31 juli 2009 - Klarat mig själv i lägenheten!

Igår åkte jag in till Växjö för att testa mitt liv som rullstolsjävel...funkade rätt bra tycker jag...men de är jobbigt med...allt man glömmer får man minsann ha i armarna å händer å rygg....så planering är mkt viktigt i detta nya liv...
a,
Idag har jag även varit å träffat folket på rehabliteringskliniken i Växjö. Läkare, sjuksyrra, sjukgymnast och arbetsterapeut. Trevliga människor, dock kommer ja inte ha så mkt med dem å göra då ja mest kommer vistas på vuxenrehabet som ligger inte så långt från mitt. Men varje år tror ja de har en liten uppföljning av mig å se så de funkar.

Efter det va ja på jobbet å hälsade på å planerade lite hur de kommer se ut för mig de första veckorna. Tanken är att ja skall åka upp till Ö-vik vecka 35....de kan va rätt lagom å en bra övning inför framtiden! Alltid skoj å titta förbi på jobbet, så de skall bli skönt å komma tillbaka på riktigt å tillföra något igen.

Efter det for ja in till stan och hämtade nytt körkort, lämnade in min MC hjälm ja hade då ja crachade på försäkringsbolaget...de ville ha bort den från "marknaden". Sen va ja på apoteket å fick ut lite ny medicin för mina nervsmärtor.

Nu till kvällen va jag vid orranäsasjön där de va kräftfiske med erik brandstedt. Satt å grillade vid elden å hade det bra, men kände att dagens alla bilförflyttningar satt sina spår så ja gav upp rätt tidigt. Men de va trevligt iaf!

Nu ligger ja i sängen å skall snart slockna in! Gonatt!

28 juli 2009 - Slappdag

Nu var man här igen för att  författa av sig lite! Igår var jag, Vikke, Malinen, Bocklis å Johanna inne i Växjö och åt lite kinamat! Riktigt gott va det! Perfekt då de även har sushibuffé, så man kan blanda allt gott:-)

På kvällen tog vi de lugnt med några öl å pizza (jävla ätande:-) och glodde på en gammal Beck film med Gösta Ekman.

Idag är det en allmänt lugn dag. Just nu ligger ja i sängen och slappar och lyssnar på musik...men de känns som de snart får bli ändring på detta slappande. Va påväg till Bocklis förrut för att kolla in ett älgtorn som ja skulle rita upp i datorn. Men då va han inte hemma, så de kanske blir en runda ut dit va de lider. Annars funderade ja på att ta mig i kragen och försöka tvätta bilen! Borde gå om ja har regnkläder på mig å kan lägga svampen i knät då ja skall förflytta mig! Bara ut å testa helt enkelt!

26 juli 2009 - Nya bromsar!

Nu har jag fått på nya fräsha bromsar på bilen med! Inte fel det, så nu kan ja gasa på ännu hårdare;-) Peter hjälpte mig med biffen å de gick rätt smidigt idag på förmiddagen. Har även kört fyrhjuling en runda idag igen...kommer nästan upp på den utan hjälp, så de kommer nog gå bra efter lite mer träning. Körde genom samhället en runda och sen körde jag ut till Vikke i garaget. Sladdade till lite på grusvägen så baken åkte av sadeln, så den måste fixeras i framtiden:-)

Sen åkte vi ut å fotade Vikke i rallybilen då han körde på en grusväg. Han behövde lite bilder till sin hemsida. Hoppas de blev några bra bilder iaf.

Igår va vi på öland en runda å solade i det mulna å blåsiga vädret. Sen spelades det lite beachvollyboll å de va inte så skoj å sitta å kolla på...helvete va man hatar sin skada då....psykiskt nedbrytande...men hoppas man kommer kunna sansa sig bättre i framtiden då man ej kan vara med å leka med kompisarna....dessutom letar ja efter någon aktivitet som vi alla kan göra på samma villkor. Försöker hitta något ställe där man kan spela rullstolsbasket eller rullstolsrugby så man får känna att man har samma utgångsläge som alla andra. Se va som kan finnas?

Kvällen avslutades hemma hos Petter å Elena i Möcklashult där de va fest på logen. Mkt trevlig tillställning!

Ikväll blir de film hos vikke å malinen. Skall bara smälta grillmaten som ja nyss mosade i mig:-)

23 juli 2009 - Nya däck!

Oj va jag har blivit dålig på att uppdatera min blogg! Men nu så kommer det en lite update iaf.

