man blir tokig! Men de blir bättre....lång läkningsprocess som de säger....tålamod Jon!! Tålamod!!

18 maj 2009 - Fullt upp!

Ujujuj idag har de fan varit fullt upp med massa pappersarbete, träning, telefonsamtal och allt vet vad!

- Fixa försäkring på bilen - DONE!
- Skicka uppgifter till Folksam med kvitton på utgifter som drabbat mig i o m skadan - DONE!
- Skicka uppgifter till Sweden Rock angående min ledsagning där - PÅGÅENDE
- Undersöka pris på lackering av bildelar - DONE
- Resultat av undersökning av pris - DYRT!!
- Omsorgsavgift papper till kommunen i o m ledsagning - PÅGÅENDE
- P-tillståndsansökan - PÅGÅENDE

Ikväll skall jag även prata med några fältstuderande, någon KY utbildning tror ja de gällde....de skulle fråga lite om mig å så tror ja,...

Dessutom kommer Lindahl och Anna-Märta på besök till kvällen med! Skoj!

17 maj 2009 - Tillbaka på Orup #3

Efter en fartfylld och intensiv hemfärd med 3 nödinbromsningar och full jour att hålla i sig på sin luftkudde ja sitter på under färd, kunde jag efter 21 mil á 2 timmar andas ut och rulla in på rehab igen! Rätt skönt att komma fram å sätta sköteskorna i arbete igen,...de verkade som de haft de på tok för lugnt i helgen:-) Skickade iväg Annelie för å hämta pizza va ett av mina första uppdrag....skönt å bestämma lite över folket;-)

Efter en så fullspäckad och trevlig helg är de inga problem å komma tillbaka hit....skönt med lite lugn och ro samt få fokusera på tillfriskningen igen! Träning står på schemat imorgon redan kl. 10.00, så de får bli kuvösen tidigt ikväll!

Här kommer bild på min nya lilla bil:D

Åker nog på andra fälgar va de lider....

En del stenskott på motorhuv och frontspoiler...kommer bli omlack....

Men först står anpassning på schemat, och det skall ja ringa om imorgon!

17 maj 2009 - Trött efter fullspäckad helg!

Ohhh igår va de en riktigt fullspäckad och rolig dag! Tacokväll med en hel del folk som var på besök, mycket trevligt! Under dagen var vi ute i samhället och njöt i solen när vi väl hittade lite lä. Till eftermiddagen kom den nya familjemedlemen hem också, en SAAB 9-5 Aero:-D Inte alls fel, dock skall de fixas lite med den. Handikappsanpassning först och främst, sen omlack av huv och kanske front då det va en del stenskott där. Sen skall de på andra fälgar samt trimmas upp! Kul å ha lite planer framför sig (och utgifter:-)

Tobbe, Nina jag och Felix var även ute och spelade lite boule vid station. Dit kom även Dieter och Selissa och gjorde oss sällskap. Ölen smakade fint men solen hade dock slutet skina.

Efter det följde som sagt tacokväll med melodifestival som avslutning. Var rejält trött sen när man gick och la sig runt 12 tiden. En lång och trevlig dag hade passerat!

Nu skall jag ut å kolla in min nya bil igen, och uppdaterar med lite bilder då jag är tillbaka på Orup igen ikväll!

16 maj 2009 - Aktiviteter!

Nu sitter man här vid datorn igen! Gårdagen va väldigt lyckad och mycket trevlig! Hemresan gick bra och smidigt. Efter att jag kom hem dök Vikke upp, vi tog en öl här hemma sen gick vi hem till han och Malinens hus å drack några gin&tonic's. Sedan va de dags för lite avlastning hemma i sängen igen!

Sen vid 19 tiden dök Sjödahl och Svenne upp. Grillning stod på schemat. Efter en stund kom även Ted på besök med motorcykeln. Något senare igen kom Vikke, Malinen, Johanna och Ronja och grillade med! Slutligen dök Tobbe å Nina upp och åt lite med. Öl är väldigt gott till grillat, men de visste ni väl redan:-)?

Senare till kvällen gick vi ut en runda på byn. Var rätt kallt med dock väldigt skönt att komma ut en runda. Efter det kände jag att man var rätt mör, så då fick Malinen och Vikke hjälpa mig upp i sängen. Sov fint sen den natten!

Idag är pappa och Peter iväg och kollar på bil åt mig. Hoppas allt är som de ska, så blir man Aero-ägare igen:-D

Nu skall jag ut på byn...Tobbe, Nina och Dennis väntar! Se va vi skall hitte på idag! Tror öl och boccia står på schemat:-D
Till kvällen skall vi dock äta lite tacos! Skall bli fint som fanken! På återseende!


