30 augusti 2009 - Aj min axel!

Ännu en helg har då passerat. Resultatet är en trimmad saab å en förbannat öm axel....

i fredags var vi hemma hos "Polis Erik" och Mikaela och drack lite öl å åt god pizza! Det var en rätt lång å vriden trappa för att komma upp till dem, men de gick bra med hjälp av boysen!

Lördagen gick åt att trimma bilen, var ute i Silvereke hos Lennart, där Peter hjälpte mig med byte av avgassystemet. Lite krångel med att ena lambdasonden satt fast men de löste sig! Trimningen av bilen kunde jag lösa själv då de gjordes med den lilla smidiga "trimdatorn" jag köpte i veckan. De blev rätt så bra skillnad på bilen och de är skoj:-)

Till kvällen åkte Dennis, Björn å jag till kalmar å hälsade på Felix å Malin i hans lägenhet. Upp till hans lägenhet står 3 våningar av trappor att bestigas. Det va dock inga problem då jag fick hjälp här med:-) Senare på kvällen drog vi ut på stan å kollade Kalmar Crusingen å fick se en hel del fina bilar å roliga människor.

Har dock fått galet ont i högeraxeln å de är inte skoj då ja skall köra rullstol å förflytta mig! Troligtvis har ja överansträngt den eller sträckte ja den igår då jag höll på med trimningen av bilen.

Nu blir de snart att åka till växjö igen! Först lite duva som serveras här i Målerås.

27 augusti - Fy skäms på mig!

Fan va dålig jag blivit på att uppdatera denna bloggen! Men de är kanske också ett friskhetstecken:)? Hur som helst så kanske de kan vara tid å skriva några rader igen för å visa att man lever!

Mycket har hänt sen sist. Är igång på jobbet, funkar fortfarande bra, kör 50% där å har en hel del jobb att göra på dessa 50%, men de känns bra att de rullar på!

Jag har varit i kontakt med lite fler skadade kring växjö samt kommit i gång med träningen på Vuxenhabliteringen! Känns bra att komma igång med träningen igen och röra på sig, då magen börjat växa lite av någon konstig anledning!!? Hade besök av Daniel från rekryteringsgruppen som suttit i stol i ca 10 år. Va väldigt intressant och trevligt, fick en del bra tips till mitt fyrhjulingkörande då han har en liknande maskin!

Idag har det varit en lite blandad dag av problem och goda saker! Problemen först, magen va inte klar då jag trodde på morgonen...sanering....sen på jobbet innan lunch så fick blåsan för sig att släppa trycket i mina jeans....så jag insåg att ja skall nog inte jobba idag....så hem från jobbet efter halvdag...sanering...bort till vårdcentralen för ett urinprov för ja började misstänka en UVI igen, men stickan va negativ så vi får se vad odlingen säger... men tänkte fan ja kan inte bara sitta å vänta på å pissa ner mig, utan tog bilen å körde till saab å köpte nya avgasbussningar till bilen...sen vidare till BSR där ett steg 3 trim till bilen inhandlades:-D så nu skall de bli lite bättre fart på bilen! Skoj som fan å skall installeras i helgen!

Sen var jag och tränade med sjukgymnasten, vi körde bencykel...en cykel som trampar åt en, och jag tänkte hela tiden att n tar ja i med höger fot, nu med vänster....kändes väldigt konstigt, men tror de kan va en bra träning emellanåt! Efter träningen körde ja direkt in till stan där jag möte upp en av mina sköteskor på Orup, Sofie, visade henne stan samt åt gott och gick runt växjösjön, totalt ca. 8 km!! Känns i händer å axlar nu ikväll kan ja lova! Men en mkt trevlig kväll!

Har försökt få dagarna att rulla på bättre genom att försöka hitta på lite om kvällarna å de funkar bra! Träffar Hugo titt som tätt samt Tommy å Emma samt lite jobbarkpmpisar! Så de funkar riktigt bra å veckorna går fort å är trevliga!

Nästa vecka hoppas jag även min fyrhjuling blir klar så ja kan hämta den å hälsa på en sväng på Orup!

16 augusti 2009 - Första veckan avklarad!

