24 november 2009 - Juletider...

Ja det råder ju otrolig julstämning när vi så sakta börjar närma oss advent....10 grader, mulet och regn...men trots allt så har jag faktiskt börjat handla julklappar! Syster och Far har jag blivit klar med...återstår till Mor och de äldre. Men de är ju gott om tid än att fundera ut något klurigt!

Dessutom så har jag faktiskt rätt mkt julstämning hemma i lägenheten, julstjärnan hänger i fönstret och adventssljusstakarna lyser för glatta livet:-) Se hur de kommer bli att fira jul i rullstol?! De kommer nog gå bra får vi hoppas!?

På fredag är ja bjuden på aktivitet med avdelningen på jobbet. Det är konsulterna som bjuder på gokart- och pokerkväll. Tyvärr kan ja inte köra gokart, så jag får väl kolla på med en öl i handen, för de skulle både drickas och ätas gott med denna kväll! Skall bli skoj!

Imorgon skall de jobbas igen och till kvällen dyker Tommy upp en runda! Skall bli trevligt med lite besök!

Godnatt!

22 november 2009 - Höstrusk!

Usha vilket tråkigt väder de varit idag! Dock får man inte klaga på vädret som varit i helgen, fredagen och lördagen bjöd på riktigt härligt väder, om än lite blåsigt så tittade iaf solen fram!!

Första, halva veckan tillbaka på jobbet funkade fint....åtminstone om man ser till tiden på jobbet, tiden innan och efter är jobbigast, med förflyttningar till och från bil och påklädning etc. Det tar mkt mer energi nu när händerna inte är riktigt hundra, samtidigt är man rädd att man skall förta sig eller lyfta på något dumt sätt. Men försöker köra på modellen att gör de ont så skall jag sluta....och undvika de som kirugen sa med att lyfta saker i så stor utsträckning det går...benen är dock inte så lätta alltid...tyvärr...

Hur som helst så var jag på trevlig glöggkväll hos Erik och Sara i Eriksmåla i lördagskväll. God glögg och trevlig stämning! Har även låtit Felix å pappa tvätta min bil...så snäll är jag:-) Varit ute på en liten fotorunda, mestadels taget från bilen, men de blev en del hyggliga bilder som jag experimenterat med.

Smärtan i händerna blir dock mindre och mindre, vilket underlättar vid mina förflyttningar, men de känns fortfarande en hel del...men de skall nog bli bra med tiden!

Nu skall ja snart krypa till sängen, för imorgon väntar en ny arbetsdag! Gonatt!


18 november 2009 - Tillbaka på jobbet!

Då har man kommit tillbaka till jobbet igen! Känns skönt å ha lite att pyssla med gen. Även kul å träffa alla jobbarkompisar igen!

Nu i eftermiddag va ja å tg bort stygnen. De har öppnat sig lite så ja har tejpat ihop de lite nu, så sköterskan ville de skulle sitta på några dagar...annars blir de nog bra!

I helgen va de lite fest å lördagen hos Vikke...Tommy och Felix va där, så jag å Björn stack bort dit på kvällen och kunde nu för första gången se deras övervåning som de renoverat klart i huset...blev riktigt fint där uppe!

Satans pissväder som råder utomhus nu tar ju energin ur en...tänkte hitta på något i eftermiddag men de regnar å blåser så ja vill inte ut mer idag....skiter ju ner allt som är med rullstolen:-/

13 november 2009 - Snart hemfärd!

Nu åker man snart hemåt Målerås, där ja kommer va nu efter rehab, för å få hjälp med lite smått å gott...mor å far kommer å hämtar mig nu ikväll så detta är sista timmarna här på rehab. Får tacka personalen här som varit kanon, även om de varit rätt drygt så har de funkat bra! Nu väntar lite lugna dagar med händerna då de fortfarande är rätt ömma,,,men snart är man väl på banan igen får man hoppas!

13 november 2009 - Morgonsysslorna avklarade!

Yes! Klarade av mina morgonsysslor idag! De gör rätt ont men de går, dock får ja ta de väldigt lugnt och metodiskt, så att de inte blir fel någonstans! Förflyttning till toastolen och jobbet där gick, om än svårt å ömt...över till duschstolen gick bättre. Dock kände jag att de gjorde mindre å mindre ont så de är väl lite stelt nu i början med....

Så ikväll kommer jag åka hem till mor å far så får vi hoppas de funkar, annars har ja rummet kvar över helgen!

12 november 2009 - Kommer de gå?