15 maj 2009 - Hemfärd igen

Ja då va ännu en vecka gången, och 21 mil enkel resa står på schemat redan kl.11.45 idag. Ikväll skall de grillas å vädret verkar helt ok! Skall bli gutt! Sen till morgondagen så får vi se om de blir en bil eller inte, men allt lutar väl mot det iaf! Skall bli skoj!

Efter mkt stress idag på morgonen i o m att ja skulle till kuratorn kl. 10.00 så har de varit full rulle med alla bestyr...dusch, frukost, toa...sen när ja är klar med allt så rullar bortåt så ser ja att den tiden är  struken...hon är sjuk! Stressat i onödan! Typiskt! Men nu är jag klar iaf, och kan ta de lugnt tills ja skall åka!

14 maj 2009 - Kräftskiva bild!!

En liten bild som visar hur jävla pampig min kräftskiva va! Helt OK smak på budget kräftorna som de sålde på Citygross!

14 maj 2009 - Kräftskiva

Nu ligger jag i sängen och avlastar lite samtidigt som det ligger ett paket kräftor å tinar i diskhon. Skall bli gott med lite  kräftor! Hoppas dessa Lobster kräftor funkar bara...har varit dåliga förrut men ibland så!

Har även skjutit luftgäver med Henrik idag nu efter middagen. Var Erik som ringde ner oss så vi fick skjuta lite. Rätt skoj!

Annars så har man styrketränat lite idag, sen har man inte gjort mer än å spelat dator....osocialiserar mig...se va de blir av en när man skrivs ut....eremit? De känns rätt ensamt här med om dagarna ibland...även om man umgås med sköteskorna så saknar man de sina egna...som sett en innan man va skadad...

Nähä får väl återvända in i mitt Diablo igen!

14 maj 2009 - Uppstigning med våld!

Idag var det inte lätt att heta Jon...Väckningspatrullen med medlemmar ur "medbrottslingar" kom in å slet täcket av mig innan kl. 8.00 idag! Annars brukar det vara lite mjukare att en syrra kommer in å lämnar min klexane spruta sen att ja får sova en stund till...men idag stampar Annelie, Sara och Emma in och man har inte en chans att värja sig! Dock kanske de förde något bra med sig för ja känner mig rätt pigg nu i efterhand!

All extra tid ja fick nu på morgonen la ja på å spela Diablo 2 som ja köpte igår. Kommer nog bli lite spelade nu innan maten med....kan bli ett beroende det här...

13 maj 2009 - Nintendo Wii...

Efter mitt besök på Citygross i eftermiddag, kunde jag sumera mina inköp till: två dataspel, Diablo 2 samt GTA3 (...hehe 2 gamla jävla spel, men rätt roliga!), duschshampoo, tandkräm, sambaloelek, salta katten, turkisk peppar, chili bågar, choklad samt KRÄFTOR...fan så gutt de skall bli med kräftor!

Sen när vi kom hem från vår lilla tripp på Citygross, som förövrigt gjordes av mig, Erik (vår fritidsassistent) och sköterska Malin, började vi på att spela lite Nintendo Wii. Först körde vi lite Bowling, men sedan kom Mattias in och så körde vi Guitar hero med hela kittet...2 gitarrer och trumset! Total apcirkus utspelade sig borta vid trumsetet där Brittel och Eva höll till med varsin pinne:-D haha va de spelade (fel) men skoj va det:-) Tillslut efter ett antal gånger fattade Brittel hur spelet funkade så då började det ordna till sig...men de är inte lätt! Men det har varit en trevlig kväll tycker ja! De händer lite!

Nu blir de väl till å slappa till det och snart slänga sig i sängen! Gonatt!

13 maj 2009 - Utflyktsdag!

Träningsvärk i rygg, axlar och armar! Skönt! Varit på gymträning i dag på förmiddagen....gott att ha kommit igång med det nu!

Är på bättre humör idag med, vilket är skönt! Hoppas de håller i sig till nästa människa får för sig att slå en signal:-)

Idag har jag dock haft ökade nervsmärtor i baken....dessutom har jag senaste veckan kört varannan dag på toa...men idag kändes de som att jag behövde gå (gick igår) och det var kanske det som mina nervsmärtor visade....för mkt riktigt va ja i behov av att gå på toa! Hoppas detta kan leda till något att man känner detta!

