31 mars 2009 - Ännu en dag har gått....

Dagarna går undan, och skönt är väl det! Efter en del träning och socialt umgänge mm så är man rätt trött på kvällne....när man kommer upp i stolen öppnas en helt ny värld för en, samtidigt som man har lite lågt blodtryck å blir lite småyr av det hela....

Antecknar min vätskekonsumtion regelbundet och hoppas jag fått med allt, men de är fan inte lätt å veta alla ggr:-)
Mina Djungelvrål är  numera slut och smaskar numera whiskeytryffel....fint som fan:-)

Här har vi en bild på mitt schema och bakom har vi vad jag häver i mig för vätska...volym, tidpunkt och signatur:-) "Kan Jang" är på morfiniska "Jan Kang":-)

Detta schema kommer se mkt mer välfyllt ut med tiden! Väntar!!!

Vill återigen lägga in ett tack för all omtanke och stöd jag får! Henke på Räddningstjänsten, tack för hjälpen på platsen! Hälsa hela kåren att ni gjorde ett kanonjobb! Tack alla andra med återigen!

Nu blir de snart sängen för att ladda upp inför morgondagens äventyr!

31 mars 2009 - Snack och tidsfördriv

Efter sista passet av sjukgymnastik idag som varade i 30 min vid kl. 15.00 så har man vilat en lite stund i sängen, sen va det middag å då blev man sittande å snacka skiten en bra stund med Göran. Skönt att hå folk och prata med. Gammal betongarbetare med en hel del intressanta saker att berätta!

På det nämnda sjukgymnastikpasset fick jag testa tippbräda. Där spänns man fast på en "säng" och vinklas upp. Detta för att få igång blodcirkulationen mm. Kom upp till 60º vilket va bra för en nybörjare som jag sa de:-) Klarde mig från att tuppa av, men de känns som de ej är långt dit nu för nu är man bra sliten! Sängläge väntar en stund tror ja!

31 mars 2009 - Träningen är igång!

Ja nu har man varit på första passet hos sjukgymnasten! Fick lite känslor av beröring nere vid fötterna, sköna framsteg! Får nu även navigera rullstolen själv här inne så de är en jävla skön känsla å få den friheten! I eftermiddag skall även jag på ett nytt sjukgymnastprogram, upp på någon tippbräda,...där skall man tippas upp för å lite träning av trycket för skelettet då man står upp....man får ju inte bli benskör tills då man kan gå igen! Lär bli lite snurrigt då mitt blodtryck är lite lågt, men de är vanligt säger de....

Imorgon skall ja även börja på någon annan träning, kateterträning, inget man ser fram emot men de skall bara göras så de är bara å tuta å köra!! Jag tänker då fan inte vara någon faktor som aggerar bromskloss i denna läkprocessen frivilligt iaf!

Nu har även pappa åkt hem så nu är den bortskämda tiden slut, å tur är väl kanske det. Går ju inte ha en som går å hjälper en hela tiden med lite småsaker!

Personalen är trevlig och hjälpsam och de intagna likaså!

Känns som jag har mkt att skriva men känns som ja glömmer hälften hela tiden, jävla morfin!?

31 mars 2009 - Nyvaken på Orup

Då har man sovit sin första natt här på Orup. Gick bra och har sovit riktigt fint. Frukost serveras mellan 8 och 9 så nu väntar man på att någon skall komma och klä på mig och sedan lyftas över i rullstolen. Sen börjar övningar kl. 11 med lite sjukgymnastik.