Nu sitter man här i Växjö igen! Första arbetsveckan är avklarad! Känns skönt att de har funkat så bra med jobbet och allt, men visst känns det i kroppen efter en dag trots att det bara är 4h arbetsdagar. Nu inser man hur jobbigt allt är då man inte är i riktigt god form, så denna veckan kommer träningen att inledas på allvar!

Tidigare i veckan blev de rätt mkt gjort efter arbetstid vilket är en jävla tur, då jag mått dåligt som fan av att inte ha något att göra å alla vännerna hemma i Målerås. Men i tisdags fick jag besök av Hugo, satt å snackade lite skit å fikade! Trevligt med såna aktiviteter å alltid skoj att lära känna lite nytt folk så man slipper sitta själv här å glo!

På onsdagen var de ännu en arbetsdag, men p g a att i hade möte på dagen började ja inte förräns kl. 10, vilket inte va helt fel:-) På eftermiddagen va jag sedan och justerade min rullstol då jag upplevde att ryggstödet va väldigt bakåtlutat...inget jag reagerade på dagen då jag hämtat ut den! Men de blev en rejäl skillnad! På kvällen avr jag hemma hos min jobbarkompis Mattias och hans fru Charlotte och deras son, där vi grillade lite korv och drack öl och hade trevligt! De bor lite längre upp på backen här på Högstorp så jag bestämde mig för att rulla upp dit, men helvete va de tog hårt på mina handleder och händer. Känner att domningarna i vänsterhanden ökat markant nu och att de under natten domnar bort totalt å är väldigt ömma på morgonen....inte bra!

På torsdagen kom jobbarkompis Peter på besök, vi åt vitlöksbaguetter å åt kräftor! Smarrigt och trevligt det med! Så här innehållsrika veckor hade ja aldrig innan här i Växjö, å detta är något som jag verkligen saknat med Växjö så jag hoppas de kan hålla i sig i någolunda liknande stil iaf:-)

På fredagen bar det av mot Målerås igen. Var på bio med dennis, Johanna å Björn...Public Enemies hette den å va helt OK! Funakde bra att ta sig in på bion å skönt å sitta i en riktig biostol! Behövde dock hjälp att ta mig upp för den rätt så flacka trappan som man går upp för att komma till stolraderna, men de gick fint!

Lördagen spenderade ja ute på crossbanen i Eriksmåla där pojkarna körde av sig lite....som vanligt blir man sjukt sugen på å köra själv, men de är ändå rätt skoj att kolla på iaf! Vi avrundade med en lunch på vägkrogen i Eriksmåla sen åkte vi hem till Dennis å Johanna å drack lite pilsner, åt pizza å spelade kort till kvällen!

Och så är vi tillbaka i TV-soffan här i Växjö. Stundande vecka hoppas jag blir bra den med!

11 augusti 2009 - Jobb igen!

Ja gott folk, då är man tillbaka i det som skall kallas vardag...men de är dock en annan vardag än man är van vid. Att ha börjat jobbet känns väldigt skönt och givande då man återigen känner att man tillför något och får tänka lite igen, speciellt på annat. Även den sociala biten med jobbet känns otroligt skönt! Så nu i veckan skall ja träffa lite jobbarkompisar å försöka hitta på något skoj!

Dock så är inte allt hallon med detta. Man saknar vännerna där hemma i Målerås (som för överigt är hjärtligt välkomna hit å hälsa på med:), speciellt då man kommer hem från jobbet å kommer in i sin lägenhet...tyst å tomt. Ensamheten är väldigt jobbig, men hoppas bara den är såhär pass jobbig nu i början å inte håller i sig. Men får försöka hitta energi å motivation å ta mig vidare å hitta på saker å ta kontakt med folk som bor här i växjö. Finns ju en del som ja känner som kanske kan träffas å umgås med en invalido som en annan:-) Sen kanske man kan komma i kontakt med fler skadade när man är å tränar (vilket kommer börjas nästa vecka) på vuxenhabliteringen. Dock verkar de inte som de finns några direkta handikappsföreningar här i växjö med olika aktiviteter....hade varit skoj med rullstolsrugby eller rullstolsbasket, som man dessutom skulle få kunna spela med sina friska kompisar....men får se va småland eller vårt avlånga land har å erbjuda....