Idag vid kl. 16.00 skall jag även ut på lite utflykt. Till citygross och handla lite samt ta ut pengar...sen skall vi köra förbi sjön och se vart man kan fiska sen! Så de skall bli lite skoj att få komma ut å se lite!

Nu får jag fortsätta å vila lite i sängen!


12 maj 2009 - 911

Så då har denna sega, neråtdagen passerat....resultat? Jo jag mår faktiskt bättre...anledning? Jo det är folk som har ringt, bokat träff inför helgen, folk som ringt å bara pratat skit! Precis det jag behövde! Riktigt skönt att en så liten grej kan göra en glad igen! Så nu är det grillning planerad till fredagskvällen, sen blir de tacokväll på lördagen, så nu verkar det som helgen är i hamn! Riktigt skönt, nu behöver man inte ängslas att helgen blir trist å dryg!

Under denna allmänt sega å deprimerande dag fick jag banbrytande ideer i mitt bilvalstänkade...jag tänkte att jag skall fan köra på en riktigt egolösning, ja skiter i om ingen kan åka med i bilen, de är mitt race....ta ett jävla lån å åka å köpa en Porsche 911 istället för en SAAB-jävel! Men efter lite samtal och ett lugnare sinne så kom jag fram till att ja kanske borde ha en mer "bruksbil" först...kommer ju en vinter med. Men så fort jag vet hur mkt pengar man får ut från försäkringar och så, kommer det bli en 911 snarast....så nästa sommar kanske:-)?

Ikväll drog jag upp Nintendo Wii från arbetsterapin...sen körde vi några bowlingmatcher här uppe med sköteskorna Eva och Malin, sen fick även besökande till en annan patient spela med oss. Rätt trevligt, dock skall jag kräva revanch på första matchen som Malin drog hem med 3 sketna poäng!!:-)

Nu melodifestivalen....fiaskofestivalen? Jaja får väl glo någon minut iaf, men inte för länge så man blir skadad!

12 maj 2009 - Drygt........

Helvete vad drygt de börjar bli nu....känner mig inte alls på hugget. Imorgon skall jag iväg till Citygross, se om ja kan hitta något dataspel å fördriva tiden med om kvällarna. Bli spelnörd såhär på skadans vägnar...dock tror jag inte att jag kommer ha ro att spela spel...kan knappt kolla på TV längre.

Nu väntar snart lite sjukgymnastik, sen blir det idrott till eftermiddagen tätt följt av mer sjukgymnastik. Hurra så skoj! Har en del träningsvärk sen träningen igår som jag får sitta å njuta av iaf. Se om man kan bygga upp lite mer sen ikväll då jag fortsätter med mitt fängelsenöje, hantelträning på rummet....

Får försöka se något positivt nu....men de är inte alltid så lätt...vädret är dock fint...nästa vecka är jag i målerås ända från tisdagkväll....kan bli skoj...kan bli drygt...

11 maj 2009 - Hårdträning och biltankar!

Nu har en förmiddag passerat med en del träning. Känns skönt att man fått komma igång med lite gymträning. Dessutom var jag uppe på tippbrädan idag och det var inga problem, så visst fan känner man sig lite kryare iaf.

Sålde även min bil förra veckan, så nu är man ju på jakt efter nya grejer. Har två bilar på G...en SAAB 9-5 Aero Kombi 04 samt en Volvo V70 2.4t 00 fullsmetad med utrustning. Skiljer cirka 10k i pris mellan dessa men frågan är va man skall göra....något att fundera på...samt kolla upp 00an av V70 då de är första modellen av V70N.

Har idag även betalt massa räkningar och skött den biten. En salig hoper papper å skit som ligger här å skräpar på bordet nu.

Avslutar med en liten bild på min gamla bil som lämnat mig:-(

10 maj 2009 - Tillbaka i Orup igen

Ja det var den helgen det. Tyvärr en rätt dryg helg om man bortser från Mönsterås besöket. Igårkväll var jag och hälsade på hos Vikke å Malinen iaf, de va trevligt och skoj att se deras renoverade hus samt deras nya hund Abbe. Med där var även Dennis, Johanna å Ronja. Kollade på film och hade det bra.

Dock bestod större delen av lördagen av väntan att de skulle hända något skoj. Likaså idag, dock kom Bocklis förbi en runda vilket var trevligt! Vi tog en runda i byn, men inte mkt folk ute direkt.

Vid 15.45 skulle skjutsen hem komma...dock hade de gjort en liten miss i protokollet, så vid 15.45 så befann de sig vid Mönsterås Bruk igen...alltså där jag släpptes av på fredagen! De hade klantat till det å skickat bilen dit på hemresan med! Så en timma senare kom skjutsen så ja kunde ta mig tillbaka till Orup.