Igår kväll innan jag skulle nattas, så smörjde de in mina fötter...å när de la på krämen på fötterna så kände jag att det blev kallt av krämen! Så jävla gutt!!!:-)

30 mars 2009 - Dag 1 på rehab

Jaha då var snart dagen till ända. Väldigt många nya intryck och tanker som slagit en, men efter att i kväll suttit och pratat med några av de som är här ¨på rehab så har man nu fått en ljusare bild av det hela. Trevligt folk helt klart. suttit

Pratade med en kille, som skadat ryggen för 4 månader sen. Ramlat ner 9 m ner i backen. Läkarna hade sagt att han ej skulle kunna gå. Men han va likt mig, helt inställd på å gå igen. Nu 4,5 månader senare sitter han å viftar på benen. Han kan ej gå men det hade blivit bättre å bättre på bara några veckor! Men fan så gutt å se såna framsteg! Kommer följa hans exempel till fullo å bli återställd mkt snart:-) Sån motivation är riktigt bra och man får se hur pass anpassad man kan bli på relativt kort tid. Denna killen hade ändå inte fått arbeta med egna muskler på 3,5 månader, så på bara 4 veckor aktivt tränande se denna anpassning! Imponerande!

För övrigt vill jag tacka för alla varma å härliga kommentarer! Det stödjer mig jätte mkt och ökar motivationen! Tacka alla för detta!

Imorgon blir de lite fler pass med sjukgymnast och arbetsterapeft (stavning?!)

30 mars 2009 - Dag 1 på rehab.

Jävla blogg till att bugga! Hatar datastrul!!! Sidorna kan ej publiceras och har problem med uppladdning av bilder!!


30 mars 2009 - Nya intryck

Då har man intagit lite kvällsmat, visat pappa runt på avdelningen lite. Inte fått så mkt kontakt med de andra inlagda än, men de verkar vara rätt varierad ålder men med ett antal i min ålder. Pratat en del med herren Göran, 08:a från Malmö, härlig gubbe som också kom in idag, dock är han på benen, men de är skönt å se lite friskt folk med:-)

Miljön här är lite kuslig, gamla lokaler, högt i tak....hatar högt i tak...känns inte hemtrevligt och ljudet blir kallt å hårt. Rätt stort rum med två sängar, dock är ja själv om nätterna, är en kille som är här på dagarna bara som har en säng å vila i.

De kommer ta lite tid att anpassa sig och vänja sig med denna nya miljö, men de kommer man väl in i allt eftersom! Min tanke är ju att de skall gå fort här å ja vill komma igång fort som tusan! Dock har ja restriktioner en tid framöver efter operationen innan ja får ta i med full muskelstyrka, men de kommer ju med.

Har åkte på förkylning med så pappa har fixat Kan Jang...hoppas det biter!

Nu är man rätt bra trött så de blir nog rätt mkt slappande i sängen framför tv:n ikväll!  

30 mars 2009 - Bilder

Lämnar mitt gamla rum som jag bott i den första veckan på lasarettet.


Nu får man sitta i riktig rullstol, dock är de fortfarande lite oklart om ja får köra den själv lite lugnt....hoppas det blir möjlighet nu snart om inte annat!! Glömde dock se glad ut på denna bilden:-)

30 mars 2009 - Orup

NU var man då på plats för vad som kommer vara mitt hem/arbetsplats en tid framvöer! Träffat på lite folk i varierande ålder och folket verkar trevligt! De kommer bli mkt jobb å väldigt mkt är nytt. Känns som ja kommer ha fan så mkt mer fritidsaktiviteter än vad jag är van vid också. Det finns goda omöjligheter till massor av aktiviteter, gym, pool, snickeri, skrädderi, ja fan vet va allt va...

Känns som det kommer ta lite tid att anpassa sig och komma in i det men det skall bli skönt att komma igång med träningen så man kommer tillbaka rätt kvickt!

30 mars 2009 - Redo för avfärd

Jaha då sitter man här och har precis ätit frukost. Nu väntar resan mot Orup i Höör där jag skall börja med rehabliteringen!

Skönt att få på sig sina egna civila kläder med. Dessutom klarade jag mig utan extra morfin inatt så de känns skönt!

Så nu hoppas jag resan till Orup går bra och att jag i fortsättningen kommer ha tid för denna typen av aktiviteter. Mkt träning kommer ligga framför mig vilket känns gutt! Få igång systemet igen!