Idag fick ja även min egna rullstol som ja väntat på hela sommaren. Svart å fin är den och rätt ovan att köra då ryggstödet inte är alls så insliten som den gamla va...men man vänjer sig väl...kört en runda på någon eller några kilometer idag iaf så man blev lite svettigt:-)

Ikväll får jag besök av Hugo så de blir trevligt! Skoj å bekanta sig med lite nytt folk med!

6 augusti 2009 - Fyrhjulingen på anpassning!

Kommit hem från en heldag på vägarna ner till den skånska myllan:-) Lämnat in fyrhjulingen på anpassning nere i staffanstorp på samma ställe som fixade bilen. Skall bli spännande å se hur de blir! Dock trodde han de kunde ta någon månad innan den va klar, men kan ha tur så den blir klar lite snabbare:-)? Lång resa med släpa, 25 mil, men morsan hängde på iaf så de va lite sällskap iaf!

Efter det passade jag på att besöka Orup med. Väldigt skoj att träffa några av dem. Har verkligen saknat folket där nere så de va härligt att få se dem igen å prata med dem!

Igår fixade vi även ihop effektsystemet till min fyrhjuling. De blev riktigt härligt ljud nu så ja va kanonnöjd då pappa väckte mig kl. 5.30 idag på morgonen då han kom hem med den från bruket;-)

Nu skall ja ut å rulla en sväng i byn innan ja kastar in handduken å går i sängen på riktigt! (ligger där nu å latar mig....)

4 augusti 2009 - Gott å sova nu sista veckan...

Jävlar va de är gott att sova! Ligger och drar mig i sängen och glor på simpsons på datorn än. De får väl dock bli ändring på det mycket snart. Idag vet i fan va som skall ske, tydligen regnar det ute just nu, men något borde man kunna uträtta iaf.

Saker som hänt tidigare i helgen är att jag i lördags hade lite problem med magen. Riktigt jobbbigt helvete då man inte har känslan av då det är dags att gå på toan....men efter lite betongpiller verkade magen sköta sig och jag åkte med Dennis, Johanna och Björn till Virserums marknad. Skoj att komma iväg på lite sånt men de va rätt jobbigt att köra i den terrängen. Dock fick jag en del hjälp då de körde fast i gräset:-) Till kvällen grillade vi till det hemma hos Dennis å Johanna.

Söndagen va en riktigt mörk dag....va inte alls på humör å kände att allt kvittade. Magen strulade på natten/morgonen och jag läckte under dagen. De som sög mest var dock att jag "insåg" att de är så förbannat svårt att kunna vara med på några aktiviteter som mina kompisar sysslar med som faktiskt är riktigt roligt...de enda man kan göra är å kolla på då de andra har skoj....de sög verkligen musten ur mig å gjorde denna dagen riktigt sur. De va två saker planerade hos kompisarna å de va vollyboll för ett gäng och cross för ett gäng...så antingen sitta hemma å sura eller åka å kolla på när kompisarna har skoj...valde dock å kolla på det som jag ansåg va mest underhållande att kolla på även om det suger att inte kunna deltaga. Dock slutade det att ja kollade då de körde cross och själv slutade det med att ja läckte:-(

På eftermiddagen anslöt kusinerna Eddy och Martina med sina respektive och barn, samt deras mor Susanne som ja ej sett på massa år. De va skoj och trevligt att de kom även om man inte alls va på humör den dagen. På kvällen tog ja bilen å körde upp till Borgholm...va tvungen å komma iväg lite, där uppe träffade jag Felix å Vikke som skulle på strand. Även det va lite tungt då man har förbannat svårt å va med på sånt, speciellt där då de är så mkt folk. Men de va skoj å träffa dem å komma ut lite iaf.

Igår måndag va de dock lite bättre, va med Björn en runda å så va vi på bruket å hälsade på pappa för å se hur de går med mitt nya avgassystem till fyrhjulingen. Avrundade trippen med en buffe på orrefors hotell. På kvällen va Felix och Björn här å vi kollade på film å drack några öl. Nervsmärtorna va dock på topp igår men turligt nog går de över med öl;-)

RSS 2.0