För att summera helgen så har jag kommit fram till att jag kommer behöva en hel del hjälp av mina vänner för å "stå ut" denna månaden som mina restriktioner förlängdes. I o m att jag inte kan åka bil och ta mig till andra ställen blir de förbannat drygt å tråkigt att vara hemma om man ej får besök eller hittar på något i byn som ja kan ta mig till. Nu överväger ja å inte komma hem varje helg (långa resor och att de kanske inte är några kompisar tillgängliga), dock är de något som ingår i rehabliteringsplanen, så de vill man skall vara hemma om helgerna bara man klarar sig. Så nu får man helt enkelt planera upp helgerna och hoppas så många som möjligt kan ställa upp på å träffas hemma i Målerås! Det uppskattas väldigt mkt från min sida och jag hoppas inte de förstår för er där hemma:-)

Avslutningsvis lite bilder från Mönsterås.

Montageplatsen. 2 st mobilkranar till vårt förfogande.
Mitt första konstruktionsprojekt monterat och nästan klart:-) Delar av det är kvar av det befintliga.

Nöjd konstruktionsledare! Delmål 1 avklarat:-)


Samt sista bilden från lördagskvällsavlastningen:

Öl med sugrör och ostbågar i sängen:-D

9 maj 2009 - Lugn och ro....å träningsvärk

Denna dagen har börjat lugnt. Varit ute med mor i samhället en runda med rullstolen. Förbi bruket, runt handlarn och förbi Luntes sen hem. Inte mkt folk ute i det relativt luriga vädret. Slår om rätt fort, från solsken och riktigt härligt väder, till blåst å regn.

Känner av träningsvärk i princip hela överkroppen! De känns riktigt bra..att man känner i hela överkroppen!! Muskler som man ej använt på 1½ månad som kommer i rörelse sätter sina spår. Så nu får man bara hoppas att de leder någon vart med resten av kroppen med:-)

Se va som kan hända till eftermiddagen, något skoj lär väl hända de tror jag nog till kvällskvisten!


8 maj 2009 - Mönsterås, delmål nr.1 done!

Nu är man hemkommen från en riktig heldag.

Upp klockan 6.10, kläs på, ut å äta frukost, in på toaletten, full rulle (ordagrant då Susanne å Brittel körde 200 blås för å få iväg mig!!:-) Vidare in i bussen där vi gjorde förflyttningen vi övade på igår! Gick mkt smidigt och snabbt och kändes rätt bra att sitta i denna bussen.  Iväg kl. 7.30....

Framme vid Mönsterås Bruk klockan 10.50, strålande solsken. Kjellman från jobbet möter upp oss samt Felix som jobbar där på bruket. In en runda på kontoret och sedan in i katinan för att äta mat. Biff stroganoff med ris, helt OK! Bruket bjuder, tackar för det:-) Det första jag gör är att första gaffeln med såsig biff stroganoff med lätthet placeras på min vita tröja..heja invalido med 2 mil från tallrik till huvud! Hur som, fint väder så av med överrocken!

Sedan gav vi oss iväg till montaget av återvinningen vid TM4 (TorkMaskin 4). Där möter vi upp montageledare Peter som står där å njuter i solen, sånt kan montageledare göra då konstruktören gjort ett bra jobb...mmmhmm;-)
Allt såg bra ut och alltid lika skoj å se det man ritat i verkligheten. Dock  va de mkt byggnadsställningar, mobilkranar och rörpulare ivägen så man fick inget riktigt helhetsintryck av anläggningen, mer än att det satt på plats. Fick vara med om att de sista delarna kom på plats (Skorstenen mm) så de kändes riktigt fint att man klarade av att komma hit!

Var sedan och kollade på torkmaskinerna och visade runt lite för pappa som inte sett något sånt här innan. Verkade uppskattas! Efter rundturen drog vi in på kontoret igen och pratade med projektledaren från bruket, Lasse, mkt trevlig herre som hade fixat med alla tillstånd å grejer för att få in mig å min far som ledsagare.

Vid 16 tiden kom min taxi som skulle ta mig hem till Målerås. Förflyttningen gick smidigt och efter ytterligare 9 mil, idag totalt 35-40 mil, är man åter i Målerås. Avlastat mig i sängen samt fått i mig en öl....kan de bli bättre:-)?

Dessutom ringde SoL handläggaren i Växjö, så nu måste jag krabba å dona lite med det i veckan. Fick betala en avgift på 1700 kr för att ha ledsagare, men tror försäkringsbolaget står för den kostnaden, men de skall undersökas!