Over and Out

29 mars 2009 - Musikträning/terapi

Pluggade in mina hörlurar idag och satte igång lite riktig musik (läs norsk black metal), detta fick mig att börja slå takten med fötterna som man brukar göra men visst, nu rör sig inte fötterna men impulserna är väldigt tydliga å de sticker och värmer i vad man förminner som ben! Känns riktigt gutt!! Ger då mig fan på att fötterna skall komma å slå i takt allt eftersom, så de gäller å spela på med musiken!:-)

Stay metal, stay true!! ;-) \m/ \m/

29 mars 2009 - Utomhustur

Nu har man varit ute en runda och passade på att ta lite kort! Ingen vidare uppiggande utsida, men men den fina personalen här inne går det lätt att trivas!


Sen glodde vi runt lite på gatorna utanför. Högst hård posé utanför ingången!


Försökte även med ett desperat rymningsförsök, men de va ingen som nappade på en morfinpåverkad sängliggande smålänning:-)


29 mars 2009

Jaha då är vi tillbaka i realtid med uppdateringar. Idag har man sovit till 9 tiden, riktigt bra nattsömn inatt vilket va väldigt skönt!

Har även efter några dagars uppehåll fått igång magen igen efter mkt jobb...inga kommentarer:-)

Nu väntar lite dusch och rengöring så man slipper krabba med det imorgon då ja skall upp tidigt för att åka till orup!
Sen skall man ge sig ut på lite äventyr på tubastolen. Dock har ja fått restriktioner att ja inte får sitta så jävla länge i den som ja gjorde igår...men den är ju så trevlig:-)

Växelvarm nollkoll!

Medicinerna å kroppen jävlas med mig genom att bli svettig som fan ibland. Jobbigt äro detta! Men har kommit på att en frottéhandduk hjälper å suga upp svetten från huvudet:-)Svettigt

Motivation och Morfin! Bild från 23 mars, lagom nerdrogad men motivationen på topp!



Bild från den 23 mars. Bra nerdrogad men med motivationen på topp! Här jävlar skall de kämpas!!

Hissnöje! 28 mars 2009


28 mars 2009

Jaha då har man skrivit i kapp så gott man kunnat från vade som hänt i veckan! Idag har Jag varit lite dåsig, men har också haft fullt upp med denna bloggen, få igång datorn och internet. Har även satt upp massa delmål som att åka på montaget av den värmeåtervinningen jag konstruerat som skall upp i Mönsterås i början av Maj. Det skall jag kämpa för att få komma dit en dag och gapa och skrika:-)

Rehab center Orup i Höör väntar på måndag! Där skall jag komma igång och anpassa mig och komma igång med massa träning! Blir hårda pass men de känns skönt! Kämpa satan!!

Lindahl'a släktet va på besök, Erik och Anna-Märta samt Tobbe och Nina! Inkasserade djungelvrål, mkt gott:-) Tack som fan för besöket.

Tryckt ner lite kebabpizza idag med. Inte en hel men 1/3 iaf, lite pinigt men men:-)

Nu vid skrivandets stund är man bra trött men känns skönt man kommmit igång med sin dagbok!

27 mars 2009 - Besök

Tillbörjan en tung dag. Börjat tänka tillbaka lite på allt som hänt och fick bearbeta mina känslor en stund, vilket är ett måste. Dessa måste ju fram och de känns skönt efteråt!

Blotta tanken på alla mina kompisar rör mig djupt och är så tacksam för deras stöd å kärlek! Tack!!

Mitt på dagen kom Felix och Malinen på besök, vilket va helt underbart! Känsloladdat med så skönt! Riktigt trevlig dag och skönt! Även Tobbe och Urban kom på besök å lämnade av en laptop som får mina dagar att gå lite snabbare. Mor som har varit här några dagar nu åker hem och byter plats med far som varit hemma några dagar och laddat batterierna.

Dagarna är nu fullbokade med massa aktiviteter, medicineringen dras ner och jag kan vistas mer i "tubastolen" vilket är skönt!

