31 mars 2010 - Påsktider!

Jaha då börjar vi närma oss påsk! Jobbar bara idag, sen är vi lediga torsdagen! Skall bli riktigt skönt med ledigt då de varit mkt med jobbet nu! Se vad för skoj som kan hända i ledigheten!

I helgen filmade jag då jag hoppade upp på fyrhjulingen för att kunna analysera min teknik, även om ja visste att den inte är helt 100 då mina handleder värker som de gör nu...förbannad handleder!! Men dock gick de rätt bra, så kan ja försöka hålla mig till denna tekniken så kommer de nog gå bra i fortsättningen även med dåliga handleder...

Dags för jobbet!

Varnar för lite röv här, men de får ni ta:-)


27 mars 2010 - MC-tider!

Då va man tillbaka på vägarna! Va idag ute å körde en runda med fyrhjulingen! Riktigt varmt å gott! Förbannat skoj att ligga och tuffa lite bara! Lyssna på motorljudet å trycka till en gång ibland:)

Var även iväg å fiskade idag på förmiddagen. Jag, pappa å Peter va en sväng på östra öland å kollade om de va någon havsöring i rörelse. Va dock rätt oseriöst, men riktigt skoj å komma ut! Ingen fiske blev de dock...

Nu skall ja snart hoppa in i duschen sen blir de några öl hos BJ! Fira helgen:)


20 mars 2010 - En sak till.....

Min "lilla blå" har ju kommit hem med!!:D Så nu har man verkligen något att se fram emot med sommaren! Nu skall den bara bli godkäännas, betalas och anpassas! Har varit och kännt på den och det känns mycket bra! Skall bli sååå skoj å verkligen få åka i den samt tillslut även köra den!!

Som de flesta förstått gäller det en bil....något som både färgmässigt och prestandamässigt kan mäta sig med min gamla Honda Hornet jag hade innan de sket sig.

Slänger även upp en liten bild "Lilla blå"!:)



Ses i sommar på vägarna:)

20 mars 2010 - För ett år sedan.....

....gick jag upp kl. 6.20 för att gå till jobbet. Tidigare i veckan hade jag varit på SAP möte uppe i Ö-vik och kom hem sent på torsdagskvällen. Väl på jobbet runt 7 tiden satte jag igång att sammanfatta vad vi kommit fram till uppe i Ö-vik. Tänkte lyxa till det och sluta lite tidigare denna fredagen den 20 mars, och åka hem till Målerås och köra lite MC i skogen, snön var ju borta nu!!

Slutade jobbet vid lunch och var hemma i Målerås runt middagstid. Morsan å farsan var inte hemma, de var nere i Blekinge en runda och handlade något fiskeredskap vill jag minnas. Jag stack bort till Vikke och Malinen för att se hur de gick för dem i husrenoveringen. Var där en stund för att sedan åka hem och sätta ig på hojen, vilket nu i efterhand kan tyckas som en mkt dum ide. Innan jag åkte kom jag på att min telefon låg inne på laddning, sprang in och hämtade den, sen bar det iväg!

Förbi fotbollsplanen, upp vid Kvarnkullen, in mot Grönlid, vägarna fria från snö, fan va skoj! Lite sladd, lite bakhjul, allt gick så fint, vidare av mot Gillebonderyd, vägen rätt mjuk och jag känner hur bakhjulet gräver sig ner i den leriga vägen och skickar sten och grus massa meter bakom mig. Ut på Gillebonderydvägen och vidare mot Alsterfors. Ett par backkrön och lite lätt på bakhjulet, fan så skön känsla! Men oj!! Lite slask kvar på vägen, en sladd som jag kände att denn klarar ja inte...men va fan, jag har ju åkt av innan så de är väl inga problem. In i en sten, över styret, landa på rygg/huvud/nacke (svårt å avgöra) ett blått ljus för ögonen och ett knak, stannar liggande på rygg under en gran.....MINA BEN ÄR BORTA!!!!

Drabbas av panik, tar tag i MC-jackan och sliter upp mig för att se om mina ben är kvar. Kan snabbt bekräfta det dock ligger de inte där jag föreställde mig! Ett par skrik (ja de va inte så kraftfulla då som ni kanske förstår) efter hjälp, sen landar jag och inser att de är ingen här ute i obyggden som hör mig. Dock redan vid detta laget så är den första tanken som kommer upp i huvudet "Jag är förlamad, men detta löser vi, detta är bara tillfälligt, jag skall gå igen, de vet jag!!".
Blir lugn och letar reda på mobilen och till min lättnad är den både hel och har täckning. Ringer mor å far, säger vad som hänt. De larmar SOS samtidigt som jag ringer till Vikke å Malinen då jag visste de va hemma och renoverade. ber dem komma ut och hålla mig sällskap.....efter en stund kommer de och strax därpå kommer Alstermo brandkår och senare även ambulsansen, sen resten vet ni nog....

Ett år fyllt av elände, men även massa gott! Träffat massa nya underbara människor, lärt mig mkt om mig själv och försöker uppskatta allt i livet på ett bättre sätt! Har försökt att inte låta skadan hindra mig utan ge mig ut på saker jag annars skulle gjort: Sweden Rock, Sonispherefestival, Midsommar på västkusten, Montage på site, fester, Cruising mm mm!

Ikväll skall de bli lite party, ettårsparty....fira framgångarna på bästa möjliga sätt och försöka se de från den positiva sidan! Tacka alla för all hjälp och stöd, utan er hade det inte gått!

MVH
Jon

15 mars 2009 - Våren kommer....!!

Ja nu var det ett tag sen jag skrev av mig här, och tydligen så har vi nu kommit upp i över 50000 träffar på sidan vilket är väldigt många nu snart ett år sedan allt hände! Tack alla för allt stöd ni gett mig under resans gång!!

Nu ser det även ut som vintern håller på å bryta nacken av sig, vilket är efterlängtat så in i helvete! Kan konstatera att mina handleder har fått mkt stryk av vinterkörningen, de är rejält ömma och jag har skaffat skenor som jag skall ha på så mkt jag kan...men tyvärr rä de i vägen så pass mycket att jag bara fått mer ont i både handleder och axlar och bröst...ja överallt där jag har känsel:) Så nu har jag valt att använda dem om nätterna. De som är konstigt är att ju mer jag belastar handlederna och använder dem, desstu mindre ont gör det. Hoppas det blir bra snart nu i samband med varmare väder och förhoppningsvis mindre anstränging då jag skall ta mig någonstans!

Väntar fortfarande på att min "lilla blå" skall komma hem! Borde komma denna veckan då den skulle kommit förra veckan! Dessutom så har min fyrhjuling fortsatt med å dricka vatten...jävla maskiner till å krångla! Nu har Peter den hos sig så får vi hopppas den snart är på banan igen nu när våren kommer!

Jobbar numera 75%, vilket funkar helt OK, känns som de blir en hel del mer gjort och den sociala aspekten är också positiv. Stårullstolen på jobbet gör verkligen sitt jobb och används flitigt!

Nu ikväll blir de till att slappaa i tv-soffan...många timmar som läggs därnu i o m mina dumma handleder, men lika bra å ta de lite lugnt!

Ha de gott tills nästa gång, vilket lär bli på lördag, då de är 1 årsdagen....fan va året gått fort!

RSS 2.0