Nu har de passerat en vecka sen operationen, och frågan jag ställer mig; kommer jag klara mig själv nu till helgen eller måste jag ligga inne längre? Jag hoppas ju verkligen jag är redo för min vanliga vardag imorgon, men får inte räkna med för mkt då jag idag känner att högerhanden fortfarande värker en hel del. Men får hålla tummarna att de är bättre imorgon!

Idag har morsan varit här på besök...legat länge i sängen å slappat å pratat med henne...å godis hade hon med sig åså:-) Sen kom Tommy å Emma en runda med å snackade lite å även de hade med sig godis....mummms:-)

Börjar känna mig totalt försoffad å befarar de kommer bli jobbigt å komma tillbaka, men hoppas de går fort:-)

Har även varit i telefon med Orupfolket! Saknar dem en hel del så de är skoj å prata lite med dem igen!

11 november 2009 - Utflykt!

Vaknar idag med blöt säng...helvetes blåsa...med problem hela förmiddagen med stora mängder urin, ja ca. 2l mellan kl.6-12 så va man lite trött...speciellt då ja inte druckit några större mängder..men däremot kaffe...kaffe får jag akta mig för!

Sen kom Sofie en runda...vi rullade ut en sväng på stan! En runda in på svininfluensavaccineringen med Sofie, sen vidare ut på Öster för att äta....blev pizza på Adonis...mkt gott som vanligt! På hemvägen körde ja ner för en trottoarkant...tänkte mig inte för att mina händer inte är helt hundra så jag fick lite dålig kontroll å fick göra en snabb manöver med högerhanden (den mest ömma) och de resulterade i att ja fick förbannat ont i den rackarn! Nu ikväll så värker den fortfarande då jag kramar den, men de går nog över snart!

Senare kom Peter på besök vilket va trevligt med! Snackade lite skit å tog de lugnt!

Har idag kommit igång med mina förflyttningar...gick rätt bra åt ett håll, även utan glidbräda. Så blir bara högerhanden bra så finns de goda chanser ja kan komma ut till helgen! Håll tummarna!

10 november 2009 - Ljusare...

Idag är en dag av betydligt bättre karaktär...en dag utan nervsmärtor!! Dock är jag rätt trött och sliten från tidigare dagar med smärtor så de har varit till att ta de lugnt idag. Har tagit bort det stora klumpiga bandage som jag haft om händerna, och sett över ingreppet. Allt såg fint ut, men då jag satt och kollade mina händer så började det snurra å illamående kom över mig...men de lugnade sig efter en stund...tycker de är så satans obehagligt att de är sår just vid handlederna ala självmordssnitt....huaaa..

Imorgon tänkte vi börja på lite försiktigt med förflyttningar och se om de funkar...börjar troligen med gamla glidbrädan igen, men hoppas den kan slängas rätt fort.

Nu blir de väl som vanligt, slapp, sen kanske de dyker upp lite besök om ja har tur:-)

9 november 2009 - Smärtan håller i sig...:-(

Ja nervsmärtorna vill inte ge med sig...igår va de rätt ok men idag har de kommit tillbaka på högvarv! Förbannat jobbigt är det och tiden här blir bara värre å värre med dem....kan ju inte göra mkt för att avleda dem heller...slängt in massa medicin för å få bort dem men de verkar inte funka så bra....Kan kanske ha att göra med svininfluensasprutan ja fick i helgen som ger dessa smärtor...?

Tagit blodprov idag för å se över mina  njurvärden, samt pratat med urologen om blåsan och katetrar mm...
Janne var på besök, en trevlig herre som också är skadad och sitter också i stol...bara pratats vid per telefon men nu har man ett ansikte på den rösten med! Skoj! Sen va mr Wadefur här med en runda och snackade skit:-)

Har svårt å skriva på datorn för mina förbannade bandage klickar på tangenterna å musplattan så man blir totalt jävla galen! SÅ jag försöker hålla mig kortfattad!

Ikväll ringde även syster Bodil från ORUP...nu tänker hela 109an komma å besöka mig å guidning på glasbruket å hyttsill va önskemål! Riktigt skoj tycker jag, så nu skall ja försöka styra upp detta! Plugga på om bruket å det igenom som man en gång kunde:-)

Hoppas morgonen bjuder på mindre smärta samt mindre bandage om händerna:-)

8 november 2009 - Tröttsamt...

Nu börjar man kunna detta...ligger mest i sängen, trött å seg som kola...gör jag något annat börjar händerna värka så jag har inget val mer än att ligga stilla....riktigt drygt och man bara ligger å väntar på att tiden skall gå...bästa sättet är väl att sova sig igenom skiten...dock blir de väldigt mkt sovande om de kommer ta veckan ut...