Efter Metallica i lördags va de en väldigt lugn söndag! Måndagen va en riktigt sur dag då humöret va nere å nervsmärtorna på topp. Tycker de är så satans tråkigt å inte ha något intresse ja kan hålla på med om dagarna när alla andra har det. Får väl komma då man kan göra lite mer grejer. Försökt tvätta bilen men de va inte så lätt men skall försöka igen!

Tisdagen va bättre. Var med Vikke å fikade på bageriet, å även Dennis anslöt sig dit. På eftermiddagen kom Eddy, Jenny, Tindra och lilla Thelma. Tog några pils med "metalkusinen Eddy":-) Trevligt. Sen på kvällen ringde Vikke å frågade om ja skulle med till Västervik å hämta två muttrar, självklart sa ja....special muttrar till hans rallybil bör nämnas för att inte idiotförklara honom totalt...;-)

Igår va jag hos Vikke å Malinen å åt lite lunch, nervsmärtorna va lite elakare igår, men hanterbara. Pratade även med läkare Sofie på Orup och vi kom fram till att öka min Lyrica. På kvällen grillade vi lite hos Lunte, sen kom det sedvanliga regnet....blä!!

Idag har jag petat på nya däck på bilen hos TBM Performance där Håkan fixade biffen! Så nu kan ja köra i vattenpölar utan å nästan käöra av vägen:-)

Övrigt kan ja säga att mina magmuskler kommer mer å mer. Nu känner ja även att ja kan styra överkroppen framåt å bakåt med vilket känns mkt bra för min balans! Nu återstår bara massa träning så de blir lite mer styrka i dessa gamla muskler!

19 juli 2009 - Sonisphere avklarat!

DÅ sitter man här dagen efter...kom hem kl. 4.30 igår från Hultan och Sonisphere Festival. De gick fint även denna gång!
Vi parkerade en bit från festivalen, sen rullade vi in så vi kom på plats och kunde se Lamb of God på stora scen. Efter det såg vi lite av Meshuggah sen kom de förbannade regnet så vi drog därifrån å bort till bilen för å byta om å ta på regnkläder. Väl tillbaka på festivalområdet spelade Cradle of Filth, ett av de banden ja ville se. Tyvärr va de ett väldigt kort framträdande (45 min totalt) vilket va synd. Såg dock några låtar å de va bra ös!

Sen brakade helvetet löst igen...regn som fan!! Denna gången hade ja dock min poncho så ja klarade mig rätt bra....Sen gick vi till bilen igen å åt en pizza å sen vilade vi så vi va pigga inför Metallica som inte började förräns vid midnatt! Bra ös, bra scenshow å jävligt duktiga live å en hel del bra låtar avslutade Metallica kvällen riktigt bra! Är inte så jätte mkt för Metallica, men deras tidiga låtar är bra å det va några låtar som jag tyckte de borde spelat, men som tyvärr uteblev.

Hur som helst en bra dag trots mkt regn....men trött blir man!

18 juli 2009 - Festivaldags igen!

Efter att ha återhämtat mig efter Vikke å Malinens inflyttningsfest så va jag igår först hos min farmor och firade hennes födelsedag! Träffade Åsedasläkten vilket va längesen å väldigt trevligt! På kvällen åkte jag och Felix till TOmmy å Emma som var i Emmas fars nybyggda stuga i Staggetorp. RIktigt fint å mysigt ställe och en trevlig kväll!

Nu ligger jag i sängen, avlastar inför en heldag på Sonisphere festivalen i Hultsfred med Metallica som huvudmål! Andra band ja skall försöka se är Meshuggah samt Cradle of Filth. Felix å Jocke Nilsson är de som skall med åså men de är en hel del annat folk där med som ja skall försöka träffa! Skall bli skoj, även om man är lite nervös nu innan...lång dag och mkt kan hända...men de skall gå bra!

Nu skall ja ta mig upp å äta frukost å göra mig redo för avfärd kl. 12.00!!

15 juli 2009 - Muskelfunktion!

Ja då va man här igen å skall uppdatera lite vad som har hänt. Igår va jag med med Dennis, Johanna å Ronja på bruket å åt glass! Sen på kvällen gjorde jag och pappa egen sushi....de första bitarna smakade rätt bra även om vi hade fel soja. De andra bitarna jag gjorde lite senare smakade inte alls bra...om de berodde på för mkt risvinäger eller fel soja (thai soja denna gången) vet jag inte, men de va inte så gott iaf. Var även borta hos Vikke å Malinen å agerade "arbetseledare" då de monterade upp partytältet som skall hålla deras inflyttningsfest ikväll! SKall bli trevligt!!