Nu skall ja ut å rulla lite i byn med en öl! På återseende!

7 maj 2009 - Resfeber...

Nu har jag minsann lite resfeber inför morgondagens resa! Vi har nu testat förflyttning mellan rullstol och brits (stavning) och då var pappa med och testade....sedan körde vi även mellan rullstol och stol i buss, och det funkade bra det med. Dock kommer det nog bli rätt jobbigt att åka 30 mil...men de skall nog gå bra får en hoppas! Lite det man är nervös över, hur jobbigt det kommer bli att sitta på sin lilla luftdyna så långt. Kommer upp en bit så nackstödet är lite för lågt, men hoppas att stolarna i bilen ja åker i imorgon är bättre lämpade och kanske t o m går att luta ryggstödet lite på! Men det får väl utvisa sig. Men hur som skall det bli skoj att komma iväg! Ny tid för avfärd blev det med, 7.30, så det blir upp med tuppen imorgon!

Skall ta och duscha ikväll så det är klart. Sen blir det till att packa lite grejer och få ordning på saker å ting! Massa katetrar mm!

Lika bra att börja!

7 maj 2009 - Mönsterås imorgon!

Nu blir de faktiskt av! Ja skall åka till Mönsterås nu imorgon trots allt! Allt är fixat med transporter å personal till bruket. Så imorgon kl. 9.00 går sjuktransporten till bruket å räknas vara där 12.30-13.00 ungefär...30 mil...blir en lång å seg resa men hoppas de blir värt det! Hemresa med taxi betald av företaget kommer till eftermiddagen och hämtar mig och sen hem till Målerås.

Nu gäller det att lära sig förflyttningen över till ett bussäte, men de skall vi snart träna här. Hoppas det går bra. Dessutom är det mycket viktigt jag ändrar läge under  dagen då jag inte har tid för avlastning under  dagen. Men jag har lärt mig lite tekniker för det, så de skall gå fint!

Nu väntar snart idrott sen skall vi köra på att träna förflyttningen!

Allt löser sig i slutändan, men de kan va lite kämpigt ibland, och det kanske inte blirr som man tänkt sig, men men,...

7 maj 2009 - Back on the track....

Svalt gårdagens nederlag relativt bra nu tycker jag. Nu vill jag till Mönsterås igen! I o m att de har fixat med tillstånd för att pappa skulle få vara med inne och hela det kittet så känns de  så jälva dumt att inte åka dit! Så idag blir det fullt upp med å fixa färdtjänster till å från bruket. Från bruket är det stora gisslet då den resan måste anordnas lokalt....men de skall förhoppningsvis lösas under  dagen.

Vi skall idag även träna på förflyttning från rullstol till buss, så pappa kommer å hjälper till. Detta för att få åka sittande transport. Dessutom så skall vi testa en ny rullstol...lite smidigare än den jag har nu.
Så tanken är att vi kommer åka härifrån tidigt imorgon direkt till Mönsterås Bruk. Vara där några timmar, och sedan åka hem till Målerås å va där över helgen.

För att se något positivt i det hela så ser jag det såhär:

1. Jag ser det som så att  denna månaden jag får offra, kommer bli min biljett till ett liv på benen igen! (Oavsett vad någon läkare säger....vet att de inte finns några medicinska beälgg för detta men det är min bild av det hela)
2. Jag kommer bli av med restriktionerna tills Sweden Rock, är inte röntgen gjord innan dess (vilket den dock skall vara) så skiter jag i restriktionerna å åker ändå, för det har då gott den föreskrivna tiden!
3. I o m att läkaren påstår att  det inte är läkt än, så känns det som att det fortfarande är svullet och irriterat, vilket borde leda till att det fortfarande finns goda chanser till att mer å mer kommer tillbaka.

6 maj 2009 - Besvikelsens dag...

Ja nu har de hunnit lägga sig lite....en månad....det är rätt lång tid som allt skjuts upp...tänk dig ett barn på julafton...sen vid granan så tar föräldrarna bort alla julklappar å säger att du får inte öppna dem förräns 24 januari...så känns det nu...

Men vad fan skall man göra....? Jag vågar inte chansa hela läkningsprocessen utan ja kommer följa mina restriktioner. Men att ha fått dessa förhoppningar är ja rejält besviken. Men en sak är säker, kommer inte nästa röntgen i god tid innan ja skall på sweden rock den 6 juni å att jag fått resultatet som innebär nada restriktioner, då kan de trycka upp allt vad restriktioner heter, för det ska fan ingen jävla människa eller gudjävel ta ifrån mig! Då snor jag smidig rullstol här och liftar hem!