26 mars 2009

Kallt och blåsigr här nere i Lund. Men vill ut på min "tubastol", en slags bar som möjliggör halvsittande ställnining och portabilitet. Uppskattas Mycket!!! Åker ut rätt lättklädd och känner då kyla om fötterna! Fan så skön känsla! Återigen ett tillskott av motivationspoäng!:-)

Fortsatt trevligt med alla sköterskor. Vi har skoj och kan skoja om ditten och datten! Tack för det!

25 mars 2009 - Ut ur dimman

Börjar kunna dra ner på medicineringen och känner mig lite piggare om dagarna. Tränar andning, handstyrka samt biceps och triceps med gummiband. Har under hela vistelsen har mor och far här som stöd vilket har betytt otroligt mkt. Någon att prata med när man behöver är väldigt viktigt!

Kuratorn och sjukgymnasten är förbi om dagarna och pratar och strechar mina ben och leder. Känns skönt då man får känslor av att man har benen där någonstans. Slår jag på låret så får jag signaler som ger mig energi och motivation att kunna ta mig hur långt som helst!

22 mars - 24 mars 2009 - In i dimman

Dessa dagar är bara en dimma. Mkt morfin å grejer, smärtan jobbig som fan. Men med otroligt härligt och vänliga sköterskor på avdelningen hade jag det riktigt bra under denna tiden. Ringt runt till kompisar och mottagit massvis av stöd SMS värmde och maxade min motivation och glöd ytterligare! Lyckas peppa upp hela avdelningen och alla bekanta vilket gör att man blir starkare själv!

21 mars 2009 - Operation

Vaknar upp på mitt rum, Ortopediska avdelningen 11 i Lund. Iväg till operation av ryggen. Kotorna 5 och 6 skall skruvas ihop med lite metallskrot:-) Ligger på uppvaket 4h eller om det var 6h? Vaknar upp och mår rätt bra (drogad som ett as) Sköteskorna frågar om jag har ont, men tydligen hade jag inte det, ja behövde inga smärtstillande:-) Inte mkt till minnen från den dagen. Natten var väldigt jobbig vill jag minnas dock.


20 mars 2009 - Olyckan

Tiden var fredag eftermiddag. Jag va hemma hos föräldrarna i Målerås. Såg fram emot en härlig grusbus runda med MC. Körde ut i skogen på vägar som jag känner till rätt väl. Komm er till ett parti med en del krön som brukar vara sköna att köra över. Dock får jag sladd över första krönet. Motorcykeln går av vägen, in i en sten,  jag flyger över styret, landar på huvudet (hör ett knak), landar på rygg under en gran. Vaken hela tiden och efter kort sinnesförvirring då jag ej kände mina ben. Tar mig samman och plockar upp mobilen (som jag höll på att köra ifrån) ringer mor å far, så de får kontakta 112. Ringer Viktor och Malinen så de kommer ut och håller mig sällskap. Efter en tid kommer räddningstjänsten.

Efter hjälp av familj, kompisar och räddningstjänsten tog ja mig in till Växjö lasarett där de gjorde första röntgen och kollen av mig. Sedan gick färden mot Lund i ambulans. Jobbigt som fan med mkt smärta i rygg då jag fortfarande låg på en "traumabräda". Efter ankomst till Lund är minnet vädligt diffust och det beror väl på all smärtstillande jag fick i mig.

Inledning av blogg


Detta är min blogg som kommer följa mitt tillfrisknande efter min motorcykel olycka som jag var med om 20 mars 2009. Olyckan innebar ryggfraktur på kota 5 och 6. Ryggmärgen hade klämts men är ej av.

För tillfället är jag förlamad från bröstkorgen och neråt, men har som målsättning att kunna gå igen! Motivationen är på topp och massa delmål är satta!


Inledning av blogg


Detta är min blogg som kommer följa mitt tillfrisknande efter min motorcykel olycka som jag var med om 20 mars 2009. Olyckan innebar ryggfraktur på kota 5 och 6. Ryggmärgen hade klämts men är ej av.

För tillfället är jag förlamad från bröstkorgen och neråt, men har som målsättning att kunna gå igen! Motivationen är på topp och massa delmål är satta!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0