Nu till något annat skoj som ja märkte idag....jag verkar ha fått muskelkontroll av mina muskler i sidan av magen...lutar jag mig åt ett håll kan jag ta mig upp till upprät läge igen utan att avänfa armar eller huvud:-) Skit skönt att de fortfarande händer grejer!! Detta upptäcktes hemma hos Lunte då jag satt å snackade med Tobbe å Ninis...detta firades självklart med några öl:-)

Nu blir de till å ladda upp inför kvällen!

13 juli 2009 - Spatt!!!

Helvete så spattig jag är nu! Efter min UVI så har jag blivit väldigt spattig. Har inte haft särskilt mkt spasticitet innan, men under min urinvägsinfektiontion började jag bli mer å mer spattig å nu är de ännu värre. Kollat min kropp å de verkar OK, dock råkade ja visst bränna mig lite på fyrhjulingen på benet igår så det är kasnke det som gör att de spattar mkt idag,,,,dock va ja ju spattig innan ja brände mig med, men de är värre nu. Hoppas inte de är något allvarligt.

Har varit i Växjö idag då hantverkaren ringde idag å ville kolla in lägenheten angående toalettdörren. Som de ser ut kommer de plocka bort befintlig dörrkarm å sätta dit en ny större utanför toan. Kommer se lite konstigt ut, men kan återställas till nuvarande rätt lätt. Så de blir nog bra, men de trodde de kunde ta lite tid. Får sitta på toa med öppen dörr då ja är inne å tränar leva själv..:-)

Nu blir de Beck på TV igen. Gokväll!

12 juli 2009 - Motordag!

Idag har jag, Johanna och Ronja varit och kollat på när Dennis, BJ å Brandstedt körde cross i Tvärskog! Riktigt skoj att kolla på å suget ökar som vanligt till max!! Vill tillbaka å köra 2-hjuling nu!!!

Men istället gjorde ja något annat då ja kom hem...jag tog mig upp på min 4-hjuling å körde den för första gången....la i 2ans växel sen körde ja en runda...funkade klockrent:-D


Mkt nöjd efter att ha kommit upp igen:D Körde en runda genom byn å hälsade på Björn! SKall bli riktigt gutt då den är anpassad å klar!

11 juli 2009 - Crusing

Idag har det varit en väldigt lugn dag....varit rätt trött å sleten idag, men de kommer nog bli bättre nu till kvällen då ja skall med Dennis på Kalmar Crusingen...åka lite raggarbil å dricka någon pils....perfekt avkoppling en lördagkväll:-)

Grillkvällen hos Brandstedt va trevlig igår...fick hjälp upp å ner för trapporna då de bor på andra våningen...men jisses va läskigt de va då det är en rätt brant trappa...men de gick fint, så nu vet man det!

Felix va å hälsade på lite idag med...han va med igår å grillade...nu skulle han tillbaka till o-hamn.

Nu skall ja försöka ta tag i mitt liv och komma upp ur sängen å köra en runda med bilen innan vi ger oss av till Kälma!

10 juli 2009 - Fredag på semstern...

Första fredagen på "semestern"...undra va som händer då? Jo ikväll blir de grillning hops Brandstedt i Eriksmåla, under dagen vet i fan va som skall hända, men räknar med att de kommer ha med bilen att göra:-)

Gårdagen va som sagt riktigt rutten...inget roligt som hände, magen krånglade, läckage samt inga hemma att hitta på något med...till kvällen kom dock Dennis å Johanna hem så då åkte ja ut en runda till dem å åt hemmagjord pizza, så de blev något bra igår iaf!

Idag har morgonens bestyr gått rätt smidigt....magen gjorde väl sitt igår så de gick fort idag:-) Så nu sitter man här nysketen å nyduschad å redo för dagens upptåg;-)

Nu skall ja ut å se hur de går för mor å far som målar de vita på huset!

9 juli 2009 - Dryg dag....

Sista dagen på penicillin...skönt de iaf, för idag har magen krånglat som fan igen:-( Å sen vet ja inte va ja skall göra....riktigt drygt...köra bil är i princip de enda ja kan göra så de får väl bli en runda till Nybro igen eller liknande...har lite mer medicin å hämta på apoteket så de är väl till någon nytta iaf.

Hoppas de kan hända något skoj idag till kvällen iaf.

8 juli 2009 - På banan igen!

Nu verkar det som kroppen återhämtat sig efter UVIn och det känns skönt! Har varit lite dålig på att skriva här men de beror på att internet har krånglat här hemma hos mor och far. Men nu funkar de igen iaf!