Efter att ha kört rullstol tills armarna skavts upp efter armstöden och dessutom drämt näven rätt i en stor låda så den ömmar, har jag kunnat lugna ner mig lite och får helt enkelt acceptera att jag får sitta här en månad extra...
Men har bestämt att ja skall göra allt i helvetet soom ja bara kan...skall träna armmusklerna med hantlar varje kväll...för de är något jag faktiskt får!! Skall köra tills ja kräks för å hålla nere frustrationen. Sen skall ja besöka Mönsterås så fort jag får åka vanlig bil å sitta i liten stol, men då är de i drift...men men...va gör man inte för å komma upp på benen, för de skall jag fan göra nu när jag får offra en hel månadjävel!

Nu skall jag äta pizza som snälla Malin hämtat åt mig nu....hoppas de kan hjälpa lite!

6 maj 2009 - Restriktioner ej hävda.........

Fy fan vilken besvikelse det är....all motivation å positivitet jag haft i mig har på ett ögonblick försvunnit ur mig...1 månad till i stridsvagnen å ingen riktig aktivitet....1 månadshelvete som ja känner att ja kan göra  grejer, men inte får!!! Detta suger värre än va ja kände precis då ja skadat mig....man har sett fram emot denna dagen, allt såg bra ut på röntgen, jag har skött mina restriktioner...å så detta....nu blir det inget mönsterås å vara med på montaget, jag blir inte utskriven till midsommar....ja allt går åt helvete som man tänkt....just nu skiter ja i allt...stannar väl här tills de är löst...orkar inte med å åka hem eller något....

Skall ut å be om något lugnande för snart ryker något av inredningen åt helvete....

6 maj 2009 - Blåst å regn....å väntan!!

Förbannade läkare som inte kan svara i telefon! Nu vill jag verkligen komma igång med träningen! Nu går till och med planerade träningspass åt helvete för att läkare inte kan ta sig tid 5 min å kolla en röntgenplåt å säga OK!!!

Men man får väl försöka lugna ner sig, även om man sitter på helspänn och väntar hela tiden....

Kollar ut, busväder idag, regn och rusk...hoppas de försvinner till helgen då man skall hem igen! Skall bli gutt som fan!

Idag skall jag ha Cirkelträning i gymmet....några övningar man skall göra där, inkluderar nu även en del ryggmuskler.

Nu skall jag ut å se om ja kan få tag på numret till läkaren så ja själv kan ringa å försöka få tag på honom!!

5 maj 2009 - Bilen såld!

Då har man sålt bilen med. Gillade bilen, så de är lite tråkigt, men nu skall jag ut å jaga ny kärlek:-) Får se om de blir en SAAB 9-5 Aero Kombi eller en Volvo V70 T5...får åka å känna lite...

Ikväll var det musiktävling två våningar upp....dessvärre var det musik man själv inte hade så bra koll på....på tok för lite hårdrock....sen när ja inte kom ihåg va sångaren i Dire Straits heter så gick ja ner å la mig,,,,å de värsta är att ja inte kan skylla på morfinet längre ju!!! Pinsamt!

I eftermiddags va även Camilla och Fredrik från jobbet här, så vi kunde uträtta lite SAP arbete, eller åtminstonne gå igenom lite lätt vad som behövde göras!

Nu funderar jag på vad jag skall göra ikväll innan ja kryper ner i kuvösen....blir nog å reka blocket efter bilar, ta en apelsin sen RIKa....kanske rita lite på min växlingskontruktion till fyrhjulingen.

5 maj 2009 - Fast telefon!

Nu har jag skaffat fast telefon! Så nu blir det inte så dyrt å ringa mig:-)

Numret är 0413 - 552984, bara att slå en signal! Alltid skoj om någon ringer så man kan snacka lite skit....

5 maj 2009 - Väntan...

Godmorgon!

Nu sitter jag och väntar på att få läkarens besked om mina restriktioner hävs,,,,borde ju ske nu någon gång på morgonen så ja kan komma igång medd träningen så fort som möjligt!

Dessutom väntar jag på att de skall ringa från SoL handläggarna. Fick tag på dem idag, men som vanligt så va de ju något som inte funkade...då va min handläggare på möte såklart under deras timma som de har som telefontid:-D

Idag är det rätt tråkigt väder ute, men de är dock rätt skönt å mysigt....måste ju vara såna dagar med. Så man kan sitta inne å inte behöva ha dåligt samvete för att man inte är ute.

