30 september 2009 - Ännu en månad gången...

Då var september slut med, och med det kommer kylan! Is på rutan idag minsann som jag löste med spolarvätska:-) Måste dock skaffa mig en kupevärmare innan de blir för jävligt!

På jobbet är de fullrulle, mkt som skall göras på mina 4 timmar, men de är skönt å ha å göra å känna att man bidrar med något igen! Imorgon blir de nog möte hela dagen angående ett jobb jag håller på med!

Började dagen med näsblod idag. Hade tänkt att ha lite sovmorgon, men kl. 7 vaknade jag av att de rann ur min ena näsborre...lyckades dock lösa det utan å blooooaaaa ner hela sängen...papper är bra å ha i närheten har jag kommit på! Efter det va de ju bara att gå upp å vidare till jobbet.

Igår var jag med Sofie som drog mig upp å ner för Orupsbacken då jag låg där inne samt hennes kompis Tomas från Moheda. Sofie som jobbade på Orup har flyttat till Moheda så de är skoj å kunna träffa henne lite mer! Var nere hos hennes föräldrar å hälsade på och åt middag, sen vidare för att hämta en trampmoppe till Tomas. Trevlig dag å roligt å träffa nytt härligt folk!

Ikväll kommer jobbarkompisen Patrik hit...glo på film å dricka någon öl! Skall bli fint! Men nu blir de duschen efter att han tränat lite hemma med mina hantlar idag...samt en motionsrunda runt apoteket å bunkrat upp med medicin!

28 september 2009 - Avgiftning!

Ajajaj idag gör de ont. Bak och ben bränner som aldrig för och jag är väldigt spastisk. Håller på å gå ner på min Lyrica mot nervsmärtorna, men som också hjälper mot spasticiteten. Tar det försiktigt med att minska med en tablett dagligen per vecka. Se om de funkar utan eller om de blir för jävla smärtsamt. Ger det några dagar till iaf.

Kom nyss hem från ett träningspass uppe på Solvändan, vuxenhabliteringen i stan. Rejält trött i kroppen nu, vilket känns skönt! Även haft ett samtal med min läkare här i Växjö angående mina handleder som skall opereras. Vi skall försöka få till så att de blir titthållskirurgi. Detta skall förkorta läketiden till hälften! Dock är fde fortfarande lite oklart hur mkt ja får göra själv. Men kommer behöva hemtjänst iaf. Tror inte jag blir inlagd, men blir jag det kansek man skall försöka komma till Orup!

I helgen va jag på bio här i Växjö med Vikke, Malinen å Johanna...kollade på Flickan som lekte med elden...mkt bra! På lördagen lånade jag Dennis pelarlyft och lyckades byta bränslefilter å luftfilter på bilen själv...riktigt skönt...så en pelarlyft måste jag ha sen så jag kan syssla med sånt:-) På kvällen drack vi öl å åt pizza hemma hos Dennis å Johanna. Senare på kvällen åkte jag å Björn till Glasbaren i Kosta och provade på det! Riktigt snyggt ställe! Lär bli fler gånger!

Nu skall jag försöka få tag på ett nytt bilbatteri, då det jag har/hade i bilen gjort sitt! Men först lite vila!

20 september 2009 - ½ år sen sen olyckan...

Ja idag är de minsann 6 månader sedan jag skadade mig....känns helt sjukt att tiden gått så fort....de är blandade känslor men för tillfället så känns det ändå rätt OK trots omständigheterna!

I fredags var jag då i Lund och tog några röntgenbilder, både på rygg samt på njurar å urinvägar. Det sist nämnda gjordes i så kallad skiktröntgen med kontrastvätska...så de injicerade en jodlösning i blodet...blev lite varm i överkroppen en stund, men de gick över rätt snabbt. Ett samtal med min kirurg å sen va de över där! Plockade ut mina röntgen bilder. De va rätt intressant och se hur pass stor ingreppet trots allt är...huajaja...

Efter mitt besök på Lasarettet åkte jag å hälsade på syrran Emmy som bor i Lund å va ledig för dagen. Var ute å åt lite gott samt pratade lite skit! Väldigt trevligt! Sen var det vidare till Orup å prata med det teamet som hade hand om mig där. Alltid skoj att se folket där igen, dock va de mkt lugnt å patienterna hade åkt hem över helgen för permiss!

Efter besöket på Orup installerade jag mig påett vandrarhem iHöör, tanken var att gå ut med "brottslingen" och "medb rottslingarna" och ta en ett flera öl...vilket vi även gjorde! Mycket trevlig kväll!! Så nu vet jag att de funkar att bo på vandrarhem också, vilket är kanon! Detta får ja göra om fler gånger känns de som!

På lördagen åkte jag förbi Oscar och Fia i Älmhult och hälsade på dem! Va länge sen vi sågs och det var trevligt å se dem igen! Väl hemma i Växjö tog jag mig en dusch en va det vidare till Målerås, där det va veteranbilsträff...dock kom ja rätt sent så jag missade det mesta, men lite fickm an ju se! Kvällen blev hos Tobbe å Nina i Nybro med Björn å en påse blandad öl, som vi hade lite "ölprovning" på.

Idag har jag mest tagit de lugnt...åkt i syrrans nya bil...en Golf...helt OK liten bil får jag väl lov å erkänna, även om ja tyckte hon skulle ha en SAAB;-) Sen var jag förbi Vikke å Malinen som var mitt i sin husrenovering och hälsade på en stund! Nu är jag åter i Växjö och kvällen kommer nog avslutas med en kall öl och film:-)
Lyckad helg måste jag säga! Mer sånt!