Har varit på Kosta Outlet och handlat lite nya kläder. Sen har jag varit å kollat på när Dennis, BJ å Brandstedt va å körde cross igår....då blev man ju lagom sugen! Måste få igång min fyrhjuling snart så man kan köra lite!! Efter det va ja på vårdcentralen i Nybro å tog blodprov för å se att infektionen försvunnit.

Idag har jag varit i Växjö helt själv och hälsade på jobbet en runda. Sen träffade jag min arbetsterapeut hemma i lägenheten där ja fick en större toasits:-) Skönt att nu kunna köra vart man vill helt själv och kunna reda sig själv! Stort steg framåt!

4 juli 2009 - Magjävel!!

Idag är en riktigt skitdag...bokstavligen...magen strular som fan vilket ställe till det redan igår på semesterfesten och min muckfest som jag verkligen sett fram emot!:( Idag strulade det med så jag vågade inte ge mig ut på lilla Ronjas 1 års kalas. Tryckt i mig betongpiller nu iaf så jag hoppas de håller sig nu....sjukt jobbigt detta å de tar all energi ur en...vill bara gå å gräva ner mig....

Tänkte dock ja skulle försöka ta och besöka födelsdagsbarnet till kvällen om de fortfarande är stabilt i magen då....

Hoppas de går över mkt snart..är troligen min pencillinkur som j'ävlas med mig...

3 juli 2009 - Sista raderna från Orup...

Då var dagen kommen, jag är nu utskriven och redo att möta mitt nya liv. Hoppas det kommer gå bra och att de blir mkt händelserikt!

Nog om det! Nu bär de av till Målerås där det är semesterfesten. Fotbollsmatch mellan bruket å meket å sen är de fest i parken. Tänkte försöka slinka in med en förfest där mellan eventuellt, en "muckfest"...se va som händer å vilka som kommer!

Nu skall de dock packas ihop här på rummet sen hörs vi i byn!

Tack alla härliga människor här på Orup för denna tiden! Ses snart igen!

2 juli 2009 - Lund å sushi

Ikväll skall jag, arpetsterapeut Lotte, sjukgymnast Monika samt fritidsassistent Erik in till Lund och äta på japansk restaurang, där det är tänkt att ätas sushi. Skall bli riktigt gott! Känner mig även piggare idag, och lider verkligen av värmen!! Usha!

Tid å pysa, skall nämligen åka både buss å tåg:-)


1 juli 2009 - Självständig!

Nu känner jag mig självständig...åkte ut på parkeringen, hoppade in i bilen, plockade ner rullstolen å la den i passagerarsätet, körde en runda till Fulltofta (mkt fin väg), kom tillbaka, plocka ihop rullstolen, ur bilen upp i stolen. Lite senare av med kläderna, upp på duschstolen, duscha, över på rullstolen, torka sig, klä sig! Allt detta helt jävla själv!! Riktigt skönt!! Å som kuriosa på detta....termometern visar 38,3 grader!!! hur fan är de möjligt?! Antingen beror de på att jag arbetat en hel del innan tempmätningen samt den höga temperaturen ute, eller så har ja en högre temp nu efter olyckan...eller så är ja sjuk än, fast ja känner mig frisk?! Hoppas ju dock den är lägre imorgon...

Nu blir de TV å sen sömn! Godkväll!!

1 juli 2009 - Lite bättre!

Nu har vi fått resultatet från Lund. Det är en mkt ovanligbakterie vid namn Protus Mirabilis som är boven i dramat!! En väldigt ovanlig urinvägsinfektion som nu iaf bekämpas med rätt sorts antibiotika (den vi satte in igår). Detta är en aggresiv jävla bakterie så det va väl därför man blev så sjuk som man blev. Så idag är ja lite, eller betydligt piggare och känner även av den höga temperatur som omger oss:-) Har dock lite feber kvar men kan säkert ha med värmen ute å göra med.

Har tränat på å ta mig upp från golvet idag igen då ja kände mig lite understimulerad. Med hjälpa av vaktis hjälp, som va att hålla ihop mina ihop böjda ben, lyckades jag ta mig upp en gång på stolen från golvet....kändes fint som fan!! mer träning på sånt för det är skoj!

Sen va ja nere med Lotte och kollade lite på dammsugning å sånt där hemma, lite tips å knep så man klarar det med. Men en ny lätt dammsugare behöver ja skaffa iaf, det är en sak som är säker:-)


RSS 2.0