Nu skall jag in på toaletten så jag får de sista morgonbestyren avklarade.

På återseende!

4 maj 2009 - Röntgenresultatet..............

..............såg bra ut!! Det va oförändrat = BRA!! Nu skall bara en överläkare besluta om mina restriktioner, å han är inte här idag, men imorgon på morgonen får jag besked å de ser ljust ut iaf:-D

Skall bli riktigt gutt att komma över i liten stol tror jag, samt får häva över sig mellan saker å ting:-)

Nu börjar det helt enkelt hända grejer! Skall bli gutt de här...känna träningsvärken i hela kroppen (som ja känner av:-)

4 maj 2009 - Röntgen avklarad...väntan

Då var den efterlängtade röntgen avklarad. jag och Susanne var på Lunds lasarett i god tid och hann då även med att besöka Ortopedavdelning 11. Riktigt skoj att träffa en hel del av folket som tog han om mig då man va som sämst! Men jag kommer tillbaka!

Och förresten! Lovade ju Åsa att skriva upp adressen till bloggen, men de glömde ja ju bort, så ni på Ort. 11 som läser detta får i uppdrag att ge henne en lapp med adressen på:-)

Nu har man ätit och ringt till kommunen om lite SoL frågor angående ledsagarehistorian som jag håller på med till Sweden Rock...de har bra arbetstider de där...8.30-9.30 kan man nå dem vissa dagar i veckan....jävla system!! Så får ringa imorgon igen, men man kan väl drömma om att få ett svar svart på vitt....

Inget mer på schemat idag, utan nu får man bara vänta på vad man kan hoppas vara ett bra resultat!


4 maj 2009 - Röntgen

Nu ligger man i sängen...nyvaken...skall upp tidigt idag för röntgen i Lund! Hoppas allt ser bra ut!!

Kl.11.00 är det dags, så vi åker 9.35 härifrån...

3 maj 2009 - Back in Orup...

Ja då har man avverkat 21 mil liggande i en gul minibuss....helt otroligt så jävla skoj man kan ha;-)

Ja hur som haver, nu är man på plats igen iaf, efter en som tidigare nämnt helt fantastisk helg!
Känns dock helt OK att vara tillbaka....vet ju att denna veckan kommer det hända mkt bra grejer! Känns inte alls fel! Röntgen imorgon och förhoppningsvis upphörda restriktioner, så att jag får börja öva på förflyttning. Sen hoppas jag på att få komma  till Mönsterås i slutet på veckan och vara med på montaget av värmeåtervinningen jag konstruerat där!
Hålla tummarna allt går bra imorgon nu!

Nu skall jag ut å kolla läget här på stället å ta en fika! Gokväll!

Bild från biltransporten:-)

3 maj 2009 - Hemfärdsdag:-(

Åhhh så fort en helg kan gå! Har haft det hur gott som helst! Uppassning hela tiden pch riktigt kalasväder!

Igår blev det inte mkt tid över till bloggandet so ni kanske märkte...dock lyckades jag få in en liten notis om mitt välbefinnande på kvällen där iaf.

Gårdagen bestod av besök av Eva och Lunte...under deras besök satt vi och drack öl i solen och fikade lite. Riktigt härligt. Sen blev jag klippt av Luntes fru (fick ej avslöja hennes namn i samma mening:-) Blev riktigt bra må jag säga:-)
Efter det kom kusin Eddy och hälsade på, samt Peter. Vi fikade lite till och plockade även bort katalysatorn på fyrhjulingen för att höra hur det lät utan den....hehe mkt mogna fasoner det här:-) Sedan lyckades jag få pappa och Peter att byta till sommarhjul på volvon under tiden som jag kunde sitta i solen å dricka öl:-) Inte fel någonstans, förrutom att det är förbannat frustrerande att ej kunna göra det själv eller hjälpa till!! Men snart kan ja göra det själv!!

Till eftermiddagen kom Felix och Malin. Då tog vi en runda i samhället med rullstolen. För att sedan åka hem och avlasta lite innan kvällens grillfest.

Vid kl. 17.00 dök gästerna upp. Felix, Malin, Sanna, Selissa, Björn, Erik, Sara, Petter, Vikke, Tobbe, Nina och Bocklis. God mat, härligt väder och riktigt härligt sällskap gjorde kvällen. Tack för all hjälp och stöd!!

Efter en sån här fullspäckad helg skall de trots allt bli rätt skönt att komma tillbaka till Orup och ta de lite "lugnt" och fokusera på att komma på banan igen! Man nästa helg är jag tillbaka och det skall bli riktigt skönt! Dessutom hoppas jag att jag blivit av med mina restriktioner.

