30 oktober 2009 - Hemma i Småland igen!

Hej igen! Då var man tillbaka efter en vecka på Bosön uppe i stockholm. Resan gick bra och veckan har varit väldigt givande med en del vurpor och nya upptäckter! Provat på olika typer av hinder, kört nedför trappa, testa att köra uppför trappa (klarade 2 steg) lite olika höjder på trotoarkanter etc....kört rulltrappa med inne i stan och varit på Naturhistoriska riksmuseét. Provat lite olika redskap och sporter med. "Flsäkboll" föll mig i smaken. Går ut på att göra mål i vanliga handbollsmål i en inomhushall med en pilatesboll...mkt skoj å en hel del vurpor:-)

Trött som fan nu så de får bli öl å slapp ikväll!  

24 oktober 2009 - Dagen före Bosön!

Imorgon förmiddag kommer jag sätta mig i bilen och ställa in GPSen på Bosön uppe i Den Kungliga Hufudstaden! Där väntar en intensiv vecka på Ryggmärgskadeläger. Som jag förstått det så kommer det innebära en hel del aktiviteter att prova på, utvecklas å förbättras i vardagen. Hoppas kunna lära mig grunderna för att klättra i trappor, förbättra sin teknik att ta sig upp från golvet och åka i rulltrappor etc.

Hoppas även kunna träffa lite nytt folk som man kan få lite tips av och hålla kontakten med!

Idag har jag varit med Vikke, då han har kopplat in bilstereoutrustning i sin bil. Gamla minnen då man själv bygge billjud väcktes till liv och suget på ett eget bygge ökade markant:-) Nu kommer vi slita i oss varsin pizza å några burköl tror ja!

Den 5 november kommer jag operera mina handleder så de är mkt på gång just nu!

Godkväll och ha en trevlig vecka!

21 oktober 2009 - Tider av strul och jävelskap!

Senaste veckan har varit förbannat strulig...

Började i helgen då jag skulle på Sandra i Kalmar på 80-talskväll...vi hade förfest hos Felix i Kälma, och jag tänkte att jag kör så slipper jag oroa mig för att pissa ner sig! Hann inte mer än komma till Felix förräns de va kört....men vi tänkte att detta går å lösa...så ner i tvättstugan å tvätta upp kläderna...efter några timmar va de klart...på med kläderna igen...de första som händer då kan ni ju lista ut själva...ja precis,...läcker igen!!!! Så då sket jag i det å körde hem istället....va väl inte tänkt att ja skulle få komma ut den kvällen:-(

Idag har jag varit på urodynamsik undersökning...kollade blåsan igen....kapacitet mm..de gick väl bra...första gången 830 ml innan ja fick för mig att ja va nödig...sen lyckades jag med något nytt...jag pissade själv ut en viss mängd:-) om de bara va slumpen eller ej vet ja inte men ut kom de iaf då ja tog i å försökte tömma på egen hand! Andra gången vi fyllde på började det läcke redan vid 650 ml å då kunde ja inte göra något åt de, varesig kissa själv eller knipa...

Sen när allt va klart å ja hoppade över i stolen så sa magen upp sig....jävla skit bokstavligen talet...så nu sitter man här i TV soffan nyduschad å smått irriterad...men de får väl vara så för idag...imorgon är en ny bättre dag...

11 oktober 2009 - Fiskehelg

Nyss inkommen till Växjö igen efter att ha varit hemma i Målerås över helgen. Fredagkvällen va lugn. Var med Dennis en runda in till Nybro och besiktigade hans gamla bil och tog en pizza.

Lördagen var jag, pappa och Felix och testade fisket runt Revsudden. Fisket va dåligt men de som va bäst var att jag kom i båten väldigt smidigt och de funkade helt OK att fiska från stolen i fören! Visst är det inte lika bra som innan, då det är så jävla slappt å osmidigt att fiska sittandes! Vill ju stå upp och kasta! Men men, man lär väl sig, och för att vara första gången så funkade det riktigt bra! För att ta mig i båten hoppade jag ner på bryggan och sen la jag över benen i båten sen satte jag mig på relingen (bryggan va i samma höjd som relingen) sen tog jag ett skutt över till stolen i båten! Mkt smidigt!

På kvällen va man rätt sliten och trött av all frisk luft som man fått i sig. Var borta hos Dennis en runda i hans garage där han och Bjjörn donade med Dennis Pontiac. Där dracks det lite öl sen drog vi vidare till Kosta och besökte glasbaren och tog några öl där med samt en lassange! Gott men dyrt:-)

Nu blir de nog mest bara slappande resten av kvällen, sen får vi se va denna veckan har att erbjuda.

6 oktober 2009 - Försök till aktivt liv?!

DÅ var man nyss hemkommen från en motionsrunda runt Växjösjön! 4,5 km avverkades på ca. 27 min. Riktigt skönt väder å rätt skönt å köra! Känns betydligt bättre å köra rullstolen nu när jag skaffat smidiga arbetshandskar! Igår gjorde jag mig besväret att ta mig upp för Högstorpbacken, vilket kändes rejält i armar och axelar! Men skönt även det, och de känns som jag faktiskt hittet en liknande sysselsättning som jag hade innan med löpningen efter jobbet. Känns helt OK. Körde även lite hemträning innan idag, handcykel 10 min och sen lite hantelövningar så jag har fanimig arbetat för min vila idag iaf:-)

Har idag även dragit ner ytterligare Lyrica. Bränner rätt bra i röven vill jag lova:-/ Dessutom kände jag lite yrsel idag men hoppas detta går över eller lugnar sig snarast...Senaste dagarna funkade bra på den gamla dosen jag körde så de verkar lugna sig i slutändan!

Imorgon kommer Felix, Svenne å Sjödahl! Skall bli skoj som fan å träffa dem igen! Nu kommer jag ta kväll och slänga mig i tv-soffan! Men först en välbehövlig dusch!!


RSS 2.0