17 september 2009 - Lund och Orup väntar!

Imorgon bär det av till Lund och Orup igen! Skall till Lunds Lasarett och röntga ryggen, träffa kirurgen, röntga blåsan, sen bär de av till Orup för uppföljning med gänget där. Skall bli skoj å träffa folket igen! På kvällen tänkte jag bo kvar där å gå ut å ta en öl med "medbrottslingarna" och "brottslingen" :-) Skall bli trevligt! Kommer bo på ett vandrarhem i Höör över natten!

Igår var jag hos Tobbe å Ninis å åt middag samrt hämtade ett nytt tangentbord till min TV dator...på kuppen fick jag felkod i bilen, så idag, bland all annan stress, har jag varit å läst felkoder samt lagat bilen för nästan 3000 kr....jävla tändkasetter:-/ Men nu skall jag väl komma ner till Skåneland i lugn å ro iaf!

Så nu återstår lite packnig av grejer innan ja kan ta de lugnt för kvällen!

15 september 2009 - Full rulle!

Jävlar va de händer mkt grejer mellan varje gång ja får tummen ur å sätter mig vid bloggen å skriver ner va ja sysslar med under tiden ja anpassar mig till mitt nya liv, som jag för övrigt inte har ändrat så mkt på trots allt! Känns skönt att jag trots allt upplever det så!

Dock slåss jag med mina ömma handleder och avdomnade fingrar. För en vecka sedan var jag hos tandläkaren, inga problem där, allt såg bra ut å han slipade till de tänderna som ja skadade, annars inga hål och frid å fröjd! De va skönt:-)! Vidare till ortopeden här i Växjö får å kolla upp mina förbannade handleder då....svaret blev operation av båda handlederna....en i taget någon gång nu i höst...hoppas jag kommer klara mig från å ha hemtjänst igen! Hoppas kunna klara mig genom att bo hos mor å far en runda igen å få så mkt hjälp ja behöver av dem, men ändå klara toabesöket å enkla förflyttningar till toa, duschstol å rullstol. Men de återstår å se å hoppas inte de krockar med höstlägret med rekryteringsgruppen. Men lika bra å få de gjort så att de går bättre å köra fyrhjulingen! Gör galet ont å köra den då jag får hålla emot en hel del i styret.

Åååå just de....de har ja ju glömt å nämna...har ju kört fyrhjulingen på "riktigt" nu med:-) Funkade fint med växlingen å bromsen å genom att spänna en rem under mina ben å dra ihop så klämmer ja fast mig med knäna runt tanken, precis som man gör då man kör på vanligt vis. Mycket skoj å skön känsla å va uppe igen! Men som sagt, mina händer gör så himla ont så man kan inte kör länge innan de gör ont som fan.


I fredags hade vi kräftskiva med jobbet som jag va med å anordnade! Va en riktigt trevlig tillställning! Helgen dessförinnan hade vi kräftskiva hemma i byn hos vikke å malinen! Även det va en mkt lyckad kväll!  Har även hunnit med bröllopsfester å inflyttningsfestar med:-)

Övrigt...jo just det, bilen har trimmats med....så nu rymmer den 290 små ponnies, så det va en trevlig uppgradering:-)

Å i helgen hade vi även besök av kusinerna på morsans håll, som va å firade hennes 50 årsdag! Va trevligt å träffa dem!

Nu sitter jag vi köksbordet, mätt efter att ha mosat i mig en tallrik med min kryddstarka pyttipanna å två ägg...enkelt å gott...va mer kan man begära:-)?

SLänger in någon bild med:-)


Uppe på maskinen:-)

Bakifrån med nya ljuddämparen som låter mumma:D

Min nya rullstol...

3 september 2009 - Stårullstol

Idag har jag provat ut stårullstol ute på hjälpmedelcentralen ute på norremark. Min arbetsterapeut var med samt 3 andra personer från HMC. Kändes riktigt härligt att stå upp så de skall bli härligt att kunna prata stående med folk å kunna stå i ögonhöjd! De är ju även bra för avlastning av baken, samt att man får igång cirkulationen samt belastar skelettet! Dock va de lite leveranstid på en sådan stol, så drygt en månad får ma nog vänta....sen är tanken att ja skall ha en på jobbet med sen....men för det krävs de lite smörande på olika instanser:-)

Snart nalkas det helg igen, fyrhjuling samt kräftskiva! Skall bli fint de här:D

2 september 2009 - Fyrhjulingen på hemmaplan!

Då har man hämtat hem den gula faran igen! Den har nu blivit anpassad av Bilanpassarna nere i staffanstorp, som återigen gjort ett kanonjobb! Växlingen sker nu med hjälp av tryckluft och pyser så fint vid växling:-) Så i helgen blir de till å testa det efter att man nyktrat till efter kräftskivan som vi skall ha hos vikke å malinen på fredagkvällen!

Passade även på att besöka Orup på vägen hem! Alltid lika kul å komma dit å träffa alla goa männsikor där! Saknar det en hel del...trodde ju aldrig man skulle sakna sjukhusmiljö, men de går då det är som det är på Orup med dess personal, stämning och natur!

Har även testat å bada nu i veckan. vattengymnastik stod på schemat, va rätt skönt, men de är mitt på dagen så de ställer till de lite med mina arbetstider...visst de är OK nu när ja bara jobbar 50% men skall väl prova på 75% snart med....

Nu är jag rejät trött så sängen nästa!

RSS 2.0