Avslutar med lite bilder från helgens grillning och rally!


Starten på Zabra Rallyt (Tror nog snart Björn får gå in med lite pengar här för alla reklam han får;-)

Familjen Västerlund/Engdahl ute vid starten på rallyt med!

Lite bilar och aktivitet ute på Målerås industriområdet:-)

Rallyt anordnades av Nybro AC www.nybroac.com
Kan även passa på att göra reklam för polaren Vikkes egna rally satsning som ni kan följa på www.vkrallysport.se


På väg hem från rallyt, Banvallsgatan, lite längre fram ligger mitt huset där jag bor hos mina föräldrar för tillfället.

Här har vi delar av grillgänget, Felix, Malin, Sanna, Bocklis, Petter och en del av Nina.

Här är fler ur grillgänget, Vikke, Sara, Erik och Björn.

Här är vi på väg in, blev lite kallt framåt kvällen. Nina, Sara, Malin, Erik och Petter.

Å sen kan man fråga sig vem som var full? Tobbe?

Jag själv, rätt nöjd efter en kanon kväll! Tack alla!

2 maj 2009 - Information...

Vill bara meddela att jag lever:-)


Gin&Tonic i solen med vänner!

1 maj 2009 - Livsnjutare

Fan så gott det är att vara hemma i byn igen! Å vilket väder till det! Har varit ute i stort sett hela dagen (lugn Orup, jag har avlastat i sängen med några timmar:-)

Återvände hem efter att varit och kollat på rallystarten som gick utanför Målerås Mekaniska, avlastade kroppen en stund. Sen började det bli drygt, ville ju hitta på saker! Efter lämplig tid kommer Tobbe, Ninis och BJ förbi och vi drar ut en runda mot rallyt som nu börjar lida mot sitt slut. Kollade lite bilar, snackade med lite folk. Sen drog vi vidare till Lunte och hämtade öl....sen till BJ å lyssnade av hans nya slip-on pipa till enduro...lät riktigt gott....varför låter inte min leksak så:-)? Hem å skruva ner ljuddämparen på suzukin!!! Men först lite tacos å sen lite avlastning. Till detta ansluter Vikke, som precis avslutat sin ledarroll inom rallyt. Dock kom vi fram till att de lät rätt mkt om min leksak med...inte lika gutt, men de får nog duga några veckor till iaf;-)

Sen gick vi in och eldade i öppnaspisen och blev varma å åtnjöt ett antal öl framför TVn.

Det va den dagen det! Imorgon väntar en ny, minst lika actionspäckad! Då skall de grillas igen, besök från kussen Eddy, samt besök av Vikke å Malinens kåk som jag inte sett sen olyckan inträffade...skall bli spännande å se va som hänt!

Skall försöka peta in lite bilder från rallyt som jag tog med systemkameran imorgon då jag är lite piggare. Trött som fan nu!

Gonatt!

1 maj 2009 - Målerås, dag nr 2.

Då har man klarat av första natten i Målerås. Gick bra och en hel del katetrar har gått åt pga av ölförtäringen igår;-) Men de verkar funka fint och hemtjänsten funkade fint idag på morgonen med! Magen skötte sig som den skulle dock råkade jag massera magen lite för mkt med full blåsa så jag "pissade på mig"....men de är väl sånt som händer...första gången iaf.

Gårdagen var mkt trevlig, med en hel del vänner på besök! Grillmat, öl och GT och mkt trevligt sällskap gjorde kvällen perfekt! Var ute en runda i parken där brasan skulle vara, men pga eldningsförbudet så uteblev brasan. Fick hälsa på massa folk där i parken så de var rätt skoj:-)

Idag har vi rally här i byn, så har precis suttit där ute och kollat vid starten. Riktigt härligt väder. Hade sällskap av pappa samt dennis, johanna, ronja och holly! Trevligt och härligt att sitta där i solen å njuta av tillvaron.

Det man märker när man kommer hem såhär första dagarna är att man inte tar sig fram så smidigt i ett hus som ej är anpassat för en rullstol i denna storleken. Hoppas jag kommit i en liten redan till nästa permission, men de får man väl se. Hur som helst så funkar det iaf. Skönt att vara hemma!

Avslutar med lite bilder...


En vy över Lindvägen och vandrarhemmet och station.

Bilsport är med å sponsrar rallyt i byn.

Korsningen Södra Måleråsvägen, Industrigatan.

Leksaken uppställd på baksidan.

Väckningspatrullen, Lusen och Bosse.

RSS 2.0