Ikväll skall iaf Felix komma förbi en runda så de blir skoj! Mina nervsmärtor är idag lite lugnare än va de va igår, då de va helt tokiga....riktigt jobbig dag som drog ner humöret rejält och som ja känner hänger lite nere idag med...ensamt å trist som de är... 

Nu skall jag väl ta å åka upp en runda men jag vet inte alls va ja skall göra...?!

Bild från i fredags...jag å mina boxarnävar...

7 november 2009 - Lördag på rehab...

Börjar bli lite drygt nu tycker jag. Det blir mest sängliggande då ja inte kan framföra rullstolen själv så lätt då de fortfarande är rätt så ömt i nävarna. Men de är dock bättre ídag och hoppas kunna komma igång efter helgen med lite mer rullstolskörning, för att senare i veckan kunna förflytta mig själv och kunna bli utskriven till helgen...?

Igår var pappa på besök en runda och sen kom Sofie, Tomas och hans dotter förbi en stund på kvällen! Alltid skoj med lite besök!
Idag tror jag att mor och syster kommer en runda och hälsar på...måste fixa farsdagpresent med, men de får nog Lotti fixa på egen hand känns de som:-)

Ikväll blir de nog till att beställa pizza och lyxa till det. De är väldigt lugnt här på rehab och vi är bara 4 pers inlagda på min avdelning, så de blir nog några av de som är kvar här som kommer äta pizzzzza....

Snart är de lunch men fan vet om ja inte avstår den för ja åt nyss frulle...blir bara massa ätande annars tycker jag...

6 november 2009 - Dagen efter...

Jag lever och händerna funkar! Operationen har gått bra och mitt boende på rehabkliniken i växjö är helt ok! Man är väldigt tafatt och handikappad nu när man inte får belasta handlederna eller händerna. Så nu behöver man någon som kör en i rullstolen och allt. Lite jobbigt men de är ju en övergående fas. Hoppas kunna klara mig själv redan till nästa helg.

Så nu är det bara slappande som gäller tills att jag får börjar använda händerna igen. Känner mig som Mike Tyson med mina inlindade händer... Box!!

5 november 2009 - Operationsdagen!

Nu sitter man här å väntar på taxin som skall ta mig till "Operation Handleder"....lite pirrigt, men de kommer gå bra....mest nervös för hur drygt å handikappad man kommer vara efter operationen....
Kl. 8.00 skall taxin komma så de är snart dags att gå ut i de kalla vädret! Dock så har vi ingen snö som folket i Målerås dock tycks ha fått inatt!

Så önska mig lycka till så hörs vi!

4 november 2009 - Dagen före slaktaredan!

Hua, pirrigt och nervöst nu kvällen innan de smäller. Kl. 8.30 imorgon skall de fram med den stora slöa slaktkniven och filéa upp mina handleder...hoppas händerna funkar efteråt så ja inte blir en tetra;-)

Jobbat på som fanken idag för å städa av så mkt som möjligt på mitt bord och tycker ajg fick mkt gjort! Resten av dagen har gått åt till att fixa taxi tills imorgon bitti samt packa lite grejer....sen skrek soffan å TVn mitt namn så där ligger man nu!

Hoppas jag får möjlighet att kunna sitta lite vid datorn nu efter operationen med, men kanske inte de första dagarna. TV tittande kommer nog bli en rätt vital del av mitt liv de kommande dagarna...

Ha de bra så länge tills vi hörs igen och sköt om er:-D!

3 november 2009 - Ståstolen har kommit!

Nu efter ett antal månaders väntetid har stårullstolen kommit! Den är dock större än vad jag hade för mig, men kommer dock in i alla rum, även toan! Rätt skönt att kunna variera sin ställning samt komma upp å få det gamla perspektivet på världen....känns konstigt att man varit så lång och sett över allt innan. Kommer mest ha den hemma i lägenheten då den är rätt klumpigt och tung ute i det fria.

Till råga på allt så har jag haft galen nervsmärta idag! Ibland har jag inte vetat vart jag skall ta vägen! Kom krypandes inatt och har ökat under dagen! Kan vara att jag ökat min medicinering och att de gör ont av det? Hur som helst hoppas jag verkligen de är bättre imorgon så man orkar göra något efter jobbet!

Har varit väldigt mkt på jobbet nu och då jag skall på operation nu på torsdag känns de extra stressigt att få klart så mkt som möjligt...de är ju bara imorgon med, så vi får se hur lång den  arbetsdagen blir!

Nu skall ja nog ta mig en tallrik glass...är inte så himla hungrig ikväll så de räcker nooooo:-)

RSS 2.0